Benim p 3.2, radeon x300, 512 ddr2 ram ve fly video 98(baya eski biliyorum) tv kartım var.Aslında daha önce tv kartı yoktu bu konfigirasyonda sonradan ihtiyaç oldu ekledik.Eklemez olaydık ne olduysa ondan sonra oldu bilgisayar bazı oyunlarda(pirates,nba2005) durup dururken takılıp kaldı, bazen reset attı, bazen dondu kaldı, bazende karşımda siyah bir ekran varken oyunun arka planda devam ettiğini duyuyorum seslerden.Lanet ettik çıkardık tv kartını windowsu yeniden yükledik olmadı.En yeni sürücüler yüklendi olmadı.Ne yapacağımızı şaşırdık.Bilgisayar hiç bi şekilde eski haline geri gelmiyor.Başka işletim sistemleri denedik winxp dışında onlardada ekran kartı sürücülerini yüklemeye çalıştığımızda mavi ekran verdi(yükleme her şekilde denendi yanlış olması imkansız).Lütfen yardım edin yeni tv kartı almak bile işe yaramadı.
Bu problemi kimse çözemedi...
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Çok basit ama etkili bir yöntem önereceğim sana.
Adım 1. Kendi ekran kartını ve tv kartını sök.Bir arkadaşından çalıştığını gözlerinle gördüğün ekran kartını al,kendi bilgisayarına tak,sürücüleri tanıt.Sistemi bir test et.Bakalım sorun devam edecekmi? Sorun devam etmiyorsa,bu sefer tv kartını tak ve tanıt.Sistemi tekrar test et.Bakalım sorun devam edecekmi?Sorun devam ediyorsa aynı arkadaşının RAM 'ini kendi bilgisayarına tak ve tekrar test et.
Adım 2. Kendi ekran kartını ve tv kartını aynen adım 1 'de yaptığın gibi sırayla arkadaşının bilgisayarına tak,tanıt ve test et.Bakalım aynı sorun ondada görünecekmi?Gerekiyorsa kendi RAM 'ini arkadaşının bilgisayarına tak ve tekrar test et.
Bu varyasyonlar çoğaltılabilir.Ama bu iki adımdan birinde büyük ihtimalle sorunun nerede olduğu ortaya çıkacaktır.Sonuçları buraya yazarsan bir sonraki mesajda daha fazla yardımcı olabilirim...