Bu program nasıl çalışacak?

Roadrunnner
27-02-2010, 04:16   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
694 mesaj

Arkadaşlar çok ters bir bilgisyar programlama dersi hocam var ve sınıfa gelip bize aşağıda yazmış olduğum kodları bulunduran bir fotokopi dağıtıp gitti.Ben de bunları DEV C++ programında yazıp çalıştırıyorum ama sürekli hata veriyor.Acaba ben mi yanlış yazıyorum, yoksa verilen fotokopide bir hata mı var henüz anlamış değilim.Bu benim yazacağım ilk program ve hoca hiçbir şey anlatmadı.Dediğim gibi sadece fotokopileri dağıttı ve bunu yazın bana mail olarak gönderin dedi gitti.Açıklamalarınızda C++ konusunda hiçbir bilgisi olmayan birisine anlatıyormuşsunuz gibi davranırsanız çok iyi olur ki zaten durum bu...Ben bu konuda daha hiçbir şey bilmiyorum.Bana yardımcı olursanız sevinirim.Hepinize şimdiden teşekkür ediyorum...

[ Tüm kodu seç ] [ Yeni Pencerede Göster ]
#include <iostream> #include <fstream> #include <math>   int main() {   ofstream cout ("ergn_art");  //Cikti dosyasi olusturma   if(!fout) {   cout<<"Cikti dosyasi acilamadi.\n";   return 1;  } double a, b, c, d, e, x, y, z, x1, x2, x3 ; cin >> a >> b >> c >> d>> e >> x >> y >> z; cout<<" Giris verileri \n"; cout<<" -------------- \n"; cout<<" a= " <<a<<" "<<" b= "<<b<<" "<<" c= "<<c<<" "<<" d= "<<d<<" "; cout<<" e= "<<e<<\n x= " <<x<<" "<<" y= "<<y<<" "<<" z= "<<z<<"\n\n"; fout<<" Giris verileri \n"; fout<<" -------------- \n"; fout<<" a= " <<a<<" "<<" b= "<<b<<" "<<" c= "<<c<<" "<<" d= "<<d<<" "; fout<<" e= "<<e<<\n x= " <<x<<" "<<" y= "<<y<<" "<<" z= "<<z<<"\n\n"; x1= 5.*pow((b+c),3.)+pow((3.*a),2.); x1=pow(x1,d/(e+1.)); x2= pow(d+(a+e)*(a+e)/(c+d)+(y+z)/x,a) ; x2=pow(x2,b) ; x3 pow(a,b)*(z/(x+y)+pow((c+d),2.)/(a+e))+c; x3=pow(x3,d); cout<<" Hesaplama sonuclari \n"; cout<<" ------------------- \n"; cout<<" x1= "<< x1<<"\n"; cout<<" x2= "<< x2<<"\n"; cout<<" x3= "<< x3<<"\n \n \n"; fout<<" Hesaplama sonuclari \n"; fout<<" ------------------- \n"; fout<<" x1= "<< x1<<"\n"; fout<<" x2= "<< x2<<"\n"; fout<<" x3= "<< x3<<"\n \n \n"; return 0; }

Me Not Working Hard
27-02-2010, 04:37   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
749 mesaj

Hmm Programlama Demek:S Gerçekten Zor İş Hiç Anlamamda Gerçi Ya Neyse Belki Yardımım Dokunur
Burdan

Son Düzenleme: Me Not Working Hard ~ 27 Şubat 2010 04:39
Roadrunnner
27-02-2010, 05:55   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
694 mesaj

Eyvallah kardeşim.Biraz karıştırdım da gerçekten işe yarar şeyler var.Sağolasın...Ama benim daha önce bir şekilde hocanın verdiği bu ödevi halletmem gerekiyor.Çünkü her hafta böyle bir tane ödev verecekmiş ve benim bu ödevleri teslim edip tüm sınıfın yaptığı gibi kendi başıma öğrenmem gerekiyor.Bnun için de bana zaman lazım.Bu ödevler birikirse daha fena olacak.Öğrenerek de olsa öğrenmeyerek de olsa bu ödevleri bir an önce halletmem lazım.Hocaya kalsa derse bile girmeyecek yoksa.

Benim yazdığım kodlar üzerinden bir önerisi olan yok mu?