Arkadaşlar çok ters bir bilgisyar programlama dersi hocam var ve sınıfa gelip bize aşağıda yazmış olduğum kodları bulunduran bir fotokopi dağıtıp gitti.Ben de bunları DEV C++ programında yazıp çalıştırıyorum ama sürekli hata veriyor.Acaba ben mi yanlış yazıyorum, yoksa verilen fotokopide bir hata mı var henüz anlamış değilim.Bu benim yazacağım ilk program ve hoca hiçbir şey anlatmadı.Dediğim gibi sadece fotokopileri dağıttı ve bunu yazın bana mail olarak gönderin dedi gitti.Açıklamalarınızda C++ konusunda hiçbir bilgisi olmayan birisine anlatıyormuşsunuz gibi davranırsanız çok iyi olur ki zaten durum bu...Ben bu konuda daha hiçbir şey bilmiyorum.Bana yardımcı olursanız sevinirim.Hepinize şimdiden teşekkür ediyorum...
- [ Tüm kodu seç ] [ Yeni Pencerede Göster ]
#include <iostream> #include <fstream> #include <math> int main() { ofstream cout ("ergn_art"); //Cikti dosyasi olusturma if(!fout) { cout<<"Cikti dosyasi acilamadi.\n"; return 1; } double a, b, c, d, e, x, y, z, x1, x2, x3 ; cin >> a >> b >> c >> d>> e >> x >> y >> z; cout<<" Giris verileri \n"; cout<<" -------------- \n"; cout<<" a= " <<a<<" "<<" b= "<<b<<" "<<" c= "<<c<<" "<<" d= "<<d<<" "; cout<<" e= "<<e<<\n x= " <<x<<" "<<" y= "<<y<<" "<<" z= "<<z<<"\n\n"; fout<<" Giris verileri \n"; fout<<" -------------- \n"; fout<<" a= " <<a<<" "<<" b= "<<b<<" "<<" c= "<<c<<" "<<" d= "<<d<<" "; fout<<" e= "<<e<<\n x= " <<x<<" "<<" y= "<<y<<" "<<" z= "<<z<<"\n\n"; x1= 5.*pow((b+c),3.)+pow((3.*a),2.); x1=pow(x1,d/(e+1.)); x2= pow(d+(a+e)*(a+e)/(c+d)+(y+z)/x,a) ; x2=pow(x2,b) ; x3 pow(a,b)*(z/(x+y)+pow((c+d),2.)/(a+e))+c; x3=pow(x3,d); cout<<" Hesaplama sonuclari \n"; cout<<" ------------------- \n"; cout<<" x1= "<< x1<<"\n"; cout<<" x2= "<< x2<<"\n"; cout<<" x3= "<< x3<<"\n \n \n"; fout<<" Hesaplama sonuclari \n"; fout<<" ------------------- \n"; fout<<" x1= "<< x1<<"\n"; fout<<" x2= "<< x2<<"\n"; fout<<" x3= "<< x3<<"\n \n \n"; return 0; }