Sahte anti virüs programı satmaya çalışan sahtekarlar, bakın hangi gazetenin sitesini kullanmışlar
Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/bu-s ... llaniyor_15371.html
Resimlerle: Zararlı yazılım canlandırması: İşte PC-virüsleri böyle gözüküyor
İnternet üzerinde scareware olarak bilinen ve sahte yazılımları, yüksek fiyatlara satmak için kullanıcıları bilgisayarlarının tehlikede olduğuna dair korkutmayı hedefleyen sahtekarların son oyunu Click Forensics adlı güvenlik grubu tarafından ortaya çıkartıldı. Click Forensics, aynı sahtekarların aralarında saygın gazete New York Times'ın da bulunduğu 20 binden fazla siteyi dolandırıcılık yapmak için amaçlarına alet ettiklerini ortaya çıkardı.
Dolandırıcılar sahte reklamlarını farklı sitelerde yayınladıktan sonra kullanıcıları, sözde anti virüslerinin deneme sürümünü indirmeye teşvik ediyorlar. Aslında bir virüs olan bu demo anti virüs programı kullanıcıların arama motoru sonuçlarını değiştirerek daha fazla yayılmayı sağlıyor. Diğer yandan da kullanıcılara sistemlerinde tehlikeli virüs programları olduğunu ve temizlemek için kendi anti virüs programlarının tam sürümünü satın almaları gerektiği yönünde mesajlar gösteriyorlar.
Click Forensics, büyük çoğunlu Bahamalar'da bulunan bu 20 bini aşkın sitenin bazılarının da Hollanda, İngiltere ve ABD'de olduğunu tespit etti. Ama fark ettikleri en önemli nokta bu scareware yazılımının arkasında Ukrayna'daki bir hacker grubu olduğuydu.
Tüm konu: Bu sahtekarlar New York Times'ı da kullanıyor
Resimlerle: Zararlı yazılım canlandırması: İşte PC-virüsleri böyle gözüküyor
Kaynak: www.chip.com.tr
Tartışıyoruz: Sizce scareware denilen korkutma ile çalışan bu taktik ne kadar etkili?