okulda hocanın sorduğu bir soru :D ben hala cevabını bulamadım belkide cevabı yok
aşağıdaki sayıları bir defa kullanarak 100 sayısınıı bulunuz
1 3 7 15
okulda hocanın sorduğu bir soru :D ben hala cevabını bulamadım belkide cevabı yok
aşağıdaki sayıları bir defa kullanarak 100 sayısınıı bulunuz
1 3 7 15
ben çözmeye başladım bulursam söyliycem:D
15*7=105
1+3=4
105-4=101
Ya arkadaşım 101 kurtarmaz mı:D ya da bi tane daha 1 rakamı eklense sonuca ulaşıcam ama olmuyor.Ben bunu çözemezsem ya da cevabını öğrenemezsem uykusuz kalcam senin yüzünden:D:D:D:D:D:D:D Ben böyle şeylere çok takarım valla.Keşke görmeseydim:D:D:D:D:D
tugcelim15*7=105valla 30 kişilik sınıfta kimse çözmedi belki cevvabı yok ama hoca var dedi matematik hocasına götürdük üstünde düşündü yapmadı :d ben sonra yapınca size söylerim dedi bende çok merak ediyorum ama yok cevabı :D herkes 101 buluyor
1+3=4
105-4=101
Ya arkadaşım 101 kurtarmaz mı:D ya da bi tane daha 1 rakamı eklense sonuca ulaşıcam ama olmuyor.Ben bunu çözemezsem ya da cevabını öğrenemezsem uykusuz kalcam senin yüzünden:D:D:D:D:D:D:D Ben böyle şeylere çok takarım valla.Keşke görmeseydim:D:D:D:D:
Evet 101 oluyor. Ama aynı sayıyı 2 kez kullanabilirsek sorun yok
15-(7+3+1)=4 =(100)2
yani 2 lik tabanda (100) = 4 olur
physfg15-(7+3+1)=4 =(100)2yani 2 lik tabanda (100) = 4 olur
Hele şükür buldular
mathematics is my life , physics is my everything.
:)
15*7=105
3!=6 (3 faktoriyel eşittir altı)
6-1=5
105-5=100 Budur...
Bu tarz sorularda genellikle bir faktoriyel kullanma olur. Zamanında bizim de hocamız bazı sayılarla 28 i bulun demişti.(sayıları hatırlamıyorum) herkes klasik 4 işlemle bulmaya çalışmış ben gene faktoriyel ile olayı çözmüştüm. Bilginiz olsun. Bir dahakine unutmayın...
Blackinred15*7=105Olay budur
3!=6 (3 faktoriyel eşittir altı)
6-1=5
105-5=100 Budur...
Bu tarz sorularda genellikle bir faktoriyel kullanma olur. Zamanında bizim de hocamız bazı sayılarla 28 i bulun demişti.(sayıları hatırlamıyorum) herkes klasik 4 işlemle bulmaya çalışmış ben gene faktoriyel ile olayı çözmüştüm. Bilginiz olsun. Bir dahakine unutmayın...
ohoooo çift çözümlü soru az daha kassak 2-3 çözüm daha çıkar
soru yanlış ejhe ejhe :)
AnDiiyide forumdaki arkadaş 4 işlmele yapılacak demişya evet,ben dört işlem olarak bulmaya çalıştım:(
4 İŞLEM FALAN DİYE SINIRLAMAMIŞ ÖLE Bİ TARAFINIZDAN KANUN UYDURMAYIN :)
İŞİN KOPTUĞU YER DE O ZATEN SINIRLAMA YOK KAFAYI KIRIP ZORLASAK EN AZ 20 ÇÖZÜM BULURUZ...TABİ O KADAR UĞRAŞTIKTAN SONRA GORADAKİ CHIP LILERE DÖNERİZ YADA FORUM DAKİ CHIP LİLERE
EJHE EJHE :) :)