Bu sene telefon almayın !!

Karub
08-12-2010, 19:49   |  #1  
Karub avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,652 mesaj

Kimsenin işine karışmıyorum sadece öneride bulunuyorum. Sonra gördüğünüzde tüh tüh demeyin diye nasihat veriyorum Kahkaha
Şaka bir yane cep telefonlarındaki gelişme durmak bilmiyor. CHIP'te yayınlanan haberleri toplayıp aktardım. Gerçi teknolojinin sonu yok ama bu büyük gelişmeler 2011 yılında bizlere merhaba diyecek olduğu için beklemeye değer. Şurada kaç gün kaldı :)

NOKIA N9 :

Nokia N9, sızan bilgilerle yine gündeme geldi. İki Nokia blog'u yazarının Twitter'daki sohbeti, N9'la ilgili bazı ilginç detayları ortaya çıkardı ve telefonun yakında çıkacağı söylentilerine yol açtı.

Söylentilere göre Nokia N9, 4.2 inç OLED ekranın yanında 1.2GHz işlemci ve 1600mAh pile sahip olacak. Özel oyun motoru saniyede 190 poligon gösterebilecek, bu da N9'un piyasadaki tüm telefonların ve bazı oyun konsollarının oldukça önünde olacağını gösteriyor.

Telefonun 12MP Carl Zeiss Optics kamera ve 768 MB RAM'e sahip olması bekleniyor. Bu özellikler şimdilik söylenti olarak kalsa da gerçek olma ihtmali var. Dünya Mobil Kongresi'ne yaklaşırken Nokia'nın bir duyuru yapıp yapmayacağını hep beraber göreceğiz. Nokia'nın stratejisine baktığımızda ilk MeeGo cihazını 2011'in başlarında görebiliriz, ancak dördüncü çeyrekten önce elimize alma ihtimalimiz düşük.

iPhone 5 :

Gelecek yıl kullanıcılara sunulması beklenen iPhone 5, mini projektörü sayesinde sunumların veya video içeriklerin duvara yansıtılarak izlenebilmesini sağlayacak.

iPhone ile birlikte cep telefonu pazarına yeni bir soluk getiren Apple, iPhone 4'ten sonra şimdi de iPhone 5 üzerinde çalışmalarını yoğunlaştırdı. AppleInsider'da yayınlanan bir habere göre yeni iPhone'larda mini-projektör teknolojisi de kullanılacak.

iPhone'a projektörün girmesiyle birlikte ise artık kullanıcılar sunumlarını, fotoğraflarını, videolarını ve diğer içeriklerini duvara yansıtarak tıpkı projektör kullanır gibi iPhone'un bu özelliğinden faydalanabilecek.

iPhone 5'in 2011 yılının Haziran ayında kullanıcıların karşısına çıkması planlanıyor.

Nvidia bu işe adım atacak :

Nvidia'nın Tegra 2 yongaları, tabletler ve akıllı telefonlar için dağıtılmaya başlandı. İki Arm işlemci ve bir GeForce grafik çekirdeği olan yonga takımları akıllı telefonların ve tabletlerin gücüne güç katacak.

Ancak Nvidia'ya göre, 2 işlemci gelecek için yetmez. Üç boyutlu oyun oynama ve videolar için tek çekirdekli cihazların şimdiden yetersiz kaldığını belirten Nvidia bir gazeteye şu açıklamayı yaptı; "Çift çekirdekli işlemciler 2011'de standart olacak ve dört çekirdekler de yakın gelecekte ortaya çıkacak."

Firmaların, çekirdeklerdeki işlemci hızlarını arttırmak yerine çekirdek sayısını arttırmaları, cihazların pil ömrünü de koruyarak daha güçlü cihazlar elde etmelerini sağlayacaktır. Qualcomm ve Marvell gibi yonga firmaları da çift çekirdekli işlemcilerini duyurmuşlardı. Hatta Marvell Eylül ayında iki tanesi 1.5GHz ve daha düşük seviyedeki işlevler için bir tanesi de 624MHz olan üç çekirdekli mobil işlemcisini duyurmuştu.

Şimdiye kadar herhangi bir firma dört çekirdekli işlemciler için bir tarih açıklamadı.

Netron
08-12-2010, 20:02   |  #2  
Yıllanmış Üye
468 mesaj

Bence hiç almamak sadece telefon vazifesi gören bir telefon almak yeterlidir.

Kubde
08-12-2010, 20:07   |  #3  
Kubde avatarı
Üye
95 mesaj

Hiç mi almayalım:)

ihsan96
08-12-2010, 20:27   |  #4  
Yıllanmış Üye
172 mesaj

3310 forever xD

ihsan96
08-12-2010, 20:29   |  #5  
Yıllanmış Üye
172 mesaj

Nvidia'nın neyine telefon çıkarmak :D adamlar otursun ekran kartı çıkarsın :D nokia samssung lg varken Nvidia ekmek yiyemez telefon piyasasından. hee daha güzel bişey yapar  o ayrı. ama yapsa yapsa gameboy vs gibi bi telefon olur :D

mancukya
09-12-2010, 00:29   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

Nokia n9 dediklerin olsun bu seferde 640 480 cözünürlüükle cikar bu sefer n10 beklenir.
Nokia  malesef güvenimi iyice kaybetti su N8 biraz daha iyi özellikle Android ile gelseydi gercekten patlama satis yapardi üstelikde Google ilede görüsmüsler bunun icin yazik.

Ekleme Nvidia tel cikartmiyor Motorola ve LG tegra sistemli cep cikartacaklar gelismis cpu ve gpu yani hem oyun, vidyo vs vs hemde islemci olarak 2 yada 4 cekirdek

Son Düzenleme: mancukya ~ 09 Aralık 2010 00:31
punqermojo
09-12-2010, 01:18   |  #7  
Taze Üye
1 mesaj

Aynnn bu sene dokunmatik telefonların büyük bir kısmı pert..

muya7119
09-12-2010, 01:35   |  #8  
Taze Üye
5 mesaj
Alıntı: Netron  
Bence hiç almamak sadece telefon vazifesi gören bir telefon almak yeterlidir.
valla dostum haklısın, gereksiz ya da kullanmayacağımız veya kullanmamız bütçeye zararlı ! özellikler için boşuna. özellikle bizim gibi düşük gelir seviyeli insanlara ve topluma lüks ve gereksiz bence bakıyorumda daha ileri durumdaki birçok ülkede bizde ismi dahi unutulmuş telefonlar kullanılıyor.

Karub
09-12-2010, 08:42   |  #9  
Karub avatarı
OP Yıllanmış Üye
2,652 mesaj

Şimdi N9, yeni işletim sistemi MeeGo ile çıkacak sonra "Bu hızlı ama arayüzü kötü symbian daha iyiydi görünüm bakımından" diyeceksiniz gibi geliyor. Şahsen MeeGo o kadarda kullanışlı gelmez bir Symbian kullanıcısına. Ama iPhone 5 eğer doğruysa gerçekten çok gelişmiş olcak gibi.. Bu gelişmiş özelliğin yanında fiyatıda gelişecek malesef :)

Nedense gözümde sadece Nokia var. Yılların kalitesi ve N8 ile kendini azda olsa toparlayabildi.. Ama onun rakip gördüğü telefon markaları Nokia'yayı kendilerine rakip bile göstermiyorlar. Nokia bu ezikliğin altında asla kalmaz bence.. 

Kubde
09-12-2010, 09:10   |  #10  
Kubde avatarı
Üye
95 mesaj

Nokia'da rakiplerini pek Önemsemiyor:) Kendi işi ne ise o na devam...

Karub
09-12-2010, 09:26   |  #11  
Karub avatarı
OP Yıllanmış Üye
2,652 mesaj
Alıntı: Kubde  
Nokia'da rakiplerini pek Önemsemiyor:) Kendi işi ne ise o na devam...

Kendi işi ama piyasada teknik özelikleri daha iyi olan bir sürü telefon olmasına rağmen aklım hep Nokia'da.. Her zaman iyiydi. İyide olacak.
İçindeki işletim sistemi biraz hantallaştırıyor. Sırf o yüzden Nokia adını duymak istemeyenler var. MeeGo'da berbat birşey.. Ne yapacak bilinmez :)

Feyk
09-12-2010, 11:28   |  #12  
Yıllanmış Üye
1,269 mesaj

Teknolojiye yetişemezsin bu sene almassak bidahaki sene hiç alamayız bidahaki senede alamayız böyle bekliycez en iyisi çıksında alırız diycez çıkıcak tam alırken bi bakcan yeni bir telefon çıkıyo bu olay böyle böyle gitcek...:D
Katılmıyorum bu fikre :S
Nvidia'da telefon üretmek için girmiyor piyasaya telefona grafik yongası üretiyor zaten üretiyordu ama bu teknoloji yeni olacak.
Iphone 5 süper bişey olacak gibi duruyor ama fiyatını çok pahalı yapıyorlar yahu alınmazki.O fiyata gidip bir 6970 li bilgisayar toplarım daha iyi :D

Kubde
09-12-2010, 11:44   |  #13  
Kubde avatarı
Üye
95 mesaj

Evet aslında ben de aynı fikirdeyim, telefonun bazı özelliklerini tam kapasite kullanıma hazır hale geldikten sonra bu işi  o kadarıyla bırakmalılar. Yoksa diz üstüler tarihe karışacak. Kim bilebilir bel ki bir gün masa üstleri bile. Açıkçası her şeyimi cep telefonuyla yapmak istemiyorum. Resim çeksin bazı oyunları, programları v.b. gibi özellikleri telefon tadında oynamanın ötesine geçmek istemiyorum. Zira bir gün bu alanda teknolojik olarak üst düzeylere geçildiği vakit şu an anlamak da zorlanacağımız  kadar karmaşık sorunların da beraberinde geleceğinden şüphe duymaktayım. bu gün projektör vasıtasıyla büyük beyaz kumaş bez parçalarına görüntü aktaracağımız kesinleşti. Peki yarın nelerden görüntü alıp nerelere ilet e bileceğimizi hesaplaya bilen var mı?

fikretcelik88
09-12-2010, 12:54   |  #14  
Taze Üye
1 mesaj

tühh aldım ama ben :((

Karub
09-12-2010, 18:20   |  #15  
Karub avatarı
OP Yıllanmış Üye
2,652 mesaj

Disüstü bilgisayar mı kaldı Allah aşkına ?... :)

Apple'ın yeni macbook projesini görmediniz sanırım. iPad'in biraz daha büyüğü içinde Mac Os işletim sistemi var. Klvye yerine dokunmatik tam ekran klavye çıkıyor gerisi tamamen aynı bir bilgisayar. Daha neler göreceğiz ?
Bünyem kaldırabilir mi tartışılır..

Eğer bu proje gerçekleşirse çok büyük bir olay olur. Buda bunun gibi işte.. Telefonları bilgisayarlaştırma işlemi uygulamaya çalışıyorlar. Biz nasıl şimdi kamerası kaç mp, ekranı kaç '' diye özelliklere bakıyorsak, ilerde acaba sesli arama özelliği var mı diye bakabiliriz belkide.. Telefonluktan biraz dışarı adım atıyorlar.

Kapalı Hesap (172709)
09-12-2010, 19:42   |  #16  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 48
2,757 mesaj

Bu sene telefon almayın
bir iki seneye toplama telefonlar çıkar  ileride forumlar toplama telefon önerileri sorularıyla dolar taşar.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (146566) ~ 09 Aralık 2010 19:43
Kubde
09-12-2010, 19:57   |  #17  
Kubde avatarı
Üye
95 mesaj
Alıntı: fikretcelik88  
tühh aldım ama ben :((
Ne aldın?

ihsan96
09-12-2010, 20:09   |  #18  
Yıllanmış Üye
172 mesaj
Alıntı: Mr today and  
Bu sene telefon almayın
bir iki seneye toplama telefonlar çıkar  ileride forumlar toplama telefon önerileri sorularıyla dolar taşar.
düşünsene telefon topluyorum yardım xD ekran kartını bilemedim şimdi ne alsam xD

Karub
09-12-2010, 20:14   |  #19  
Karub avatarı
OP Yıllanmış Üye
2,652 mesaj
Alıntı: ihsan96  
düşünsene telefon topluyorum yardım xD ekran kartını bilemedim şimdi ne alsam

Olabilir fena fikir değil Kahkaha