arkadaşlar 1 ay önce thermaltake volcano serisinden 28 dolarlık çok iyi eleştiriler alan güya çok düşük sesi olan bir cpu fanı aldım. kasaya taktım ses değişmedi psu'dandır dedim Tagan 420W aldım ses yine değişmedi! kasa fanlarını çıkardım. kısa süreliğine cpu fanının gücünü kestim ses yok oldu tekrar taktığımda yine o iğrenç yüksek ses yani kazık yedim !! ne yapmalıyım sıcaklığıda pek değişmedi. bide ekran kartlarının fanları çok ses yaparmı? msı 9550 (128bit 128mb) alıyorum ne dersiniz? ses istemiyorum! yardım edin
bu sesten nasıl kurtulacağım!!
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Kardeş öyle karar veremezsin hemen
Bir defa neyden ses geliyor, işlemci fanından oldugundan eminmisin?
Nasıl bir ses geliyor, belki de duydugun harddisk sesi olmasın?
İşlenmi fanından geldiginde kesin emin misin?
İşlemci fanının devirini kontrol edemiyormusun?
Devri kontrol olabilen bir fan almalısın.
Bu açıdan Zalman aşırı sessizdir, ancak biraz pahalı olabilir. 50 dolar gibi bir fiyatı var.
O olmazsa thermaltakein fan kontrollü olan bir fanını al, rahat edersin.
( eger fan kontrolcüsü yapmayı biliyorsan, onu yapip volcanoya yamayabilirsin.)
dostlar bu yağlama işi çözüm olurmu? ekrankartına da yapılırmı? anakarttan ses gelir mi?
Yağlama işi azaltabilir,
Bak bilgisayar ses çıkaran üniteler
1. harddisk harddisklerin kaçtane ve bunlaırn çıkardıgı ses tıkır tıkır diyedir.
2. işlemci fanı Fan devrini kontrole edebiliyormusun?
3. PSU fani halletmişsin. Tagan zaten.
4. Kasa fan(ları) kaç tane var?
iki tane thermaltake fan var harddisk samsung 80gb 8mb cache harddiskin sesi az fanlar şu ışıklı olanlardan pek sesleri yok ekran kartı ve cpu fanı delirtiyor sanki anakarttan da ses geliyor gibi ama nasıl olur ki?
Anakarttan ses gelmez.
Eger bu dediklerinin sessiz olduklarından eminsen bilgisayar çalışırken, bios a girip ekran kartını fanının bir kaç saniyeligine durdur birşey olmaz. Bakalım ne kadar degiscek.
Eger oda degilse bir tek işlemci fanın kalıyor. Onu da bir fan mate ile kontrol edebilirsin dönüş hızını.
İşlemcinin fanı isede önce bi sök işlemci üstündeki pasif sogutucunun icini yanını bi güzel temizle.Ne kadar pislik o kadar ses.
Kesinlikle
arkadaşlar bakın xp120 yazimi eger üşenmezseniz okuyun.
Aldıgım yeni kasa TT armor ve kasa 4 içinde bir bakayim dedim ne kadar tozlanmış.
İnanamazsiniz. Allahtan kasanin hava girişlerinde toz girmesin diye süngerimsi parçalar var.
Onları süpürdüm temizledim.
Eger bir kasanizin yan kapagi açık ise ya da kötü bir kasa ve temizlemiyorsaniz
intel işlemcini 50 derecede çalışcakken 60 hatta 70 lere varabilir.
en azından bir fön makinasi ile etrafa saçın ya da bir süpürge ile temizleyin. İşinize yarar.