Bu başlık altında forumda yığınla konu açıldığının farkındayım. Ama benim ilgimi yeni çekiyor. Sebebi şu. Dün Everest programı ile CPU sıcaklıklarına baktım. Birinci çekirdek ısısı boşta 51 C görünüyordu. Kasayı açtım. Fan bir hayli tozlanmıştı. Söküp temizledim. Termal mâcunu yeniledim. Fan'ı tekrar takıp bilgisayarı çalıştırdığımda değişen bir şey olmadığını gördüm. Daha sonra bir arıza ihitmalini düşünerek (Fan da yavaşlama ) yeni fan alıp taktım. CPU ısısı aşağıdaki gibidir. Tabi PC boşta iken...
Bu sıcaklıklar normâl mi ?
Aldığın soğutucuya göre değişir. Ama ısılar gayet normal şuanda bi problem yok.
Markada problem yok ama model'e göre değişir.
Eskisi Stok fan yani işlemciler ile birlikte gelen uyduruk fanlardır.
Sistemin nedir ?Üç sene evvel kampanyadan 10 ay vâdeyle 1000 TL'ye aldığım eXper marka bilgisyar.
İşlemci soğutucu mu aldın ?Isılar gayet iyi.Kasan nedir ? Kasa içi kabloları da dağınık olmasın.
Ancak, marka özelliği kalmadı.
Bios'u modladım.
Poower ve ekran kartını senin verdiğin bilgiler doğrultısunda değiştirmiştim.
Kasa küçük "Mini black" modeli.
"dandik" bir şey.
Hattâ yeni Poower ve ekran kartını takınca ısı anormal arttı.
Ben de kasaya bir adet egzost fanı koydum, normale döndü.
İşlemci İntel Q8300...
Yenilediğim, işlemci fanıAslında ısıyı düşürmenin en güzel yolu içerisinde dört fan bulunan büyük kaslardan almak.
Ama şimdilik ekonomik vaziyet müsâit değil.
Fakat elime geçen ilk fırsatta kasayı yenileyeceğim.Son Düzenleme: alpagun ~ 09 Ekim 2010 20:02
Voltajlarda farklılıklar gözlemliyorum. Acaba bilgisayar normal çalışıyormu
Kasayı yenile.Dark Knight alabilirsin.
http://www.sanalmarketim.com/uru ... ED-Fan-ATX-Pro-Kasa
PSU markası nedir kaç watt?
Ekran kartın nedir?
İşlemci fanı stok fan değil mi?
Kasayı yenile.Dark Knight alabilirsin.Bunları sen önermiştin.
http://www.sanalmarketim.com/uru ... ED-Fan-ATX-Pro-KasaPSU markası nedir kaç watt?
Ekran kartın nedir?İşlemci fanı stok fan değil mi?
Ekran kartı: Palit 250 500Mb/256 bit
Poower: High Poower 500 WattEvet, kullandığım stok fan
Bence sıcaklıkların normal, benim arkadaşların 70 derece oluyor umurlarında bile değil.
Feel marka kasa.
Örneğin:
http://www.sanalmarketim.com/urun_liste/?liste&ref=,sxmi:235
Aron Feller mi anladın yoksa. =)
Feel marka kasa.Bilgisayar donanımı ile profosyonel olarak ilgilenmedim.
Örneğin:
http://www.sanalmarketim.com/urun_liste/?liste&ref=,sxmi:235Aron Feller mi anladın yoksa. =)
Sök/tak/temizle işlerini bilirim.
PC parça çeşitleri hakkında tafsilâtlı bilgim yok.
"Bilmemek değil, öğrenmemk ayıp." derler.
Ben de yavaş yavaş öğreniyorum.
Voltajlar çok garip, anormal derecede garip. HWmonitor ile ölçVoltajların nasıl oıması gerektiğini bilmiyorum.
Siz söyleyince dikkat ettim.
Çalışmasında bir gâriplik yok.
Ancak bir yıl evvel Win 7 format 15 dk. sürerken,
Şimdi 30-45 dk. arası sürüyor.
Belirttiğiniz durumla alâkası var mı bilemem.Son Düzenleme: alpagun ~ 10 Ekim 2010 11:43
quad serisi için normal şuan oda buz gibi üşüyorum öyleyken sistem boşta böyleBenim yönergelerim şöyle
işlemci q9400cpu soğuk ancak çekirdekler sıcak overclock yaparken cpu nun sıcaklığınamı dikkat
Önce bilgisayarı ağır bir program ile çalıştır Özellikle cpu yu zorlayan bir program ile. Yaklaşık yarım saat çalıştır. Bu çalışma sonunda tüm ısı değerlerine tekrar bak. En fazla 15 derece artış sistemin gayet stabil çalıştığını ifade eder. Aynı zamanda soğutmanın da normal olduğunu gösterir. Daha sonra OC işlemine geç. OC işlemlerini kademe kademe yaparak en stabil olan noktayı bulabilirsin. Bir anda yüzde 20 gibi OC yapmaya çalışmak doğru olmaz.
sıcaklıklar gayet normal zaten pc kendini resetlemeye başlarsa ozaman sıcaklıklar aşırı artmış demektir ozaman sorun var demektir ve kasanin hava girişlerini kapatmıycak sekilde bir yerde durması gereki kasanın içindeki sıcak havanın atılması için korkulucak bişey yok bence değerler gayet normal ama pcnin kasası küçük olduğu için hava sürkülasyonu düzgün yapılmıyo olabilir sana önerim bi atx kasa alman olucak cpunun üzerindeki fan Cooler Master demişsin bu iyi bir marka zaten
Hocam bence senin Power'da sorun var.Bilgisayarla gelen power 300 Wat FSB idi. Ekran kartını değişince 500 Watt High power almıştım. Uyarınız üzerine eski power'ı taktım; sonuç aynı. Bilgisayarım da, gâyet stabil çalışıyor. Stok fan ile soğutma ancak bu kadar olur. Üstelik kasa küçük. Kabloları ne kadar düzenli yerleştirsemde, hava sirkülâsyonu tam sağlanamıyor. İlk fırsatta iyi bir soğutucu ve 4 fanlı kasa alcağım.
Voltages altındaki değerler olması gereken değerler sağındakilerde senin değerlerin. Çok çok anaormal değBilgilendirmler için teşekkürler.