Bu Sistem Ne Kadar Kaç Watt Psu İhtiyaç duyar ?

êXt
27-10-2010, 16:20   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
17 mesaj

Herkeze Merhabalar ...  

Sistemim

İşletim Sistemi = Windows XP Sp3 ( win 7 'ye geçicem yakında )
Anakart = Asus P5G41T-M LX
İşlemci = Dual Core İntel Core 2 Duo E7500, 2933 Mhz (11x267)
Ekran Kartı  = ATI Radeon HD 4850 ( ASUS ) 1 Gb 256 Bit GDDR3 Directx 10.1
Bellek = ( 2 adet ) 2 Gb Kingston DDR3 1333 Mhz = 4 GB
HDD = Samsung HD322GJ  ( 320 GB )
Ethernet Kartı = Atheros AR8131 PCI-E Gigabit Ethernet Controller
Monitör = PHILIPS CRC Monitör 1024 x 768 60 Hz ( tüplü LCD değil ) Markasının tam ismini bilmiyorum
CD Sürücü ( DVD Değil ) = 2 tane bir şey yazıyor hangisi marka ondanda emin değilim 1= HL-DT-ST CD-RW GCE-8527B  2 = WDY INOX2NG SCSI CdRom Device
Ses Kartı = Ses Kartı Anakarta takılı onboard demişlerdi galiba
Güç Kaynağım = Kasanın içini açtım ve Güç Kaynağının üzerinde şu yazıyor == Everese Model : HPC-300 SATA 20+4PIN REGULAR OUTPUT=230W  PEAK OUTPUT= 300W

Evet arkadaşlar sistemim yukarıda güç kaynağımın yetersiz olduğunu düşünüyorum benim sistemimden daha düşük için daha fazla wattlı psu önerenler var bu psu olayında çok az bilgim var bu sistem için donanımların çok rahat kullanabileceği PSU önerirmisiniz lütfen

bu psu az olunca oyunlarda kasma oluyormuş zaten ara ara oyun çok aşırı kasıyor ve oyunu kapatıp tekrar girince düzeliyor bi zaman sonra yine çok aşırı kasıyor yani böyle sürekli gir çık yapıyorum biraz düşündüm sorunun PSU dan olabileceğini anladım bundan daha düşük sistemler için bile daha fazla psu önerileri vardı... Bu ara bu psu yetersizliği ekran kartında yada ramda MHZ düşüşü filan mı yapıyor...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 Yeri değil çok özür dilerim ama bu sorunla uğraşan bir çok kişi var  cs 1.6 zombide mod die bir oyun var ve bu oyunla crysis , devil may cry , assasin creed filan son özellik oynarken şu oyunda çok aşırı kasıyor ışık filan atılınca buyrun aşağıda resim ... internet cafede NVİDİA benimkindne çok daha geride bir ekran kartında full fps 100 de oynadım vsync kapattımda ama Bu hd 4850 de 20 fps düşünebiliyormusunuz nedir bu çektiğim ya  Zonk  ekran kartı driveri güncel directx 9.0 yüklü xp olduğu için başka oyunlarda sorun yok neden bi dandik ışık modeli ile kasıyor bu kadar çözümü var mıdır arkadaşlar.  SAĞ ALT KÖŞEDE FPS Gösteriyor.

Arkadaşlar tekrar özür dilerim farklı konuya saptırdığım için sorun olucaksa silebilirim...

Site için Emeği geçen herkeze teşekkürler  Onay

Son Düzenleme: êXt ~ 27 Ekim 2010 16:23
Atilla Sarıtaş
27-10-2010, 16:22   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
5,871 mesaj

Min. 450W Kaliteli PSU.
500W tavsiyedir.

Diğer sorun içinse ekran kartı ayarlarını aşağıdaki linkteki gibi yapmayı dene.
http://www.senoyna.com/forumlar/ ... artlarinda-100-fps/

Son Düzenleme: Atilla Sarıtaş ~ 27 Ekim 2010 16:26
êXt
27-10-2010, 16:28   |  #3  
OP Taze Üye
17 mesaj
Alıntı: Atilla Sarıtaş  
Min. 450W Kaliteli PSU.
500W tavsiyedir.
Maşşallah Jet Gibisiniz  Ağzı kulaklarına varıyor Daha yeni açtım saniyesinde yazmışssınız Çok Teşşekkür Ederim  bu arada PSU yetersizliği ekran kartında performans düşüşü yapar mı oyunda kasma vs ...

Reklam amaçlı yapmıyorum kesinlikle aşağıda linkteki PSU uygun mudur sizce

http://www.teknolojix.com/?urun- ... R_SUPPLY__BOX_.html

Atilla Sarıtaş
27-10-2010, 16:30   |  #4  
Yıllanmış Üye
5,871 mesaj

Reklam olmaz merak etme.
Uygun değil. O marka alınmaz.
Bütçe nedir ? 

FPS için link ekledim ona da bak. 

infoman
27-10-2010, 16:45   |  #5  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
2,884 mesaj
Min. 450W Kaliteli PSU.
500W tavsiyedir.

Diğer sorun içinse ekran kartı ayarlarını aşağıdaki linkteki gibi yapmayı dene.
http://www.senoyna.com/forumlar/ ... artlarinda-100-fps/

Alkış

Son Düzenleme: infoman ~ 27 Ekim 2010 16:46
êXt
27-10-2010, 16:46   |  #6  
OP Taze Üye
17 mesaj
Reklam olmaz merak etme.
Uygun değil. O marka alınmaz.
Bütçe nedir ? 

FPS için link ekledim ona da bak. 

100 - 150 Tl Arası olursa çok iyi olur. Bu arada Okullar için yarıyıl tatilinde LCD Monitör bakacağım bununda PSU ya etkisi olur mu 500 W demiştiniz sonra bir daha sorun çıkartır mı ?

o Fps için driverdaki tüm ayarları maximum düşük ayara getirdim yine kasıyor sanırım sorun donanımda zaten hd4850 de bu sorunu yaşayan kişiler çok var googledan baktım yinede ordaki ayarlarıda deniyim bi teşşekür ederim :)

Atilla Sarıtaş
27-10-2010, 16:48   |  #7  
Yıllanmış Üye
5,871 mesaj

OCZ FATAL1TY 550W MODÜLER
İncelemesine burdan bakabilirsin. 

Güç kaynağının monitör ile bi bağlantısı yoktur. 

Son Düzenleme: Atilla Sarıtaş ~ 27 Ekim 2010 16:52
bosluk
27-10-2010, 16:54   |  #8  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj

Bu arada gözüme takılan 2 hadiseyi yazayım efendim. Biri acilen 64 bitlik bir Windows'a geçmeniz zira 4 GB'lık hafızanızın şu anda ancak yarısına erişebiliyorsunuz pratikte.

Diğeri de böyle bir sistemi o kadar sınırlamışsınız ki o monitörle, şu anki ekran kartınızın yarı fiyatında birşey alsanız bile o çözünürlük ve tazeleme hızı ile gözle hiçbir farklılık hissetmezdiniz. Şu anda sizde yağ var un var şeker var ama helva yapacak kazan yok ;) Artı tüplü monitörlerde tazeleme hızı ortalama 85 hz olabilmeli ki gözlerinizin numaraları çifter çifter artışa geçmesin. Buna göz sağlığı açısından da önemle dikkat...

Düz. : Ben yazarken monitör alacağım demişsiniz zaten :)

Son Düzenleme: bosluk ~ 27 Ekim 2010 16:55
infoman
27-10-2010, 16:57   |  #9  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
2,884 mesaj
Alıntı: êXt  

100 - 150 Tl Arası olursa çok iyi olur. Bu arada Okullar için yarıyıl tatilinde LCD Monitör bakacağım bununda PSU ya etkisi olur mu 500 W demiştiniz sonra bir daha sorun çıkartır mı ?

o Fps için driverdaki tüm ayarları maximum düşük ayara getirdim yine kasıyor sanırım sorun donanımda zaten hd4850 de bu sorunu yaşayan kişiler çok var googledan baktım yinede ordaki ayarlarıda deniyim bi teşşekür ederim :)

Monitör ile bilgisayar içindeki psu nun direk bir bağı yok ama lcd monitöre geçtiğinizde çözünürlük oranı artacak bu artış ekran kartına biraz daha yük bindiricek ve ekran kartıda psuya biraz yüklenebilir. Çok fazla değil ama genel kültür olsun.

PSU yetmediği için ekran kartı aç kalıyor olabilir bu nedenle kasılma olması normal.
Şimdilik sürücü kaynaklı olasılığı ortadan kaldırmak için sürücüleri yeniden yüklemeni tavsiye edebilirim. sürücülerini normal yollla kaldırdıktan sonra driver cleaner isimli programla ATI sürücülerini temizlemeyi deneyebilirsin. Temizledikten sonra son versiyon sürücülerle temiz bir kurulum olmuş olur. 
Driver Cleaner tam temizleme yapamaz ise güvenli modda da temizlik yaptırabilirsin.
 Ayrıca DX güncellemesini de yapmalısın.
DirectX
http://www.microsoft.com/downloa ... 92a3&displaylang=en
Driver Cleaner Pro v1.5
http://www.afterdawn.com/softwar ... ver_cleaner_pro.cfm

Son Düzenleme: infoman ~ 27 Ekim 2010 16:59
êXt
27-10-2010, 17:03   |  #10  
OP Taze Üye
17 mesaj
OCZ FATAL1TY 550W MODÜLER
İncelemesine burdan bakabilirsin. 

Güç kaynağının monitör ile bi bağlantısı yoktur. 

Çok Teşşekkür ederim tavsiyeniz. Şey bir sorum daha olucaktı sizide uğraştırıyorum ama bulmuşken anlayan birini bırakmam walla Ağzı kulaklarına varıyor acaba bu güç kaynağı anakarttaki ve anakartın üzerindeki tüm parçaların elektrik ihtiyacına göre mi alınıyor yoksa sadece anakartın elektrik ihtiyacına göre mi ? Soruyu tekrar sorucam ama Islık  psu yetersizliği fps düşüşü yaşatırmı benm psu 300 w galiba ekran kartı kutu arkasında ingilizce biraz biliyorum minumum 450 w die bir şey yazıyor yani minumumdanda aşağı bu sebebten kasma olur mu oyunlarda

infoman
27-10-2010, 17:08   |  #11  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
2,884 mesaj

Çok Teşşekkür ederim tavsiyeniz. Şey bir sorum daha olucaktı sizide uğraştırıyorum ama bulmuşken anlayan birini bırakmam walla Ağzı kulaklarına varıyor acaba bu güç kaynağı anakarttaki ve anakartın üzerindeki tüm parçaların elektrik ihtiyacına göre mi alınıyor yoksa sadece anakartın elektrik ihtiyacına göre mi ? Soruyu tekrar sorucam ama Islık  psu yetersizliği fps düşüşü yaşatırmı benm psu 300 w galiba ekran kartı kutu arkasında ingilizce biraz biliyorum minumum 450 w die bir şey yazıyor yani minumumdanda aşağı bu sebebten kasma olur mu oyunlarda
Tüm sistemin ihtiyacına göre PSU seçilir.

Atilla Sarıtaş
27-10-2010, 17:09   |  #12  
Yıllanmış Üye
5,871 mesaj

1- Anakart değil Anakart üzerindeki bileşenlere göre alınır.
2- Kullandığınız PSU Peak 300W yani bi an 300W birden verebilir sürekli verebileceği güç 250W gibi bi değerdir.
3- Kullandığınız ekran kartı ile PSU uyumu sistemin as parçalarını komple yakmaya bile götürebilir. Ucuz kurtulmuşsunuz derim.
Kullandığınız PSU'nun 12V kanalından verdiği güç ekran kartının verdiği gücün hemen hemen 2 katı diğer bileşenler hesaba katıldığında direkten dönmüşsünüz :)
3- Sitede yazılanlar sadece ekran kartı değil işlemci gibi diğer parçalarda baz alınarak hesaplanıyor. Ama yazan min. 450W doğru bi değer. Kullandığınız ekran kartı 114 TDP'ye sahip.

Son Düzenleme: Atilla Sarıtaş ~ 27 Ekim 2010 17:10
êXt
27-10-2010, 17:13   |  #13  
OP Taze Üye
17 mesaj

( bosluk )
Bugun zaten windows 7 ultimate 64 bit işletim sistemi sormuştum bir yere adam bana 32 bit için var dedi 64 bitlik işletim sistemi alırsam prograları desteklemeyeceğini filan söyledi. Bende almadım sizce 64 bitlik almalımıyım yani hızlılık için gerekli ancak bu uyum sorunu her programda veya oyunda dert olmasın başıma ?

êXt
27-10-2010, 17:16   |  #14  
OP Taze Üye
17 mesaj

Yani demen o ki sistem hakkın rahmetine kavuşmadan bi psu almam gerek :)

infoman
27-10-2010, 17:17   |  #15  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
2,884 mesaj
( bosluk )
Bugun zaten windows 7 ultimate 64 bit işletim sistemi sormuştum bir yere adam bana 32 bit için var dedi 64 bitlik işletim sistemi alırsam prograları desteklemeyeceğini filan söyledi. Bende almadım sizce 64 bitlik almalımıyım yani hızlılık için gerekli ancak bu uyum sorunu her programda veya oyunda dert olmasın başıma ?
Onu kim söylediyse ya yalan söylemiş yada cahal:) Ben ve çok büyük bir çoğunluk 64 bit windows kullanıyor. Yani tıkır tıkır kullanırsın. 
64 bitte uyum sorunu yok
64 bitte oyunlarda sorunu yok
64 bitte programlarda sorunu yok
64 bitte sadece 64 bit sürücüler yüklemelisiniz ki üreticinin web sitesinde mevcuttur

Son Düzenleme: infoman ~ 27 Ekim 2010 17:19
êXt
27-10-2010, 17:30   |  #16  
OP Taze Üye
17 mesaj
Alıntı: infoman  
Onu kim söylediyse ya yalan söylemiş yada cahal:) Ben ve çok büyük bir çoğunluk 64 bit windows kullanıyor. Yani tıkır tıkır kullanırsın. 
64 bitte uyum sorunu yok
64 bitte oyunlarda sorunu yok
64 bitte programlarda sorunu yok
64 bitte sadece 64 bit sürücüler yüklemelisiniz ki üreticinin web sitesinde
     (korsan) 32 biti alıcaktım iyiki almamışım. Almamamın sebebi dvd sürücü yok pc alırken harddiskle beraber veriyorlar diye biliyordum Hmphbi baktım ki dvd sürücü yok neyse.  Sormuştum boyutuna göre kaç CD olursa artık diyelim ki 2 Cd ye sığacak bu şekilde kurabilirmiyim diye sordum win 7 hayır dedi siz böyle diyince ondanda şüphe ettim bulmuşken sizi onuda sormak aklıma geldi. :) şu an xp home sp3 yüklü win7 yi DVD değilde CD olarak yükleyebilirmiyim tabi 1 cd olmayacağı için 1 den fazla cd olarak ? yüklerken 2 CD 'yi filan ister mi ? Sizinde başını şişirdim sonu gelmeyen sorularla teşşekürler :D

Son Düzenleme: êXt ~ 27 Ekim 2010 17:31
infoman
27-10-2010, 17:33   |  #17  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
2,884 mesaj

USB bellek ile yükleyebilirsin.
Pardon yanlış link verdim aşağıdaki program boot edilebilir windows 7 usb disk oluşturmak için Microsoft tarafından hazırlanmıştır.
http://download.chip.eu/tr/USB_D ... dows-7_6145173.html
http://www.inndir.com/Windows_7_USB_DVD_Tool-44467p.html

Son Düzenleme: infoman ~ 27 Ekim 2010 17:36
Atilla Sarıtaş
27-10-2010, 17:35   |  #18  
Yıllanmış Üye
5,871 mesaj

Çoğu 32 Bit program 64 Bit'e uyumlu.
Görev yöneticisinde baktığında görebilirsin.
Örnek : Skype*32.exe şeklinde yazar. 
Her program için geçerli değil özellikle 64 bit varsa yüklenmesi gereken programlarda var.
Antivirüs, driverlar vs. 

êXt
27-10-2010, 17:38   |  #19  
OP Taze Üye
17 mesaj
Alıntı: infoman  
USB bellek ile yükleyebilirsin.
Pardon yanlış link verdim aşağıdaki program boot edilebilir windows 7 usb disk oluşturmak için Microsoft tarafından hazırlanmıştır.
http://download.chip.eu/tr/USB_D ... dows-7_6145173.html
http://www.inndir.com/Windows_7_USB_DVD_Tool-44467p.html

Peki bunun için arkadaşımın USB'sini ödünç alabilirim.  USB belleği taktığımda içerisinde otomatik bulaşan virüs var ise içerisini açmadan bilgisayarıma girip ordan usb simgesinin çıktığı yere sağ tıklayıp biçimlendirsem içerisindeki virüs yinede bulaşır mı yani takmam yeterli olur mu bulaşması için içine açmasam bile.

Son Düzenleme: êXt ~ 27 Ekim 2010 17:43
êXt
27-10-2010, 18:12   |  #20  
OP Taze Üye
17 mesaj