slm arkadaşlar benim sistemim
işlemci: amd 7750+ 2,5ghz
anakart: gıgabyt ga-ma790x
ekran kartı: sarp hd4830 512mb 256 bit ddr3
ram: oz 2*2 gb 800mhz dual kit toplamda 4 gb
psu 520 walt
mönitör: inca 22'' 2ms dvı
bu sisteme xp yüklüydü virüsten dolayı çöktü simdi yeni bi sistem yükletcem ama karar veremedim vista ile xp arasında gidip geliyom ben sıft oyun oynarım onun için hangisini yüklemeliyim vista derseniz hangisini
bu sisteme hangi vistayi yüklemeliyim acill
Bu sistemde Bussines yda Ultimate calısır tam Vista performansı arıyorsan ama daha alt sürümleride Home Ed. Home Pre. gibi rahatlıkla kaldırır Dahada Hızlı olsun dersen sistem Xp uygundur sistem tüketimi az makine rahat ama oyun grafiklerin Dx10 kadar olmayacaktır
Orijinal oyun olduğu zaman sıkıntı olmaz vistada ama crackli olduğunda tam verim alınmıyor hiç bir zaman bişeyler oyun kurulum dosyalarından crack leme esnasında çıkarıldığı için bunlar sonra sorun yaratabiliyor normal bir durumda vistada istediğin gibi oyun oynayabilirsin H.D olarak
Bence Ultimate veya Premium 'dan birini seç derim.
ultimate kur aeroyu kapat rahat rahat kullan derim
bence xp kullan derim vistanın hangi sürümü olursa olsun bilgisayarı daha fazla yoracaktır en iyisi xp ye devam etmen olacaktır diye düşünüyorum
Kesinlikle Vista'yı öneririm. XP çok sorunlu bir sistem. Zaten Microsoft bile kullanıcılarına XP'yi unutturmak istiyor. Bunda maddîyat da etkili fakat sadece maddîyat olduğunu sanmıyorum. Neredeyse 2 senedir Vista kullanıyorum. Vista'ya ilk geçtiğimde biraz yabancılaştım sisteme, tırstım. Fakat Vista'ya alıştıkça "bilgisayar kullanmanın tadını" çok iyi anlar oldum. Kesinlikle XP yükleme. Her bakımdan Vista daha üstün performans sağlayacaktır sana. Bende birkaç bilgisayar olduğundan Vista'nın birkaç sürümleri mevcut. En performanslı sürüm ve gereksiz özelliklerin olmadığı (senin için gerekli olmayan birçok sürüm Ultimate'de ve diğer sürümlerde var [Starter hariç]) sürüm Home Basic. Bu arada XP'yi sadece çok eski bilgisayarlara yüklemeni öneririm. Çünkü o bilgisayarlara zaten Vista yükleyemezsin. 32 bit ya da 64 bit yüklemekte de kararsızsan ve araştırmak istemiyorsan, uğraşmadan 32 bit'i yükleyebilirsin. 64 bit'te bazı programların desteği yok. Fakat genel itibariyle kullandığın çoğu programın 64 bit'i destekleyeceğini düşünüyorum. Araştırmak ya da yükledikten sonra ihtimal olarak da olsa risk almak istemiyorsan 32 bit'i yükle. Ayrıca 64 bit'i yükleyebilmen için işlemcinin vs. onu desteklemesi gerekiyor.
Bir şeye daha dikkat çekmek isterim: Vista ağır ya da yavaş bir sistem değil! Bilgisayar kullanmayı tam anlamıyla bilen kişiler, uzmanlar beni destekleyecektir. Vista gerektiğinde XP'den çok ama çok daha üstün performans sağlar. XP, bilgisayara kurulduğu ilk birkaç hafta hızlı gibi gözükebilir. Hatta bu süre daha da artabilir (artması, yükleyeceğiniz programların yüklenme ve kullanılma zamanlarıyla orantılı). XP'ye program, oyun vs. yükleye yükleye afallamaya başlıyor XP. Vista'da ise durum farklı. İlk başlarda yavaş görebilirsiniz. Çünkü Vista'nın birkaç özelliği var: Bunlar, bilgisayarınıza Vista'yı ilk kurduğunuz zamanlarda sisteminizi tanımaya çalışır. Vista, bilgisayarınızla dost olduktan sonra farkı anlarsınız. Fakat Vista'yı kurduktan sonra da ayarlarını yapmalısınız. Aksi halde performans sorunları yaşabilirsiniz (sistemin kalitesine bağlı bu).
("Windows Vista Home Basic" yükle.)
XP SP3 Professional kullanmam önerim ama vista kullanacaksan home premium kullan.
arkadaşlar ram miktarına bakan oldumu acaba 4GB 64 bit vista kurarak tam adresleme yaparak tam performans alabilirsin xp ile ancak %50 sini alabiliyorsundur.
ayrıca eski pc oyunları kullanmayacaksan win7 tercih sebebimdir başta belirteyim 64 bit sürümü hem çok hızlı hemde vistadaki abuk sabuk uyumsuzluk olaylarıda yok.
ya arkadaşlar dun akşam pcyı format atmaya götürdün işte sizin tavsiyenize göre vista Home Premium yükletecektim adam hemen başladı yok ben xp yüklerim diye neden diye sorum vista çok kasıyo performans alamıyosun ondan yok kardeşim ben vista istiyom siyom o hala yok işte şöyle yok böyle xp yüklim kaç yere format atmaya gödürdüysem hepsi aynısını diyip xpyi çakıyolar neden acaba bende zaten işe geç kalmışım onun yüzünden xp yükledi ::((((