p4 3.0ghz
1,5ram
256mb ekran kartı
arkadaşlar biliyorum sistem çok eski ama windows 7 i kurmam lazım,,
bunlardan hangisini kurarsam pc kasmaz yada nekadar kasar??
teşekkürler.
p4 3.0ghz
1,5ram
256mb ekran kartı
arkadaşlar biliyorum sistem çok eski ama windows 7 i kurmam lazım,,
bunlardan hangisini kurarsam pc kasmaz yada nekadar kasar??
teşekkürler.
Bence Premium kursanız da kasmaz.Ben 1 GB RAM olan makinede kullanıyorum, ucak gibi calısıyo.Bence Premium kurun..
home basic derim hem kasma olmaz hem hızlı çalışır xp gibi bir işletim sistemi windows 7 görselliğinde...
ekran kartı Nvidia FX 5500, yorumlara bakılırsa 2sinden birini kursamda farketmez galıba
Sadece Ekran kartı değil diğer bileşenlerede dikkat etmenizi tavsiye ederim.Ben sana şiddetle ram kullanımı 300mb olan ve windows 7 yi ağırlaştıran tum uygulamalardan arındırılmış windows 7 home basic surumunu öneririm...
Sevgili kirpikral123,
Windows 7'de ram kullanımı tamamen sisteme, kurulu programlara, kullanıcı alışkanlıklarına ve sistemde de kendi içinde sürekli değişir. Hiçbir zaman sabit bir ram kullanımı olmaz. Home Basic ve 1 GB ram sahibi bir kişinin ram kullanım oranı 300-600 MB(örnek ve dikkat edin arasında yani sürekli değişiryor.) bir diğer Home Basic'te kullanıcısında 500-800 MB (yine örnek) arası olabilir. Yine 1 GB ram sahibi ve Home Basic kullanan birinin ram kullanım oranı zaman zaman aynı miktarda rame sahip Home Premium kullanıcısında fazlada olabilir eksikte(Yine değişen parametrelerin etkisi var...)
Diğer yandan sanırım bilmiyorsunuz Windows 7'de servisler tetikleme olarak çalışıyor :
Yani aslında tahmin ettiğiniz gibi sürümler arasında sistemi yorup yormama açısından belirgin farklar yok.
Aero Windows 7'de tamamen ekran kartının işidir ki Home Basic ile Home Premium arasındaki önemli farklardan biri Aero'dur.