Al YAMYAM abim speccy'yi açtım sonra snapshot ladım resmini koyuyorum
Daha detaylı yazıyımmı ???
Yaw yamyam abim dediğin gibi yapcam ama benim biosda öyle % lik bir yer yok orda;
CPU FSB/PCI Overclocking H / W diye bir yer var H / W yazın yeri değiştiriyom bi sayılar çıkıyor sayıların en başında 34-35-36 filan yazıyor o başındaki yazılar 1.xx GHz yazısında xx in yerine geçiyor
Yani yaptığım değişikliğin en başında 36 yazıyorsa 1.36 GHz oluyor çok kolaymış yav overlock yapmak :D
Hiç daha fazla çıkmayı denemedim çünki korktum yoksa amaç 2.0 a yükseltmek
Şimdi Everest 'den sıcaklığa bakıyorum CPU=56 derece Anakrt=45 derece sence normal sıcaklıkmı eğer sıcaklık normalse daha artıracam da o yüzden soruyorum
En son hali bu :
sence bu sistem 2.0 'a çıkarmı yoksa yanıp çöpemi gider
illaki bişeyler yakasım var dersen , fsb o.c deneyok yok aman hiç birşey yakmaya niyetim yok sağlıklı ve sağlam olmasını istiyorum sadece :D
Bu sistem ile ben Haziran sonuna kadar idare etmeliyim ondan sonra zaten kendime topladığım yeni sistemi alacağım sonra artık bunun sınırlarını zorlarız yakılacak bişiy varsa o zaman yakarız :D
frontsidebus diye geçer adı ama boşver teknik terimi , buradaki hızı elinle menuel arttırdığında kuzeyköprüsü ile haberleşmeyi yok edip yaza kadar'ı bırak bir daha power düğmesine basınca açamazsın bile :) fsb yi boşver yakacağın zaman kurcalarsın. işlemciden devam , gerçi 50 li dereceler amd bir işlemci için ortanın üzerinde ama sen bilirsin :) o işlemci 2.0 ı görebilecek potansiyelde. bahsettiğin o 36-38 li değerleri kurcalamaya devam. :)
Yaw ben şimdi korktum bak eminsin dimi o potansiyelde olduğuna sonra elimizde kalmasın işlemci
Bunu başka hızlandırma yöntem yok mu?
Merak etme fsb yi azcık minicik yükeltirim dur hemen yükseltip geliyom :D
Şaka şaka o kadarda aklımı peynir ekmekle yemedim ama ısınma sorun olmaz dersen 2.0 ı görmek isterim yok pek emin deilim diosan hiç başlamayım elimde kalmasın
Speccy ile CPU nun ve ram lerin detaylarını koymalısın.
Amanın abiler acele edin işte CPU ve RAM ayrıntıları
Hdi MR_YAMYAM abim
Duyduklarıma göre benim sistem bu performansı kaldırmaz mavi ekran verirmiş şu an çok korkuyorum ben sistemi geri 1.4GHz ye döndermek istiyorum bunun CPU sıfırlaması veya fabrika ayarlarına dönderme yöntemi yok mu ? lütfen yardım :(
Format atsamda düzelmez lütfen yardım :(
Haziran ayına kadar kullanıyım sonra ben bunun üzerinde 3.0 GHz bile denerim :D
arkadaslar garip gelebılır ama geçen gun kulustur pc de oyun oynutordum takıldı bende takılma oç diyerek kasaya bi patlattım şuan takıntısız oyunumu oynutorum :)))
bu arada biosta bişi fark ettım "onboard 64mb "diordu o disabled onu enabled yaparsam nolur zati eski pc ölmek üzere floppy disc failedle kafayı yemiş