selamlar,bu bilgisayarı yakında almayı düşünüyorum,görüşlerinizi belirtir misiniz?
anakart:gigabyte p55a-ud3r
işlemci:intel i5 2.66 (750)
4gb ddr3 xtreme 1600mhz
ekran kartı:ati 5770 serisi ,powercolor inkini seçtim fakat sapphire in 5770 serisi var,vapor x diye geçen.bunu neden diğerinden pahalıdır?30 lira fazla vererek bunu seçsem değer mi acaba
harddisk:750gb samsung 7200rpm 32mb cache sata-2
kasa:coolermaster case rc-690
bu sistemi nereden,ne kadara alabilirim?maliyetiyle birlikte yazabilir misiniz?şimdiden teşekkürler.
bu sistemi önerir misiniz?
Gigatekte kasa hariç sistem 814$'a denk geliyor.
http://www.gigatek.com.tr/topla_yaz.php
Akasa Zen 520 W Kasayla ise toplamda 1.654TL ye denk geliyor ...90
Rc-690 600W tek başına 270TL toplamdada 1.730 TL ediyor
Tavsiyem RC-690 ancak bütçeyi zorlamamak adına Akasa-Zen ide öğrenebilirim.Ahmet79 abimiz kullanıyor ve bildiğim kadarıyla PSU sundan memnun...
akasa eğer problem çıkartmayacaksa seçim o olsun tabikide,76lira az para değil,iyi olur,bu arada ekran kartı ile ilgili sorduğum sorunun cevabı ve parçaları biraz daha uyguna alabileceğim bir yer var mı sorusuna cevap alabilirsem çok mutlu olacağım.
bu arada buna dvd writer ve mouse klavye eklenince 1700 lira tutuyor,sizce nasıl fiyat,uygun mudur?yorumlarnızı bekliyorum , lütfen cevaplayın
Güzel bir sistem. Anakarttan biraz kısarak ekran kartını HD 5850 de alabilirsiniz.
itachi arkadaşın önerdiği kasaya siz ne diyosunuz? itachi yanlış anlamasın güvenmediğimden değil ama farklı görüşler ve seçenekler olabilir ve siz hangi muadil anakartı önerirsiniz Süleyman Bey,son olarakta benim aldığım fiyat nasıl?kazıklanmayalım sonra:)
Her iki kasa da uygundur, dilediğinizi alabilirsiniz. Parça fiyatlarına, sadece "modeli" (HD 5570 gibi) yazarak teknofiyat.com adresinden bakabilir, en ucuza nerede satıldığına bakabilirsiniz.
Mesela bazı bileşenlerden kısarak HD 5850 ekran kartı alabilirsiniz, oyunlar sizin için önemliyse:
Anakart: 211 lira. GIGABYTE P55-US3L, P55, DDR3, 2X PCIExp, Socket 1156, CrossFireX
Rem: 271 lira. OCZ 4GB (2*2GB) DDR3 Platinum 13333MHz CL7 Low Voltage Dual Kit
Kasa: 181 lira. Akasa Zen Siyah Çift 12 Cm. Fanlı 520Watt Atx Kasa
Ekran Kartı: 532 lira. TUL VTX 3D HD5850 1024 MB, PCIExp Ekran Kartı, DirectX 11, DDR5, 256 bit
teşekkür ederim Süleyman Bey yardımlarınızdan dolayı,hesapladım fiyat aynı,siparişi değiştirip elektronik posta ile yeni konfigürasyonu göndereceğim,pazartesi günü alacağım inşallah.
Rica ederim. Anakartta USB3 ve SATA3'ten feragat ederek ekran kartını yükseltiyorsunuz. Bu oyun amaçlı sistemde daha iyidir. Zaten henüz USB3 ve SATA3 kullanan cihazlar yok, çıktıklarında da ateş pahası olacaklardır.
Şimdiden hayırlı olsun.
Bilgisayarınızı kısa süreli olarak yeniliyorsanız sorun yok.SATA3 ve USB 3.0 için biraz daha zaman var.Ancak sisteminizi 2-3 sene kullanmayı düşünüyorsanız özellikle USB 3.0 dan vazgeçmek bence veri taşımacılığı fazla olan biri için kötü olur.Ayrıca UD3 ve US3 arasındaki önemli farklardan biride yapımında kullanılan bakır oranı.UD3 bu konuda çok daha ileriye çıkıyor ve overclocking konusunda öne çıkıyor.mimarcan overclocking yapmayı düşünmüyorsa şimdiden hayırlı olsun diyorum ....