Sistemime vistayı yeniden kurdum fakat ekran kartı sürücüsünü yükleyip pc yi yeniden başlattığımda mavi bir ekran gelip ati sürücüsü ile ilgili bir hata olduğunu gösteriyor aynı şeyi xp kurarak denedim ve aynı sorun devam etti.Ekran kartım arızalanmış olabilir mi?Ekran kartı Ati HD 2900 pro
Bu sorunla karşılaşan varsa yardım edermisiniz
Ekran kartının sürücüsü kurulana kadar sistem kartın üzerindeki ram ve işlemciyi kullanmaz.Bunun yanında sürücü kurulmasında sonra IRQ çakışması yaşanması olası bir durumdur.Bir diğeri eksik anakart sürücüsü veya hatalı/yanlış ekran kartı sürücüsü de sorunun kaynağı olabilir. Her üç sebeblede aynı hatayı alıyor olabilirsiniz. Bu bilgi ışığında;
a.) Ekran kartınız arızalanmış olabilir.Servisinizle görüşmelisiniz. En azından kartı başka bir sistemde deneyin.
b.) Ekran kartı sürücünüzü yeniden indirerek onu kurmayı deneyin.
c.) IRQ çakısmasından dolayı interrupt kullanım hatası olabilir.Sonradan yüklediğiniz tüm sürücülerinizi kaldırın özellikle anakart sürücülerinizde eksiklik ve hata varsa gerekli düzeltmeyi yaptıktan sonra donanımlardan ilk ekran kartınızın sürücüsünü yükleyin.Sorun çıkmazsa diğer ses kartı modem vs. sürücülerinizi yüklersiniz.