Bu tartışma hiç bitmez: Oyunlar zararlı mı?

CHIP Online
30-09-2008, 00:01   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Oyun oynamak zararlı mı? İşte çok tartışılacak bir psikolog görüşü ve Yalova'dan ilginç bir yasak...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Bu-t ... ararli-mi_8685.html

Oyunların zaman içinde bağımlılık yarattığını belirten uzmanlar, etki altında kalan çocukların çevrelerine karşı daha saldırgan ve zarar verici eylemlere yöneldiğine dikkat çekiyor.

Piyasaya her yıl çıkan yüzlerce yeni bilgisayar oyunu başta görsel efektleri ve aksiyon sahneleri olmak üzere etkileyici senaryolarıyla dünya genelinde milyonlarca çocuğun ilgisini çekiyor. Kimi çocuklar evlerinde zamanlarının büyük bir bölümünü bilgisayar başında oyun oynayarak geçirirken, kimileri de ailesinin bilgisi dışında internet kafelere giderek, saatlerce oyun oynuyor.

Eğlenceli gibi görünse de özellikle şiddet içerikli birçok bilgisayar oyununun çocukları tehdit ettiği bildirildi. Okulların açılmasına rağmen çocuklarını bilgisayar başından kaldıramayan birçok ailenin, evde uyguladığı her türlü yaptırıma rağmen bir sonuç alamadığından şikayet ederken, kimilerinin de uzmanların kapısını çalarak profesyonel yardım istediği ifade edildi.

Ailelerin en büyük şikayetinin ise "çocuklarının derslerden geri kalması, ödevlerini yapmaması, aile bireyleriyle az vakit geçirmesi, okuldan kaçarak veya kendilerinden izin almadan internet kafelere gitmesi" olduğu belirtildi.


Tüm konu: Bu tartışma hiç bitmez: Oyunlar zararlı mı?


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Oyunların gerçekten bu kadar tehlikeli olabileceğine inanıyor musunuz?

Hakuteiken
30-09-2008, 01:25   |  #2  
Hakuteiken avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
215 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2006

Ya gidipte satan insanlar üzerindeki yaş sınırlamalarına uyarsa bir problem olmayacaktır. +18 oyunu 10 yaşındaki çocuğa satarsan olacağı bu

Barış
30-09-2008, 08:47   |  #3  
Barış avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
1,971 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

---Knight OnLine Hayat OffLine---

şu lanet olası oyunu 6 senedir oynuyorum ama bi türlü bırakmıyorum.
zararını çok gördüm ve 1.5 aydır oynamıyorum yavas yavas sınır koydum kendime ve gerçekten bunlardna kurtulunca yaşadıqınızı anlıyosunuz.
önceden ailemden çok bu oyun basındaydım okuldan izin alıp gelir bunu oynardım
ama artık anladım ki herşey oyun deqil
yine yeri geldiqinde oynanabilir ama belirli bi sınırı aşmamak kaydı ile...

içimi döktm nese iyi oldu..

PCorsan
01-10-2008, 11:07   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
16 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2006

Cem yılmaz abimizin dediği gibi çocuklar beni örnek alıyormuş küfür ediyorlarmış. Beni örnek alıyorsa film yapsın o zaman diyor. filmlerim iyi olmuyormuş küfürlü olduğu için. _şu noktaya dikkat_ sen diyor çocuğuna küfürün kötü olduğunu öğretmediysen o senin problemin. sen filmi yapamamışın diyorsunda asıl sen çocuğu iyi yapamışın diyor. :D Anne baba neyin ne olduğunu öğretmiyor çocuk iyiyi kötüyü ayırt edecek durumda değilken ne görürse onu kendi yorumlar. Suç anne babada oyunda değil. Ve bu yüzde yüz. He bağımlılık denen birşey var oda oyun bağımlılık ama hayatla karşılaştırma yapıpda oyunun kötü yanlarını uygulama o olacak şey değil oluyorsa anne baba suçlu. ona onu öğretmemişlerdir. he biz öğrettik diyorlarsa o zaman çocuk spastik :D

Fattur
03-10-2008, 22:29   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

ben katılmıyorum.Ayrıca oyunlar zaten belli yaş gruplarına göre üretilir.Alan da satan da buna dikkat etmezse olacğı budur.Ayrıca oyunları yasaklamak daha saçma birşey 25 yaşındaki bir adam oynamak isterse ne yapacak.Neyseki sadece internet kafelerde yasaklanmış.Ama birazda haklılar.çünkü cafelere gidenlerin çoğu 0-18 yaş aralığında

Son Düzenleme: Fattur ~ 03 Ekim 2008 22:29