bu tür dosyları açmak için herzaman seçili......

cihat78
03-05-2010, 00:14   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj

Geçenlerde python yükledim ve salak gibi oluşturduğum python projelerini cmd ile  açmaya karar verdim birlikte aç seçenğinde python dosyalrını cmd ile birleştirdim..(yapmaz olaydım)
Daha sonra bu hareketimin  kullanışız olduğumu anladm ve bu yaptığımı geri almaya çalıştım ancak  yeniden yaptığım python projeleimin üstüne gelip varsayılan programı ayarlamaya çalıştığımda ''bu tür dosyaları  herzamn seçili programla aç" seçenği pasifti  artık python projelerime tıkladığımda(.py uzantılı) cmd komutu açılıyor.düzeltmek için herşeyi yaptım regidete girip unknown değerleryle  oynadıysamda  ve denetim masasında varsayılan program ayarlarını kurcaldıysamda olmadı lanet cmd yapıştı o dosyaya çıkartamiorum en son kafamın tası attı gittim cmd yi sildim pythonu kaldırdım sonra pythonu yeniden yükledim bu sefer (.py) uznatılı dosya oynamio bile nese yeniden cmdyi yükledim ve artık formatı düşünmye karar vermiştimki siz uzman arakdaşalr aklıma geldi ve  buraya yazmaya karar verdim win7  kullaniorum bu arada
arkadaşlar acil yardımınız bekliorum...
teşekkürler şimdiden.....

Süleyman.
03-05-2010, 00:19   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Benzer şekilde yapacaksınız: https://www.chip.com.tr/forum/dos ... 516_wp1.html#830283