Bu Virüs ile BAŞ EDEMİYORUM !!! Acil Yardım Lütfen

balay80
27-01-2009, 20:27   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
108 mesaj

Arkadaşlar ben yıllardır bilgisayarımda antivirüs kullanmayan birisiyim. Bunun cezasınıda şimdi çok ağır çekiyorum. Lütfen yardım edin sorunları aşağıda sıralıyorum :
1-) Pc Güvenli Kipte Açılmıyor Mavi Ekran Geliyor
2-) Google ye "Antivirus" "Virus" "Spy" "Trojan" "Isass" gibi terimleri arattırdığımda makina explorer.exe yi devre dışı bırakıyor ve iexploreyi de kapatıyor
3-) Görev Yöneticisi - Klasör Seçenekleri - Regedit - Mscongig - Taskmar gibi çok önemli birimlerde DEVREDIŞI
4-) Makinaya bir antivrüs yüklemeye kalksam önce setupu kapayıyor sonra exploreri sonrada makina kafayı yiyor anlamadığım nokta antivirüsten başka her haltı yüklememe izin veriyor
5-) Taskmarda 15 16 ader svhost ve 2 3 tanede isass.exe çalışıyor bunları durduramıyorum sonlandırınca bu windowsun önemli dosyası gibi birşey diyor
6-)Antivirüs gibi şeyler indiremiyorum
7-) Norton - Symantech - Avast - Nod32 - Kaspersky Adı geçen heryerde makina exploreri durdurup reset atıyor

NE YAPMALIYIM LÜTFEN YARDIM EDİN ÇOK ACİL AMA LÜTFEN FORMAT DEMEYİN

penguen07
27-01-2009, 20:42   |  #2  
Üye
50 mesaj

tam emin değilim ama başlangıç rogramlarını gösteren ve istemediklerini açılışta engelleyen programlar var onu denermisin. virüsü tespit edebilirsen başlangıçta çalışmasını önlersen kurulum yapabilirsin ozaman.bi ara bende yaşadım görev yöneticisini açamıyordum virüse ulaşmaya çalışınca reset atıyordu.sistem 32 falan açılmıyordu direk reset.başlangıc programlarının içine sanki mirc gibi yerleşmiş halbuki ben ölee bi şi yüklemedim chat programı gibi gözüküyordu.açılışta başlamasını iptal ederek.silebildim.bu şekilde hallettim benim kullandığım advanced sytemcare profesyonel programı bi dene istersen

program linki kolay gelsin bu bi bakım programıdır bilmiyorsan iyi akşamlar

Banned
27-01-2009, 21:01   |  #3  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 2
5,024 mesaj

ilk etapta bu programı indirip çalıştır(modemi kapat)programı tarama bitmeden sakın durdurma ardından diğer programlarla(spware,trojan programı)taramaya devam et.

viking20
27-01-2009, 22:44   |  #4  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

online taramaları tercih edebilirsin.(madde 4. ve 6. dan)
şişmiş senin pc (kesin aralarında çaylı kekli kabul günü düzenliyorlardır).Tek yolu ,kurtarabildiğin kadar veri kurtarıp, hemen acil format.Ne yapsan boş,kendini yenileyen virüslerde vardır.Hiç boş işl.uğraşma.

Son Düzenleme: viking20 ~ 27 Ocak 2009 22:52
piRe_
27-01-2009, 22:55   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,183 mesaj

Cevabı kendiniz vermişsiniz.
Yıllardır antivirüs kullanmıyor olmanız sebebiyle pc niz virüs çöplüğüne dönmüş olma ihtimali çok yüksek. Daha önemlisi bahsettiğiniz sorunları çözemiyor olmanız, online yardım alarak çözmenize olanak sağlamaz ve mutlaka eksik birşeyler kalır. Açıkcası bu şekilde ne tam çözüme kavuşur nede yeterli performansı alabilirsiniz.

Kısaca yapmanız gereken tek bir olasılık var, pc nizi bir servise göstermek. Ya da formatlayarak ilk iş olarak antivirüs yüklemek ve daha sonra kişisel dosyalarınıza erişmek.

Umarım bir daha aynı hataya düşmezsiniz. Geçmiş olsun...

ibrahim19
27-01-2009, 22:58   |  #6  
Yıllanmış Üye
635 mesaj

msn de varya temizleme aracını dene ama sanmıyorum onunda çalıştırtmaz pek akıllı bişey herşeyi ele almış dizginler jkaptırmışsın hart diski söküp başka pc de taratsan antiye

balay80
28-01-2009, 17:55   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
108 mesaj

arkadaşlar konu ile ilgilenen herkese teşekkür ederim bu virüsler 3 saat amansız birşekilde vuruştum. Dos ortamında çalışan bir programla virüsü kökünden sökmeyi başardım :D Windows başlamadan hemen sildi sonra açılınca panda 2009 la tarattım 2850 adet virüs ve 1466 adet worm yakaladık sonra bunları gayet keyifli birşekilde sildim makina süper oldu herkese teşekkürler

manager817
28-01-2009, 18:09   |  #8  
Yıllanmış Üye
205 mesaj

Güvenli kipte açılmıyorsa zaten hiç bişiy yapma direk format at derim ama belki şunlarla kurtarırsın !

1- İşletim sistemi cd sini takıp, pc yi cd den açıp , recovery yapıp işletim sistemi system dosyalarını yeniden yüklemek

2- Yukarı daki seçenek yemezse diskini , anti virüs güncel olan bir pc ye takıp o pc den senin diski tarama yaptıracaksın

3- Bunlar yemezse format kardeş :)

Kapalı Hesap (192675)
21-10-2011, 15:33   |  #9  
Kapalı Hesap
193 mesaj

format at kurtul,ben şimdiye kadar virüs programıyla temizlenen bilgisayar görmedim.

izomer
22-10-2011, 15:08   |  #10  
Taze Üye
8 mesaj

yeni favorim kaspersky boot cd ile boot et açıldıktan sonra virus korumayı update et ve bırak tarasın biraz uzun sürcek ama çok programın varsa ve formatlamak istemiyorsan bunu kesin dene..internette iso dosyasını çekip cd ne yazdıracaksın..

not: acemiler kısayolunu profesyoneller uzun ama ders veren yolunu söyler :D

İntel İtanium
05-11-2011, 17:32   |  #11  
İntel İtanium avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
239 mesaj

şimdi virüsler parti yapıyorlardır oleyyy antivirüs yok diye xddd

mavisakal93
25-12-2011, 14:25   |  #12  
Taze Üye