Bu Vista Bizden Ne İstiyor?

mcafee23 ayrılmıştır
18-05-2008, 19:25   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj

bu vista bizden ne istiyor

ilk önce lisanslı vista dediler gidip aldım 400 ytl ultimate (azla yetinmem ama aptallık yapmışım)

sonra ram yetmiyor dediler gittim aldım 2 Gb tek bir ram 210 ytl

daha sonra ekran kartı aero'yu kaldırmıyor dediler gittim onu da aldım 175 ytl

sürücü problemi var dediler sürücüleri yenileyip bios güncellemesi yaptım.

Uyumlu program dediler birçok programımdan vazgeçtim.

Hala çalışmıyor mavi ekran problemi var.Bir İşletim sistemi çalışmak için daha ne ister ya.

Ve İşletim sisteminin görevi nedir? Bilgisayarı ve içindeki programları idare etmek değil mi?

Ama maalesef Vista'yı biz ayakta zor tutuyoruz.Çökmesin diye hiçbirşey yapmayıp yüzüne bakıyoruz.

Fakat ufak bir iş yapmak istediğimizde kendimizi bios'un kapısında buluyoruz.

Ama forumdaki arkadaşlar vista'ya haksızlık etmeyin diyorlar,ya ben mi vista'ya haksızlık
ediyorum yoksa microsft mu bana haksızlık ediyor karar sizin.

Vista için 785 ytl harcamış biri olarak bana mavi ekran layık görülüyor.

YAZIKLAR OLSUN MİCROSOFT SP1 DEĞİL SP5 ÇIKARSAN ARTIK GÖZÜMDE NEYE YARARSIN Kİ..

Ayrıca kimse bana şunu yaptın mı bunu dene gibi şeyler yazmasın.
Ben herşeyi denedim.Sizde Deneyin...
Bu mesajdan sonra Xp Kuruyorum.. (Tabi mesajı göndermeden çökmezse iyi)

Bundan sonra korsancıyım ver beş milyon yap bir crack rahatla çalışırsa çalışsın,çalışmazsa çöpe at...

Son Düzenleme: mcafee23 ayrılmıştır ~ 18 Mayıs 2008 19:29
samet1986
18-05-2008, 19:49   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
944 mesaj

Crack'ı da aynı saçmalık, lisanslısı da...

Seni Linux ailesine alalım ? :)

swordmaster_65
18-05-2008, 21:23   |  #3  
Yıllanmış Üye
2,176 mesaj

Sana ne diyebiliriz ki foorumda 3 4 konunu gördüm alyında vistaya atıp tutmussun vista gelmiş geçmiş en iyi işletim sistemi desem ne yazar sen kararını vermişssin takıl sen xp ile yada samet1986 dedi gibi LİNUX:)

''Ve İşletim sisteminin görevi nedir? Bilgisayarı ve içindeki programları idare etmek değil mi?

Ama maalesef Vista'yı biz ayakta zor tutuyoruz.Çökmesin diye hiçbirşey yapmayıp yüzüne bakıyoruz.''

İşte burda yanılıyorsun vista suana kadar cıkmıs en dayanıklı saglam işletim sistemi 1 seneye yakın süredir kullanıyorum daha format atmadım ve bir kere bile virüs koruycu yüklemedim
Xp de kullanmadık koruyucu kalmadı max 3 ay sonra format buna herkeste katılır herhalde!

Banned
18-05-2008, 21:34   |  #4  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Valla bir yıla yakın vista kullanıyorum daha mavi ekranla karşılaşmadım. Üstelik çökme virüs girmesivs. de yaşamadım. Ha format atmadımmı attım sadece donanım değişiklleri ve hardiskin program atıkları ile dolmasından dolayı. Gereksiz programlrı kaldırmaktanssa format vistada daha kolay olduğu için. Ne sürücü yüklemesi ne donanım tanıtması katılımsız dvd yaptım kendime dvd yi koyup kurulacağı diski seçiyorum yarım saat sonara bakıyorum ki kurulmuş hazır beni bekliyor.Futbol topunu satanlar aynı zamanada top oynamayı öğretmek zorunda değildir yada araba satanlar şöförlük dersi vermezler. Siz vistaya alışamadınız, kullanamadıysanız diye vistayı karalamaya gerek yoktur.

GaMeRr
18-05-2008, 21:36   |  #5  
Yıllanmış Üye
1,264 mesaj

Bencede gayet uzun süre stabilliğini koruyabilen bir işletim sistemi.Siz bu kadar masraf yapmışsınız çünkü her işletim sisteminin bir donanım gereksinimi olduğu gibi vistanında bir donanım gereksinimi war.We her yeni çıkan işletim sistemlerine geçerken böle sorunlar olmuşdur.Sizde forumlarda vista şöle böle demek yerine sorunun kaynağını çözmeye uraşabilirsiniz.

SaGoPa KaJMeR.
18-05-2008, 22:07   |  #6  
SaGoPa KaJMeR. avatarı
Yıllanmış Üye
2,547 mesaj
mcafee23
Aga Sen Zenginsin Galiba Beğendim Bence Microsoft'u Satın al (bence) KahkahaKahkaha

gokhan2413
18-05-2008, 23:48   |  #7  
Yıllanmış Üye
519 mesaj

belli ki sorun vistada değil donanımında birşey var
imzamda yazan sistemde korsan vista ultimate sorunsuzca çalışıyor aksine xp de mavi ekran alıyorum bende gerçi ayda yılda bi kere oluyo ama neyse
Ayrıca ekran kartıdır ram vs bunlarda zarar etmedim hangi sistemi kurarsan kur gerekli parçalar fakat keşke ultimate e o kadar para vermeden önce lisans anahtarı olmadan 30 gün deneme hakı veriyo o şekilde bi deneseydin

stern
19-05-2008, 02:27   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,453 mesaj

tabi ki bir çok alternetifin var. kimse sana zorla vista kullan demiyor. ayrıca vistada uyumluluk modundan haberin var mı bilmiyorum(çalıştırmak istediğin programı sağ tıklayıp uyumluluk modu sekmesinde görebilirsin) mavi ekran hatası sadece donanımsal problemlerden gelir. bilip bilmeden atıp tutmamak lazım.

secfur
19-05-2008, 05:38   |  #9  
secfur avatarı
Yıllanmış Üye
375 mesaj

arkadaşlar bende vistadan şikayetçiyim oyun konularında.ama arkadaş güvenlik ve görsellik açısından vazgeçemiyorum yenilik yeniliktir.arkadaşta haklı parasının karşılığını alamamış.biraz sabır biraz araştırma hallolur bence

arda001
19-05-2008, 08:40   |  #10  
Yıllanmış Üye
190 mesaj

bende de vistadan sonra mavi ekran problemi vardi bios update le hallettim

4murat
19-05-2008, 12:44   |  #11  
4murat avatarı
Yıllanmış Üye
197 mesaj

tamamen haklı... vista övenler biraz yüklenin bakalım vistaya neler olcak mesela premiere son sürüm, photoshop sonsürüm ,corel son sürüm ,internette pda ile de geziyorum ben ...

mesut_illegal
19-05-2008, 14:13   |  #12  
mesut_illegal avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
810 mesaj

Arkadaşım sistemi çok iyi yapmışsın sırf vista için mavi ekran diosun arkadaşın hard diski'nde bi problem olabilir bios'u da update yaptım dedin %90 hdd sorun var arkadaşım gel bi 3-5 kuruş daha ver yeni bi hdd al ona kur vistanı sistemin iyi vistada sorun çıkarması çok nadir sorun bence harddiskinde....

BeatRice
19-05-2008, 16:24   |  #13  
Üye
57 mesaj
byburak2008
mcafee23
Aga Sen Zenginsin Galiba Beğendim Bence Microsoft'u Satın al (bence) KahkahaKahkaha
katılıyorum;))

Tırtıl
19-05-2008, 17:55   |  #14  
Denetmen
1,579 mesaj
4murat
tamamen haklı... vista övenler biraz yüklenin bakalım vistaya neler olcak mesela premiere son sürüm, photoshop sonsürüm ,corel son sürüm ,internette pda ile de geziyorum ben ...
Bende var bunlar, Vista'da aynı makinadaki XP'ye göre daha hızlı. Ha hepsini aynı anda açarsan feriştahı kurtaramaz seni.

Son Düzenleme: Tırtıl ~ 19 Mayıs 2008 17:55
hkkhkk
19-05-2008, 18:23   |  #15  
Üye
58 mesaj

BENİM VİSTADA BU ANLATILANLARIN HİÇBİRİSİ YAŞANMADI KONFİGURASYONUMDA ÖYLE ÇOK GELİŞMİŞ BİŞEYDE DEĞİL NORMAL ONBOARD EKRAN KARTI 64MB 1GB RAM 60GB HARDDİSK AMD 3600+

ar-ba
19-05-2008, 19:35   |  #16  
Yeni Üye
21 mesaj

ne yalan söyleyım  ben cöksun dıye her turlu yöndemı denıyorum yınede banamı sın demıyor  vısta ultımt.... sp+1 de yukledım yanlız sıstem mutlaka alırken vısta uyumlu olarak alın sonradan ne kadar eklesen de  malesef  arkadaşin dedıgı gıbı olmuyor  ve hata verıyor  bazıların da bırazda bu işde şans da lazım

gladyator79
19-05-2008, 20:40   |  #17  
Yıllanmış Üye
178 mesaj

Herkese selam
yahu arkadaslar bu vistayi agrisiz acisiz kullanan arkadaslar nasil kullaniyo
merak ediyorum bendeki vistada donma sorunu var vistayi actikdan 40 dakika sonra ekran donuyor resetleyerek cikabiliyorum vistadan sp1 yüklü hdd icinde 3 oda 1 salon yer var islemcisi ferah grafik karti güney cephe ramler fikir fikir.. uzun zamandir forumdaki vista performansi üzerine yazilari takip ediyorum uygulamaya ve ögrenmeye calisiyorum ayrica icinde 1 tane bile oyun yok tek yaptigim ofiste evrak islerini görmek ama bunuda cok görüyor bana
acaba bastanmi kurmaliyim biryerde bir sorun var ama bulamiyorum ayni hdd icinde xp var hizdan ucuyo donma kararma bilmem ne hic bir sorunuda yok agzina kadar oyun dolu üstelik sürücülerin ve biosda dahil hepside güncel
bence vistadan yakinan arkadasim gayet hakli..

Recep Baltaş
19-05-2008, 23:27   |  #18  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

Arkadaşlar kimse size zorla Vista satmıyor.

Vista'yı kurmadan önce Microsoft'un Vista Upgrade Advisor adlı tavsiye aracını hanginiz kurdu?

Doğrudan satın alırsanız tabii ki bu tip sorunlarla karşılarşırsınız.

Bu araç size ekran kartınız Aero'yu desteklemiyorsa söylüyor. Ne yapmanız gerektiğini de...

Yargısız infaz yapmayalım.

cyrus
20-05-2008, 18:43   |  #19  
Yeni Üye
41 mesaj

ben yaklasık 8 aydır vista ultimate kulanıyorum sp1 guncelemesınıde yaptım gayet hızlı  xp artık yavas yavas kayboluyo beyler vazgecın xp sevadısndan  xp cıktıgında da vısta gıbıydı bunu unutmayalım saygılar

ebuzer25
20-05-2008, 21:24   |  #20  
Yıllanmış Üye
161 mesaj

bende vistanın  tüm surumlerini denedim .sonunda şunu anladım en iyisi home premıun sebebi sabıt pc kullandıgın işletim sisteminin en alt sistem gereksinimini saglarsa tabiki performans olmaz. ultimate ile gerçekten pc ölüyor çünkü  bende 2 gb ram var yetmiyordu.vistayı eleştirmeden önce xp ye verilen gereksinimi ele alalım xp en fazla ram  destegi 2 gb . ve kullanıcılarım hepsinde yaklaşık olarak var bu. işlemci desen çekirdekler aldı gitti.yani xp performans max. sistem gereksinimi ile oluyor. hadı vista içinde aynısını yap .sonra eleştir. tak 8 gb ram koy dört çekirdek işlemci sonra kötü de ...birde birşey ilk çıktıgı zamam hemem almamak bıraz zamam tanımak lazim
ama haklı oldugun taraf şu bu kadar para harcarsan niye vista kullanayım kı burda cevap bilen için tabiki hayır.Apple tarafından Macintosh bir pc alırsın mac işletim sisteminin  mükemmelligini doyasıya yaşarsın.. madem ki para kıyacan sonuç Macintosh İşletim Sistemi gibi mükemmel olmalı işte burda haklısın...

Son Düzenleme: ebuzer25 ~ 20 Mayıs 2008 21:25
uGuR.uK
20-05-2008, 23:16   |  #21  
Yıllanmış Üye
8,316 mesaj

yüklenelim vista'ya; photoshop cs3(yüksek çözünürlüklü bicok resim aynı anda acılmıştır), nero 8, winamp 5.53, live messenger, rocketdock(görsel bi araç), windows dreamscene vs. yine ufak tefek uygulamalar, aynı anda acık ram'in 1,3/4GB kadarını yuttu ama nedense pek bi yavaşlama olmadı? video decode ederkende pek birşey olmuyor visual studio 2008 PRO'da programala yapıp derleme yaparkende? neden acaba ha ben bu sisteme terfi yapmadım aynı sekilde xp'dede kullandım(PentiumD 3.4ghz, 2gb ram, 8600gts) niye vista'da ağırlamayı bırakın %10-20 daha hızlı calışıyor? ben crysis oynarken arada oyunu kücültüp yine nero veya photoshop'da kullandım? aynı anda işlemcinin %10 gibi kısmını kullanan Creative Audio Service'de calışıyor + bunlar harici 40küsür işlem/hizmet arkaplanda acık, SP1'ide yükleyince dahada hızlanıyor ve xp gibi zamanla yavaşlamaktansa herkesin o b.k attıgı cok ram yiyor hesabı ram'in boşta kalmasından ziyade kullanıp performansı gözle görülür arttırıyor senin pc kullanımını inceleyip, çökme mavi ekran falanda olmuyor neden? sen güncel sürücünü yükle, biosunuda güncelle olur ben 3yıl önceki anakartımla hatasız calıştırıosam vistayı kimse alınmasın ama bi halttan anlamıyorsunuz begenmiyorsanız kullanmicaksınız yada bilen birine danışıcaksınız sorunsuz pc toplicak size...

emre__
21-05-2008, 00:17   |  #22  
emre__ avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,519 mesaj

walla bu toplama pc lerde oluyo çoğunlukla bu sorun uyumsuzlukmudur nedir benim pc vista home premium yüklü geldi 1 sefer bile açılmam demedi ne mavi ekran ne başka bişiy aç kapa yükle kaldır ne ararsan yapıyorum ama hiç bişiy olduğu yok xp yüklü olan pc de azcık bişiy yüklesem sistem ağır çalışmaya başlıyor... anlamadım  gitti... (xp ye format atmayalı 2 ay oldu formatı gelmiştir vista lı pc yi alalı 3 ay oldu ama hiç bişiy yok ne yavaşlama ne mavi ekran xpli pc de arada bi mavi ekran alıyorum aman nazar değmesin :) )

uGuR.uK
21-05-2008, 09:20   |  #23  
Yıllanmış Üye
8,316 mesaj

uyumsuzluk kullanıcıların uygun olmayan donanımları secmesiyle veya güncel sürücüleri tam olarak yükleyememsiyle oluşuyor yoksa vista hemen hemen her donanımla calışıyor hatta ben 4-5yıl önce aldıgım eski bi tv kartını tekrar takmaya niyetlenmiştim satamayınca onu bile actı tv/radyo vs. tüm fonksiyonlarıda calıştı normal şekilde...

gokhan2413
21-05-2008, 13:44   |  #24  
Yıllanmış Üye
519 mesaj

tek bi dvd ile direk format atıyorum webcam den ses kartına kadar herşeyi otomatik tanıyo taşınabilir hdd den de gerekli programları yüklüyorum herşey tamam xp de olsa 10 tane cd ile gezerdim bi aralar hem xp hem vista kuruluydu sistemde oyunlarda xp ye geçiyodum sp1 çıktığından beri 1 kere bile xp yi açmadım gerek kalmadı artık
senin mavi ekran hatasına gelince donanımsal bi sorun bunun vistayla bi alakası yok büyük bi ihtimalle xp kursan aynı hatayı verecektir

dehlo
21-05-2008, 21:07   |  #25  
Yeni Üye
20 mesaj

mrb 7 aydir vista ultimate kullaniyorum hic bir sorunum olmadi tek sorunum vistam orjinal degil 7 ayda bir sanirim  kopyasini atacam buda bir pic icicn hic bisey degil ne virüs var ne bir proplem yani orjinal olsa ye kurkum yee.. tsk