bugun vatan comuterden alicam bir sorun cikarmi yada bu paraya daha iyisini onerebilecek varmi ?
ilk once sistemi.yazayim:
Amd phenom ii x 2 565 b.e. unlocked x4e yukselttim stabil
Asus m578mlx anakart olmasi lazim
1600mhz Gskill Sogutuculu ram tek modul 4 gb
sata hdd
alacagim rkran karti sappire 7770 O.C. editon vatan computerden 280 tl
rcet fikir ve onerilerinizi bkliyorum
ocz 1600 mhz ramle ddr 3 1333 mhzde oyunda hiç bir fark yok isterse ddr2 olsun fark yok tabi masaüstünde değmeyecek &1-2 fark oluyosa işlemciyi değiştinmi &100de &100 fark olur belki biliyosundur sistem disk bellek dosyasını iptal ettinmi sistem komple rame yüklenir önemli olan bu sistemi komple ramden başlatmak bölece hdd daha hızlı tepki verir ve kullanım anında bad sector oluşması '0' a düşer elektrik gittiğinde sistemin çökme durumu da '0' iner yoksa bende performans olarak bir getiri olsa bende 1800 mhz ram alırdım ama ramde veriye ulaşma 0.1 ns olduğu için hız olayı çok gereksiz
ve kullanmış biri olarak mantıksız bir durum yani tabi haliyle kişisel bir durum pc performansını cetvelle ölçmediğim den fark görmedim şu anda bende 4-4-4-4 = 16 gb ddr 3 1333 mhz ram var sistemde amd veriyoluyla muhteşem gereksiz oluyo yani her ddr2 ve++ her ram hızlı çünkü veri erişim 0.1 ns
bu yazıyı okuyupta inanmayanlar için en basit yöntem herhangi bir oyun açın oyunu oynarken ctrl + alt del kombinasyonu ile oyunun açıldığı exe ye gelin ve deelete basına 1 salisede boşalır aynı işlemi sistemden bağımsız bir sdd yaptığım zaman 10 saniyede anca toparladı yani 256 md ddr3 ram kullanıp geri kalanı sdd diskte oyun oynadım 10 saniyede anca toparladı o yüzden fark yok olayı g r a n t i . geri kalan hız olayı t a k i n t i . denedim ve gördüm kardeşim oyunlar oynlarda