Bugün İçin En Cazip Meslek Hangisi

alper8118
14-04-2011, 21:45   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
553 mesaj

1-Hangi Mesleği Seçmeliyim Bugünün En İyi Meslekleri Neler?
2-Bilgisayar Mühendisliği için ne düşünüyorsunuz?
3-Odtü Mezunu bilgisayar mühendisi ne kadar alır((Maaş))?
4-Bilgisayar mühendisleri içinde cd kopyalıyıp vcd satanlar da var diyorlar doğrumu,iş bulmak çok mu zor??
Saygılarımla...

mburak12345
14-04-2011, 22:56   |  #2  
mburak12345 avatarı
Yıllanmış Üye
1,242 mesaj

bu devirde artiz olacan gardaşşş:D iş beğenirsen bulursun herkese iş var.

alper8118
16-04-2011, 14:33   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
553 mesaj

güncel...

£l£ssar
16-04-2011, 14:48   |  #4  
Üye
72 mesaj

aslında arkadaşın dediği gibi. çalışana iş çok.
1- bugünün en iyi mesleği kişilere göre değişir bence.. sen hangi mesleği seviyosan en iyi meslek odur senin için..
2-bilgisayar mühendisi olmakla bitse tamma ama sadece bilgisayar ühendisi olmakla işler bitmiyo. yani o diploma sana iş bulmuyo. sadece diplomayı almak işe yaramıyo. gerçekten bilgisayarı yutman lazım ki güzel bi iş bulasın. hatta ortalıkta bi sürü ben bilgisayarcıyım diye gezen varken o derece bilgin olsu ki hepsinin arasında bilginle parla...
3-bilgisayar mühendisi yaptığı işe göre maaş alır. odtu nün bi adı vardır belki ama onun çok aşırı bi farkı olucağını sanmıyorum. adam sana odtülüsün diye maaş bağlamıycak. yaptığın işe göre maaş vericek.
4-bilgisayarla ilgili bölüm okuyanlar çok ama adam gibi iş yapanlar çok çok az. mesela bütün güvenlik görevlilerine bak. neredeyse hepsi bilgisayar bölümü mezunu. ama mezun olmakla bişey olmadığı için onlar o işleri yapıyolar.
okulunu adam gibi okursan, gerçekten okuldan bişeyler öğrenmek için okursan, okuldan çıktığında gerçekten ben bu iş için burda yoğuruldum diyebiliyosan, gerisi teferruat zaten :) mesela şimdi ea games de ve activision da çalışan türkler var. ama okullarında başarılı oluşlar ve staj için gittikleri bu büyük firmalarda çalışmaya başlamışlar. al sana hariklade bi iş.. sen bilgisayara ilgi duyuyosan git oku mühendisliği, yalnız gerçekten çok kolay bölümler değil bunlar. şimdi gördüğün msn de bi tuşa basınca karşıya ileti gönderme olarak görünüyo ama onun ne işlemlerden geçtiğini, senin enter a basmanın ne anlama geldiğini öğreniceğin yerler. yani bilgisayarı insan olarak görürsen, sen insanın içine kadar giriceksin ve her hücresini inceliyceksin. yapabilirim diyosan gir bu yola. yok ben aşırı detaya gelemem dersen. başka sevdiğin bi bölümü seç.. istersen de bilgisayar öğretmeni olup kpss den kadro alabilirsen maaşını alıp oturmayı seçebilirsin. bilgisayar öğretmenleri mühendislere göre çok daha az şey biliyolar. bunlar benim görüşlerim.. :)