Merhabalar, ben bugün bimeks'ten lenovo leptop satın aldım.
Bu leptopda NVİDİA GT540 2GB ekran kartı mevcuttur ancak sistemde, bu kullanılmıyor İntel HD Graphics 3000 isimli bi ekran kartı kullanılıyor.
Nvidia ekran kartını güncelledim ancak sorun hallolmadı malesef,
Ne yapabilirim arkadaşlar sizlerin yorumu ile satın aldım yardımlarınızı esirgemeyiniz.
Bugün satın aldığım leptopda ekran kartı sorunu ?
Masaüstünde boş bir alanda sağ klik yapıp nvidia denetim masasını açın. Denetim msası ayarlarından tercih edilen grafik arabiriminden (otomatik seçilidir) sürekli nvidia kartı kullan olarak seçip işlemi kaydedin. Yalu tam tarif edememiş olabilirim ancak nvidia denetim masasını biraz araştırısanız bulup halledersiniz. Yalnız şunuda belirteyim harici ekran kartı ekstra güç tüketimine sebeb olduğu için pil ve elektrik tasarrufu açısından otomatik olarak kullanmak daha doğrudur. Harici ekran kartına ihtiyaç duyulduğunda sistem zaten otomatik olarak harici karta geçecektir. Siz ille sürekli harici kartı kullancağım derseniz oda sizin tercihiniz ancak ben tavsiye etmem.
Anladım çok teşekkür ederim yorumunuz için söylediğiniz şekilde uygulayacagım
güncel driveri yükledigine emin ol he unutmadan her uygulama direk calışdırmaya bilir ayaralarını bi kurcala