Arkadaşlar, yaklaşık 40 gündür BullGuard kullanıyorum. Chip DVD sinden yüklemiştim. 90 gün kullanımı ücretsiz. O sıralar AntiVir kullanıyordum ve sistemim sonunda kullanılmaz hale gelmişti. Bullguardı kullandığımdan beri sistemime güvenim arttı.
Önceleri Spywere Blaster, Spybot Search And Destroy ve Antivir, ve Windows Güvenlik programlarını kullanmak zorundaydım. Ancak Bullguard ile tüm bunları tek programla halledebiliyorum. Üstelik yaklaşık 1,5-2 saatte birde güncelliyor kendisi. Bazen daha uzun bir zaman da olabiliyor.
Şimdi soruma geçeyim :) Sistemimde herhangi bir problem yok. Ancak temporary internet files klasöründe çeşitli çeşitli trojanlar, adaware ler olduğunu söylüyor Bullguard. Ancak sisteme bulaşmadığını engellediğini de belirtiyor. Doğru aslında yani sistemde bir sorun yok. Herşey normal.
Sormak istediğim, normalde antivirüs programları bu temp klasörlerine virüslerin girmesini engelleyemezmi. Yani virüsleri trojanları tanıyor, çalışmasını engelliyor, ancak bu klasörlere bunlar yerleşirken görmedimi onları!
Yoksa her antivirüs vs. de bunlar oluyormu?
Sonra bu klasörlere girip Bullguard ile tara diyorum, virüsleri buluyor temizlemeye çalışıyor başarısız olursa karantinaya taşıyor ya da siliyor. Yani haber veriyor temizliyor. Ama girerken ne yapıyordu? Onu merak ediyorum? Girerkende haber veriyor ama engel olmuyor, sadece zararlı yazılım bulundu, çalışması engellendi tarzında mesaj veriyor.
Biraz daha açık konuşayım, modemden bilgisayara dosyalar gelmeden tespit edebilecek bir program var mı? Yani sisteme hiç girmesin temp olsa dahi. Onu istiyorum.