bu sorunun cevabını çok seviyorum.
"denemiyorsunuz ve irade göstermiyorsunuz çünkü. ya kendinizi eve kapatıp bir yerlerden amerikan yardımı (kesin gelir o, evet) bekliyorsunuz ya o kız/erkek bana bakmaz (kim ki o? yarı tanrı mı? etten kemikten sinirden teşekkül bir insan o da en nihayetinde) deyip konuyu hızlıca geçiştiriyorsunuz ya da (kötü tecrübelerinizi hiçe sayıp) bir ilişkinin nasıl yaşanacağını bilmediğiniz için ne yapıp edip yalnız kalmayı başarabiliyorsunuz"
çıkın. gezin. dolaşın. sosyalleşin. tanışın. yabancılarla muhabbet etmekten çekinmeyin. unutmayın, onlar da en az sizin kadar çekiniyor başkalarıyla konuşmaktan. açın onları. size yaklaşmalarına izin verin. korkmayın. kaybetmekten korktuğunuz şeyi kaybedin. hiçbir şeye bağımlı kalmayın. kendinizi sevin. sevmiyorsanız sevmeye başlayın. spor yapın. koşun. koşun ulan, deli gibi koşun. hobi edinin. kendinizi geliştirin. hareketli müzik dinleyin. eve kapatmayın kendinizi. zaman tanıyın. başarısız olun. yılmayın. kalkın. haydi. bir hayat edinin.
başarısız mı oldun? en azından yapmadım deyip pişman olmazsın. bir hobi edinmiş, iki üç yeni insan tanımış, spor yapmış, kendini geliştirmiş olursun en kötü ihtimalle. talih, cesurların yanındadır, çekingenlerin değil. çekinme. yap.