Bunları bilgisayarda kullanabilirmiyim?
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.gerekli koşulları sağladığında kullanabilirsin arkadaşımın babası böyle hoparlörleri alıp anfisini ve kabinini kendi yapıp kullanıyor sende buna uygun anfi bulup yapabilirsin bide bu hoparlörler için yapılmış kabinler var 30 cm. lik için falan
280 ytl bütçem var nasıl yaparım?Amfisiz çalışırmı?
Dostum ayrıntılı bir bilgi vermmek lazım...
Şimdi şöyle bir durum var.O woofer 250W RMS güce sahip ve bunu ses kartı ile beslememiz imkansız.Ses kartının RMS gücü 1W civarıdır.
Dolayısıyla bir ampli alman gerekecek.Tabii evde kullanacaksın ve bu ampli 220V ile çalışan bişiy olacak.Ve köprüleme özelliği yoksa tek çıkışından en az 200W RMS güç vermesi lazım.
Eğer böyle bir ampli bulursan sorun yok.Ama pahalıdır.Ayrıca LowPass özelliği yoktur yanında da bi tane Woofer için Crossover alman gerekecek.Yoksa net ses alamazsın.
Eğer böyle bir ampli bulamazsan 2.bir yol var:
12V bir oto ampli kullanabilirsin.Fakat bu ampliye elektrik vermek için 220V AC-->12V DC Adaptör lazım ve bu adaptör bayağı büyük bişiy olmalı.20Amper filan beslemesi lazım.
Daha sonra bi tane de Mono Woofer Amplisi alırsın ve bilgisayarının çıkışından RCA giriş yaparsın bi sorun olmaz.Rahat çalışır.
Bu woofer'ı alınca bi tane de kabin yaptırman lazım.Silindirik kabin önerrim bayağı iyi ses verirler.
Benim de böyle bir tesisatım var 4x185W RMS amplim var ve 4 tane oval hoparlör ile 2tane de 25cm Pioneer Woofer var.
İmkansız değil ama eve oto tesisat ürünleri kurmak biraz uğraşlıdır...Orjinal sinema sistemleri almak daha verimli olur.Bütçen geniş ise sorun yok...
280YTL ile bu iş olmaz onu da belirteyim.
Zaten woofer 170YTL diyor-30YTl kabin desek etti 200YTL.
12V bi ampli alsan 300-400YTL vermen lazım.ona bi adaptör alcan 50-75YTL de ona gider.Kablosu filan da 10YTL tutsa.
Toplam:650YTL civarı para tutuyor.
220V bi ampli alsan.İyi bişiy alman lazım ve 300YTL civarı tutar bence.buna bi de crossover lazım 25YTL civarı da o olur.170YTL de woofer...500YTL civarı para tutuyor...
Sana MSN messenger üzerinden yardımcı olabilirim.
DiabloXTU æ hotmail.com
Peki abi bir daha yapmayayım hatta bunu da düzenleyelim...Sağolasın.