Celeron 2.26 Ghz İşlemci, Biostar 800/533/400 Mhz'lik anakart, 256 DDram (400 Mhz), 40 Gbyte Samsung Harddisk ve 300 Watt gücünde power supply'e sahip bilgisayarım var. Bazen hiçbir işlem yapmasam bile kendi kendini resetliyor. Bazen ise Cd-romdan bişeyler yüklemeye çalışırken resetlenme oluyor. Ama kesinlikle belli aralıklarla yapmıyor. Ne zaman yapacağı belli değil. Yardımcı olursanız sevinirim.
BUNU KESİNLİKLE OKUYUN!
- 1
- 2
Yine resetleme problemi.Daha önce bu forumda defalarca soruldu ve sayfalarca cevap verildi.Forumu biraz karıştır pls...
Ya kardeş doğru diyorsun da adam akıllı bir cevap bulamadım ki, sen biliyorsan yardımcı olur musun?
yahu kardeşim yok mu aranızda bana yardımcı olabilecek biri. Nasıl forum bu böyle?
Saygın kardeş biz sana burda ne desek yalan olur çünkü resetlemesinin bir sürü sebebi olabilir onun için bir teknik servis veya bilen bi arkadaşın varsa onunla diyaloğa geçsen daha iyi olur. Bizler burdan sana sadece şu olabilir bu olabilir deriz buda boşa kürek sallamak olur ne sen bizi yor ne biz seni ama ben sana tek bir tavsiye yapayım...
Genelde resetlenme ram lerden kaynaklanabilir sağlıklı verimli çalışmayan ram ler sisteme yüklenildiği anda kendilerini veri yığınlanması dolayısı ile boşaltma eylemine girerler buda işletim sisteminin yeniden başlamsına neden olur. Sisteminde 2 tane ram var ise teker teker çalıştırıp öyle bir dene arızalı ram e ulaşabilirsin. Birde emanet olarak bir ram bulabilirsen onunla sistemini çalıştırıp sorun olup olmadığına bir bak...
İşletim sistemininde her ihtimale karşı onarma olayını gerçekleştir....
Dediklerini anladım eyüp kardeş, ilgilendiğin için de saol. Ben power supply'den şüpheleniyorum. 300 watt yazıyor ama gerçek 300 watt olup olmadığını bilmiyorum. Sen ne düşünüyorsun?
Resetlenme olayı eyüp ün dediği gibi ramlerden de olabilir, çok ısınan işlemci vs. den de, sıcaklık konusunda bir sorunun yoksa bunu pas geç zaten, power supply olayına gelince bu resetlemeye neden olabilir, üzerinde yazılan W değeri gerçeği yansıtmayabiliyor pekala.
Gerçek değerleri verdiğine inanmıyorsan ps ni değiştir derim fazla bi para değil hem de çok sık değiştirilen bir parça değil istanbulda issen mecidiyeköy veya kadıköy piyassasında ucuz fiyatlarra gerçek değerler gösteren ps ler bulabilirsin veya www.dijitalcenter.com adresinden de bakabilirsin...
Kolay gelsin...
ya eyup bi de işlemci sıcaklığı 50 derece civarı tehlikeli mi?
bütün parçalar yeni alındı yaklaşık 15 gün önce. Kendim topladım. Ama şu resetkenme olayına akıl sır erdiremedim. acaba bi ups şu ps sorununu çözer mi ne dersiniz?
UPS PS sorununu çözmez, çözemez çünkü W değerini arttırmaz, eğer düşüncen buysa. UPS dediğin zaten parazitlere, elektrik kesintilerine karşı önlem için vardır yoksa bu gibi faydalarını ben hiç duymadım. Bilgisayarın ne zaman resetleniyor? Açıldıktan hemen sonra mı yoksa ne bileyim hangi sıralarda? Bu arada ürünün garantideyse mutlaka baktırderim.
Aslında celeron 2.6 ya göre 50 derece biraz fazla gibi geliyor bana ama açılmış bi konu vardı işlemci anakart kısmında orda bi arkadaşa da link atmıştım ordan kontrol edebilirsin saygın.
Ups in gerekli olması ise elektrik hattınızda akım ın değerleri sabit değil ise Ups bunu stabilite edip sabitler. Elektirk kesilmelerinden kaynaklanan donanım sorunlarını engellemek içinse iyidir. Böylece power supply ine yük olmaz ordaki ısınmayada engel olabilirsin...
Ne zaman resetleneceği hiç belli olmuyor. Bir kasanın içindeki parçalar sence kaç watt'lık enerji çeker?
Bencede başka türlü selim ama yeni almışsan yerine götürüp ayrıntılı bi açıklama isteme hakkına sahipsin. Senin kullandığın sisteme tam değerler 300 veya 350 wattlık bir PS iş görür...
galiba haklısın eyüp yapacak tek şey o kaldı herhalde. Bide şöyle bi sorunum var parçaların hepsini farklı farklı yerlerden almıştım. Galiba bi teknik servise götürmekten başka çarem yok. Arkadaşlar ilgilendiğiniz için sizlere teşekkür ederim.
Sorunlu parçayı götürmeyi dene boşuna yeni birşey almazsın... Power supply i aldığın firmaya git bu sorunlu de gücü kesiyor arada yenisini versinler yalnız götürdüğün parçanın seri numarasına falan bak sonra aynı şeyi yaptık diye geri vermesinler....
eyüp sence elektrik düşük gelirse bilgisayarın açılma şansı var mı?
sık sık yaşanılan resetlenme olayının bilgisayara sistem çökmesi dışında nasıl bir zararı olabilir, biliyor musun?
Belirli bir seviyenin altına inerse illaki açılmaz ama kritik değerler de seyir ederse açılacaktır ama daha önemlisi prizinin topraklı priz olmasına çok dikkat et çoğu pc kullanıcı sı bu etkeni önemsiz görebilir ama çok önemlidir...
Sık sık resetlenme sistem çökmesinin haricinde disk te bad sektör oluşmasına da neden olur. Bilgi kayıplarıda bunların cabası oanda yapılan işlemler yarıda kalacağından pek sağlıklı olmadığı anlaşılacaktır....
Şunu bir dene bakayım Bilgisayarıma gel sağ tuş yap..Özellikler de..Ordan Gelişmişe gel..Alt tarafta Başlangıç Kurtarma diye bir şey var.Oraya gir ve Otomatik olarak yeniden başlat diye sekmeyi kaldır..
Bu reset büyük bir ihtimal sen bailgisayarını kasınca yapıyor olabilir mi?
- 1
- 2