burger king vs mcdonald's sizce hangisi?

raziel34
12-02-2016, 14:57   |  #1  
raziel34 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 25
204 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2015

burger king 90larin ortalarinda ilk gelding andan 2000li yillarin ortalarina nadar mcdonald's a nal toplatmistir. adana'da acilan ilk burger king yuzunden 200 mt. otesindeki mc'in kapandigi daha dun gibi aklimdadir. resmen galleria subesine siktirolup gitmisti mc. turkiye'nin bircok sehrinde de bu durum ayni sekilde gerceklesmistir.

ilk 10 senesinde mukemmeldi burger, isin trajikomik yani ben yemek sectigim ve sade hamburger yedigim icin 2000'lerin ikinci yarisina kadar oturup dogru durust whopper yememisimdir. yurtdisinda yasarken en azindan hamburger konusunda yemek secmeyi birakip rahat rahat yemeye baslayinca kafami duvarlara vurmustum, cunku hep duydugum sey turkiye'de whopper'in amerika'dan bile iyi oldugu yonundeydi. o whopperlari hicbir zaman yemedim ne yazik ki.

dedigim gibi 2000lerin ortalarindan itibaren bk bozulmaya basladi, gerek calisanlari gerek sube temizligi, gerek hamburgerlerin rezil hale donmesiyle olsun. hos hala oturup fastfood chain hamburger yiyeceksem mutlaka double whopper yerim ama gerek burada yazilanlar, gerek arkadaslarimdan duydugum burger'in les hale geldigiydi. tab gida sayesinde turkiye'de mc'e batacak hale getiren burger simdi mc karsisinda rezil durumda, 10 yildir kotuye gidiyor surekli.

arkadaslarimdan duydugum kadariyla 95-05 arasi bk grume hamburgerciler kadar kaliteli hamburger yaparmis. kendi hatirladigim; burger acilir acilmaz tanidigim kimse mc'e ugramaz olmustu ve bircok mc kapanmisti. keske eski gunlerine donse bk. o temiz ve les gibi kokmayan gazipasa bk geri gelse, keske calisanlar eskisi gibi olsa, keske icecekler eskisi gibi olsa, o whopperlar geri gelse ama imkansiz gibi. bk dunyada en basarili oldugu pazarlardan bir tanesinde tab gida sayesinde yokolup gidiyor, inanilmaz bir durum, kalite artmasi gerekirken surekli dusuyor 10 yildir.