Büşra

ProSinema
19-03-2010, 01:06   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
47 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2010

Büşra





                                      Yapım:
2009 ~ Türkiye                                                                                                                        
                                                                      Tür:
Dram                                                                                                                        
                                                                      Yönetmen:
Alper çağlar                                                                                                                        
                                                                      Senaryo:
Bahadır Boysal,  Alper çağlar                                                                                                                        
                                                                      Görüntü Yönetmeni:
Ulaş Zeybek                                                                                                                        
                                                                      Dağıtım:
                                     UIP Filmcilik
                                                                      Süre:
                                     1 saat 45 dk
Gösterim Tarihi:
19 Mart 2010 (Türkiye)                                                                        

Büşra Filminin Konusu :


BÜŞRA’nın hikayesi dört yalnız insanın, dört farklı bakış açısının ve dört trajik öykünün düğümlenmesiyle vücuda geliyor.

Büşra üniversiteden yenimezun olmuş, hayata atılmak üzere olan, muhafazakar ve varlıklı birailenin türbanlı kızıdır. Modern ve progresif arzuları ile, ailesininonu yetiştirdiği ve alışkın olduğu değerler kendi içinde bir çelişkihalindedir. Zeki, maneviyata önem veren, ve yaşından öte bir bilgeliğesahip olmasına rağmen muhafazakar veya liberal Türkiye arasında nereyeait olduğunu çözememektedir.

Yaman nihilist köşe yazıları ve agresif romanlarıyla tanınan, liberalbir gazeteci-yazardır. İçe dönük bir yapısı varmış gibi gözükse de, çokdobra ve pervasız konuşur, damarına basıldığında ortamın gerektirdiğidiplomatik üsluba aldırmadan ağzına geleni söyler, bunun sonucundakaybedebileceklerini umursamaz, aklı ve yeteneği sayesinde yarattığıkrizlerin yol açabileceği problemleri aşma gücüne sahiptir. Her kariyerinsanı gibi o da belli bir seviyede kente ve kent ilişkilerine mahkumolmuş, gerek kariyerinde gerek özel hayatında kendisiyle çelişebilecekşeyler yapmış ama samimiyete ve açık yürekliliğe karşı daima bir açıkkapı bırakmıştır.

Ferit ise Büşra'nın ailesinin son derece sıcak baktığı bir damatadayıdır. Özünde aşırı tutucu ve önyargılı bir şekilde dindar olanFerit, iş dünyasında ve arkadaşlarıyla olan sosyalhayatında ise asla gerçek kimliğini deşifre etmez. Sürekli farklımaskeler takan bu asabi genç adam, o kadar farklı kılığa ve davranışabürünmüştür ki, bu kimliklere özendiği mi yoksa onlardan nefret ettiğimi belli değildir.

Alara, doğunun spiritüel öğretileriyle modern&kentli kimliğini“kendince” birleştirmiş, Yaman ile ilişkisini kaybetmemek için hertürlü davranışı benimseyebilecek, alımlı bir genç kadındır. Görünürdemükemmel çift oldukları Yaman'la son zamanlarda araları iyiceaçılmıştır. Verdiği Yoga derslerindeki özdeyişleri ve felsefeleri kendihayatına uygulayamamakta, içinde fokurdayan fesatlığı ve Yaman'a olantrajik alışkanlığını aşamayan müstehzi bir insandır.

Filmin esas konusu Büşra ile Yaman’ın tüm engellere ve ideolojikfarklılıklara rağmen önüne geçemedikleri çekim kuvveti, ve sonundaalevlenen aşktır. İnsanların siyasi veya vicdani görüşlerine göredeğil, özlerinde yer alan benzerliklere göre değer kazandığı, naif biraşk.

Bir yandan Ferit ve Alara’ya ve bir yandan etraflarında tepki ilealevlenen muhafazakar ve liberal çevrelerine rağmen birbirlerine karşıolan hislerini engelleyemeyen Büşra ve Yaman, başlarına gelecek absürt komik engeller ve türlü belalara rağmen önyargılarını bir kenara bırakıp birbirlerini tanımaya bir fırsat verirler.

Fiyaskoya dönüşen türban defilelerinden, gençlerin çılgınca eğlendiğimaskeli balolara, ara sokaklardan mahalle kavgalarına kadar İstanbul'unen güzel ve en kirli yerlerinin varolduğu, sevginin, baskının ve enönemlisi yalnızlığın sorgulandığı bir dram Büşra. Türkiye’nin veTürklerin birbirlerini kırmaya ve birbirlerinden uzaklaşmaya meyilliolduğu bir dönemde, en insancıl ve doğal duyguların imkansız mücadelesi.

Sonunda ortaya çıkan kaçınılmaz trajedi ise, yaşadıkları toplumun enüzücü gerçeğini onlara mutlak bir biçimde anlatacak: Hoşgörü olmayantoplumlarda, insanlar yalnızlığa mahkumdur.




Büşra Oyuncuları

  

Kaan Urgancıoğlu


Tayanç Ayaydın


Çiğdem Batur


Gülay Deniz Yılmaz


Mine Kılıç

Büşra Filminin Resimleri

                                                                              
    

Büşra filminin fragmanını izle


Video KaldırılmışVideo Kaldırılmış
Son Düzenleme: ProSinema ~ 06 Ağustos 2010 19:53