Bütün klasörlerin boyutu 118 KB görünüyor

RenaC
20-07-2008, 15:26   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Merhaba bilgisayarımda bir anormallik var virüsten kaynaklandığını zannediyorum.Bütün klasörlerin boyutu 118 KB görünüyor c ye foırmat attım fakat d deki klasörlerde devam ediyor.C de hangi klasöre tıklarsam tekrar aynı işlem o klasördede başlıyor.Ve bu klasörleri kopyalayıp komple format atıp dosyalarımı kurtarmak istiyorum fakat klasörü kopyaladığım an nereye olursa olsun içi boş görünüyo.İçindekileri kopyalamıyor.Çok ilginç lütfen yardımcı olun içindekiler o kadar çok önemliki.

draculayıu çalıştırdım buldu bulduklarını sildi sonra iyne taradım yine aynılarını buldu yeniden başlattım pc yi dracula çalışmamaya başladı yardım ne olur

Son Düzenleme: Serkan Karadaş ~ 20 Temmuz 2008 17:58
destkop
20-07-2008, 15:34   |  #2  
Yıllanmış Üye
558 mesaj

d yi hiç ellemediysen demekki virüs yerel disk d dir. çok önemli içine virüsün bulaşmadığından emin olduğun dosyaları bi yere yedeğini al ondan sonra diskini biçimlendir... Bunu c ye format attıktan ya da atmadan önce yaparsın ama atmadna önce yapman daha iyi olur gibi geldi..

ersinbakar
20-07-2008, 15:34   |  #3  
Yıllanmış Üye
1,253 mesaj

içinde birşeyim yok diyorsan harddiskine format at derim sonra bir daha bölersin fakat mühim dosyaların varsa o zamanda onları bir yere al mesela flash disk sonra formatını at sorunun kökten düzelir kolay gelsin

uGuR.uK
20-07-2008, 15:37   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

cok belli sisteminde virüs var, herhangi bi antivirüs'de kullanmanı önermem cünkü o önemli dosyaların teker teker silinebilir virüslü diye. eger varsa elinde herhangi bi live cd ile(cd'den başlatılan windows/linux) sistemini acıp önemli dosyalarını taşınabilir/usb harddisk veya boş cd/dvd'ye aktar ve öyle format at. yada total commander gibi herhangi bi ekstra dosya gezgini uygulama yükleyip(ki bu genelde cogu live cd'de bulunur) onunla dosya ve klasörlerine ulaşmayı ve yedeklemeyi deneyebilirsin. eger virüs sadece windows explorer yapısına zarar verdiyse ve dosyalarını görmeni bi şekilde engelliyorsa bu iki yöntemden biriyle kesin kurtarırsın, ama yok ikisiylede dosyalarına yine ulaşamazsan soguk bi bardak su iç dosyalarını virüs imha etmiş demektir...

SaMaRRa
20-07-2008, 15:42   |  #5  
Yıllanmış Üye
208 mesaj

dracula da ne?? böyle bir programı ilk defa duyuyorum.. virüs sildim diyorsun antivirüs demekki ama bu isimde hiç duymadım.. insanları kandırmaya yönelik antivirüsler vardır. aslında kendileri virüstür. bu konuya dikkat et

pc ne nod32(eset) yükle.(denemede olsa) güncelleyip tarama yap ve virüsleri sil.. sonra ücretsiz olan antivir ve ad-aware08 i yükleyerek pcni korumaya devam edebilirsin.(tabi bunları güncel tutmalısın).bu programlar alanında ünlü ücretsizlerdir.

ayrıca birde güvenlik duvarı yüklersen iyi olur..tavsiyem comodo

destkop
20-07-2008, 15:45   |  #6  
Yıllanmış Üye
558 mesaj
elazigli
cok belli sisteminde virüs var, herhangi bi antivirüs'de kullanmanı önermem cünkü o önemli dosyaların teker teker silinebilir virüslü diye. eger varsa elinde herhangi bi live cd ile(cd'den başlatılan windows/linux) sistemini acıp önemli dosyalarını taşınabilir/usb harddisk veya boş cd/dvd'ye aktar ve öyle format at. yada total commander gibi herhangi bi ekstra dosya gezgini uygulama yükleyip(ki bu genelde cogu live cd'de bulunur) onunla dosya ve klasörlerine ulaşmayı ve yedeklemeyi deneyebilirsin. eger virüs sadece windows explorer yapısına zarar verdiyse ve dosyalarını görmeni bi şekilde engelliyorsa bu iki yöntemden biriyle kesin kurtarırsın, ama yok ikisiylede dosyalarına yine ulaşamazsan soguk bi bardak su iç dosyalarını virüs imha etmiş demektir...
şiddetle öneririm:):)

santiagoramon
20-07-2008, 15:48   |  #7  
Yıllanmış Üye
128 mesaj

Arkadaşlarında dediği gibi kafanda en önemli dosyalarını oluştur ve flash diske at(Şu anda kampanyalar var 2 gb 12 Ytl,4 21, 8 40 gayet uygun fiyatlar)ve Bütün disklerine format at.Sonra o dosyalarını,internet cafede falan nod 32 yüklüyerek tarat,iyice emin olamk istiyorum dersen kaspersky ilede tarat sorunun düzelir.Başka seçeneğin yok!bendede aynı durum oluştu 12 gb lik film arşivimi formatlamıştım:)

MatematikCanavarı
20-07-2008, 17:49   |  #8  
Yıllanmış Üye
320 mesaj

Dostum bence önce bir flash diske önemli verileri yedekle.
Sonrasında Kis 2009 ile tarat.Neden Kis 2009 dersen çünkü genelde diğer antivirüsler enfekte  olmuş dosyaları temizleyemez komple silerler fakat Kis temizlemede oldukça ustadır.Bulduğu enfekte olmuş dosyalar için Disinfect(Temizle) i seç.Yok eğer disinfect seçeneği yoksa delete(sil) seçeneğini ister seç ister seçme.Çünkü dersen komple silinceğini unutma.

Bak sana bir örnek anlatayım.Elimde sıkıştırılmış dosya içerisinde 6000 tane virüs,trojan var.Test amaçlı değişik güvenlik yazılımlarına tarattım.Denediğim diğer güvenlik yazılımları  komple sıkıştırlmış dosyayı silerken Kis 2009 pek çoğunu disinfect yaptı ve dosyayı zararsız hale getirdi.Yapamadıklarında da ise delete diyordum sadece zararlının olduğu dosayayı siliyor diğerlerine dokunmuyordu.Yani operasyon sonunda sıkıştırılmış dosya hala duruyordu diğerlerinde ise silinmişti.

Hiper£l£v£nKids
21-07-2008, 14:01   |  #9  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,310 mesaj

Hmm  Garip.Bence sistemini başka bir harddiske taşı.sonra şuan kullandıın hddye format at.ondan sonra önemli olan dosyalarını eski hdd'ne taşı eğer onlarda sorun varsa kaspersky internet securty 2009 ile tarat ve sil kis 2009 tr yama::

Onuralp Yılmaz
27-01-2011, 18:32   |  #10  
Yıllanmış Üye
922 mesaj

HiJackThis programını dene.

Tolstoy
31-01-2011, 15:00   |  #11  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
381 mesaj

HiJackThis programını dene ?

HijackThis ile nasıl deniyecek ?

Dr Web.CureIt
Emsissoft Antimalware öneririm.

Kapalı Hesap (101323)
03-02-2011, 21:49   |  #12  
Kapalı Hesap
3,337 mesaj

http://support.kaspersky.com/faq/?qid=208282173
cd den çalışan kaspersky  ı  indir linkten  temiz bir pc de  bootable  cd olarak  yazdır bu  cd ile pc ni  aç
tarattır   temizle sonra  windows cd ile  repair yap    www.kaspersky.com dan purenin son sürümünü çek
kur  tarattır tekrar  sonra  malwarebytes  anti malware   son ve  full sürümü   ve  spyware  doctor son ve full sürümü  ayrıca zemananında full sürümünü  kur  hepsiyle tarattır tekrar  windows a  repair yap
bu şekilde virusten  tamamen kurtulmuş olursun    verilerinde gitmiş olur tabiki 
he ben  kısayoldan halletmek istiyom diyorsan  tak windows  cd ni 
tüm bölümleri sil yeniden oluştur  ve biçimlendir    yine  düzelmediyse temiz bir windows cd si ile dene 

derbent_87
04-02-2011, 21:11   |  #13  
derbent_87 avatarı
Yıllanmış Üye
240 mesaj

dosyalarına virüs bulaşmış herhangi bir antivirüs ile taratma dosyalarını silebilir formattan önce virüslü dosyaları temizlemek için panda antivirüs ile bir taratmakta fayda var böylece dosyalarına zarar vermeden virüsleri imha edebilirsin