Bütün Windows sürümleri hızlansın!

CHIP Online
01-10-2009, 00:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Windows'unuz hızlı açılsın, hızlı çalışsın! Basit yöntemlerle ve bütün Windows sürümleri için...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/butu ... izlansin_15090.html

Resimlerle: Sistem belleğini rahatlatmanın 8 basit yolu

Bilgisayarınızı açtığınızda Windows yüklenmek bilmiyorsa, tam çalışırken birdenbire yavaşlayıp, iş göremez hale geliyorsa, kısacası Windows'unuzun performansından memnun değilseniz format atmanıza gerrek kalmayabilir. Oldukça basit bir şekilde ve çok kısa sürede sisteminizde büyük bir doping etkisi yaratabilirsiniz.

Bu rehberimizde hangi Windows işletim sistemini kullanırsanız kullanın, bilgisayarınızın performansını arttırmanızı sağlayacak teknikleri sizinle paylaşıyoruz...

Bütün Windowslar...
İş Windows'un performansını arttırmaya gelince, işlemci yükünü azaltacak ve Windows 7, Windows Vista ve Windows XP'yi hızlandıracak birkaç teknik var. İşletim sistemleri arasında küçük farklar olsa da makalemizi okuduktan ve biraz da sisteminizi kurcaladıktan sonra çözemeyeceğiniz bir şey yok.

Windows ile birlikte otomatik olarak yüklenen uygulamalar uzun yükleme sürelerinin başlıca suçlusu. Gereksiz bellek kullanımı ve genel performans düşüşüne sebep olan bu durumu ortadan kaldırmak mümkün. Kullanımdan kaldırmasanız bile kontrolü ele alarak bilgisayarınızı hızlandırabilirsiniz.

Ancak unutmamanız gereken şey, dikkatsizlik etmeniz veya gerekli uygulamaları kaldırmanız, iptal etmeniz durumunda ,sisteminizde sorun yaşayabileceğiniz gerçeğidir. Bilgisayarınızın ayarlarını değiştirirken her zaman böyle bir ihtimal olduğunu göz ardı etmeyin. Bu işlemler aslında kolaydır ve biraz dikkatli olmak sizi büyük baş ağrılarından kurtarır.


Tüm konu: Bütün Windows sürümleri hızlansın!

Resimlerle: Sistem belleğini rahatlatmanın 8 basit yolu


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Gereksiz sistem uygulamalarını kapatıyor musunuz?

OSMAN BAĞÇEVAN
01-10-2009, 00:55   |  #2  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

kapatmıyorum...

sistemim sağlıklı olması için bir kaç bişeyler yapıyorumda , o kadar incelemeye detaya girmeye gerek duymuyorum..alırsın 2gb ram..hiçbirine gerek duymazsın..

Kırık Çocuk
01-10-2009, 17:37   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
473 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2009

Bazılarını kapatmak (özellikle de servisleri) çok işe yarayabilir ama tabii ki alırsın 4 gb ram keyfine bakarsın. Bu kadar da basit olabiliyor.

TuncaBozkurt
03-10-2009, 18:30   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4,805 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2006

Evet kapatıyorum. 2 GB RAM'le olacak iş değil bu sadece. Ben 2 GB'lık RAM kullanıyorum, ama yine de halen kimi takılmalar ve yavaşlıklar olabiliyor.