internet explorer sayfasını açtığım zaman bütün yük işlemciye biniyor sanki ramdan hiç kullanmıyor bunun sonucunda işlemci boğuluyor bu sorunu nasıl çözebilirim .
bütün yük işemciye biniyor
anlamadım nasıl bütün yük işlemciye biniyor ramden nasıl mhiç yemiyor pc kasılıyormu azmı ram kullanıyor sonuç olrak seni rahatsız eden olayı anlatırsan
inetnet explorerdeki harektli gifler işlemciyi %50 hatta %70 lere çıkartıyor ayrıca herhangi bir sitedeki linklerin üstünden hiç birşey yapmadan mausla geçtiğim zaman bile etkileniyor işlemci bir türlu bu sorunu çözemedim
beycanerkulinternet explorer sayfasını açtığım zaman bütün yük işlemciye biniyor sanki ramdan hiç kullanmıyor bunun sonucunda işlemci boğuluyor bu sorunu nasıl çözebilirim .İşlemci ile Ram birlikte çalışsalarda , görevleri ayrı olan şeylerdir.
İşlemciye çok yük binebilir , ram ile ilgisi yoktur .
Program bir döngüde takılır , hiç ram kullanımı olmadığı halde
işlemci yüzde 100 çalışır .
durumun tersi olarak Ram'de yüzlerce MB yer kaplayan bir program
işlemciyi sadece yüzde 2-3 kullanabilir ...
Çok biliyosun diyenlere şunu derim , C++ biliyorumSon Düzenleme: panda34 ~ 28 Ocak 2009 22:04
mengu88İşlemci ile Ram birlikte çalışsalarda , görevleri ayrı olan şeylerdir.mausla linlklerin üstünden geçtiğim zaman işlemciyi etkiliyor ayrıca sayfadaki hareketli gifler yavaş hereket ediyor
İşlemciye çok yük binebilir , ram ile ilgisi yoktur .
Program bir döngüde takılır , hiç ram kullanımı olmadığı halde
işlemci yüzde 100 çalışır .
durumun tersi olarak Ram'de yüzlerce MB yer kaplayan bir program
işlemciyi sadece yüzde 2-3 kullanabilir ...
Çok biliyosun diyenlere şunu derim , C++ biliyorum
daha önce böyle bir sorun yoktu
sistemim
oem
windows xp home
1 gb ram ram yenilendi (önceki ramim 256)
256 atı rodeon ekran kartı yenilendi (önceki ekran kartı 128 atı roden)
40 gb hdd
asus p4-p800-x
beycanerkulmausla linlklerin üstünden geçtiğim zaman işlemciyi etkiliyor ayrıca sayfadaki hareketli gifler yavaş hereketMouse ile linklerin üzerinden geçtiğinizde(değişiklik oluyorsa renk/boyut)
Javascript kodları çalışıyor ,
Javascript pek işlemci dostu olmadığı için
İşlemciye özellikle zayıfsa bolca yük getiriyor .
GIF'lerde aynen bir video gibi animasyonlu ise
yük getirebilir , özellikle çok sayıda gif varsa
ve KB olarak büyük boyutlardaysa ...
Son Düzenleme: panda34 ~ 28 Ocak 2009 22:19
mengu88Mouse ile linklerin üzerinden geçtiğinizde(değişiklik oluyorsa renk/boyut)yalnız benim anlamadığım önceden böyle bir sorun yoktu 1 gb bir tarafda dursun 256 mb bilgisayar anavar gibiydi ayrıca şuan birtane ecplorer sayfası acık işlemi devamlı %30 da.
Javascript kodları çalışıyor ,
Javascript pek işlemci dostu olmadığı için
İşlemciye özellikle zayıfsa bolca yük getiriyor .
GIF'lerde aynen bir video gibi animasyonlu ise
yük getirebilir , özellikle çok sayıda gif varsa
ve KB olarak büyük boyutlardaysa ...
şunuda belirteyim hdd çok eski miyadı doldu sanırım
explorer sayfasındaki kayan yazılar bile atlamalı yani kesik kesik kayıyor
benersinceanlamadım nasıl bütün yük işlemciye biniyor ramden nasıl mhiç yemiyor pc kasılıyormu azmı ram kullanıyor sonuç olrak seni rahatsız eden olayı anlatıram normal çalışıyor sadece eplorer sayfasını açınca işlemci boğuluyor.
valla hdd den oldugunu sannmam benim tahmimnim ie dendi ama aynı nhatayı modzilladada veriyorsa başka bir şeyde aramak lazım
arkadaşım en son formatı ne zaman attın,ve koruma programı olarak ne kullanıyorsun.
benersincevalla hdd den oldugunu sannmam benim tahmimnim ie dendi ama aynı nhatayı modzilladada veriyorsa başka bir şeyde aramak lazıustalar kafayı yicem neyden kaynaklanıyor bu sorunsadece ekran kartını ve ram yükselttim
megalomanarkadaşım en son formatı ne zaman attın,ve koruma programı olarak ne kullanıyorsun.özellikle bu sorun için hdd nin tüm bölümlerine format attım kontrol ettim ama yine aynı sorun devam ediyorSon Düzenleme: beycanerkul ~ 28 Ocak 2009 23:10
şu anda koruma programı olarak ne kullanıyorsunuz
ve şu anda hdd tek parçamı
megalomanşu anda koruma programı olarak ne kullanıyorsunuzbir adet hdd var ve c - d iki bölüm herzamanki gibi
ve şu anda hdd tek parçamıprogramrar
defrag
deep freeze
avast
live msn
skaystar programı
nero startsmart
winzip
winrar bunları kullanıyorumbilgisayarı kasmasın diye office 2003'ü kurmadım
biosa girdiğimde şu yazıyı farkettim
advenced - chipset bolümünde şöyle yazıyor
Warning: seting wrong valves inbelow seting
mycause system to malfunction
büyük ihtimalle P4 işlemcin var. celeron olmasına ihtimal vermek bile istemiyorum.
bu durumda sitelerde özellikle flash animasyon kullananlarda bu durum çok normal. işyerinde P4 2.4 Ghz işlemcili bilgisayarım chiponline anasayfasında %65 ile %90 arasında yüklerde çalışıyor.
ayrıca sistemine bir zararlı yazılım girmişte olabilir. ayrıca bununda üzerinde durmanda fayda var.
öncelikle chipforum sitesinde fazla takılıyosan çok normal annemın okey içn kullandığı p4 3.6ghz pc sinde chipforum sitesinde takılırken 3 5 konuyu aynanda açtığımda cpu kullanımı %40 ları buluyo kimi zaman geçebiliyo bile firefox ile internet explorer ı karşılaştırdığımda firefoxda daha rahat çalışabıldığımı söyleyebilirim bu arada sisteminde ekran kartı yoksa işlemci kullanıımın normal ekran kartı varken %40 olan işlemci kullanımı onboard dan kullanımda yüzde %80 leri buluyo. Eğer ekran kartın yoksa pc ni fazla kurcalama normal bu işlemci kullnımı