Büyük bir sorun.!!!!!!!!...

arkapencere
06-03-2011, 19:04   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
30 mesaj

Selam CHIP Online halkı...

Öncelikle sorunumdan kabaca bahsetmek isterim.

Bilgisayarımda son 1 haftadır bir acayiplik var.Bilgsayarın power dügmesine bastıgınızda pc 1-2 saniye açık kaldıktan sonra kapanıyor.Böyle böyle bir 100 denemeden sonra pc yi açmayı başarıyorum.(1. sorun)

2.sorunum ise şu yukarda dedigim gibi 100 denemede (belki 110 belki 120 çok denedim)pc yi açıyorum fakat oda nesi bu sefer monitörümün ışıgı yanıyor ama görüntü gelmiyor ışık ilk normal yeşil olarak duruyor 1 sn ye sonra turuncu oluyor.

Finaldeki sorunumun bu konu ile ilgili olduğunu düşündüm ve konuyu bu bölüme açmak istedim.Önemli olan sorunda finaldeki sorun zaten....

Ve finalde onuda atlatmış oluyorum.Görüntüde geldi derken.....Masaüstü açıkken arada görüntü gidiyor geliyor.Monitör kesinlikle kapanmıyor.Masaüstünde sık gidip gelmiyor ama herhangi oyun falan açtığımızda ekran kartının devreye girdiği şeyler yaptığımda pc donuyor.(Açıkçası görüntü gidiyor geliyor önemli olan bu.)

Ben bu 3 sorunun (özellikle son sorunun) çözümünü bulmak istiyorum 'Tabii ki Siz CHIP Online halkının yardımıyla......'

İlginiz için şimdiden teşekkürler.......

Son Düzenleme: arkapencere ~ 06 Mart 2011 19:08
DEXTER 26
06-03-2011, 19:30   |  #2  
DEXTER 26 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 26
1,018 mesaj

1. kasa içersinde kısa devreye neden olan bişey olmalı işlemci fanı tam oturmusmu.bosta kalan kablo yada metal zemıne temas eden cıplak veya ucu acık kablo vs varmı
2ve 3 sorunların ise ekran kartın a psu yetersız gelıyor olabılır ekran kartı fanı calısmıyor olabılır sistem cok ısınıyor olabılır everest ultımaten sıstem ısılarını kontrol edınız kasa yan kapagını acıp tum fanlar donuyormu bakın eger donuyorsa bılıyorsanı uzay montajı deneyın ( bu sayede kısa devre varsa anlasılır beyın neden oldugu bellı olur son olarak sistem bilesenlerını ayrıntılı olarak yazınız
işlemci ekarn kartı psu anakart vs

Kapalı Hesap (128169)
06-03-2011, 19:35   |  #3  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 40
2,851 mesaj

O bilgisayarın güç kaynağında sorun olabilir. Ona bir baktırmanı tavsiye ederim. Mazallah sonra donanımların birini yakarsın falan çok deneme zaten öyle. Belki birinde yanma meydana gelmiş olabilir. Ayrıca güç fişinde ve monitörde bazı hatalar olmuş olabilir.

pc_veysel
06-03-2011, 20:05   |  #4  
Yeni Üye
21 mesaj

Bir Temas var gibime geliyor Ayrıca  İşlemci Üzrindeki Fanı kotrol etmenizi öneririm

Coskun.Abi
06-03-2011, 20:43   |  #5  
Coskun.Abi avatarı
Yıllanmış Üye
425 mesaj

PSU sorunu değiştir kurtul. Ayrıca tüm fanları kontrol et.

Jubei76
06-03-2011, 20:43   |  #6  
Jubei76 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
3,579 mesaj

en basit yol:ekran kartını anakarttan sök ve anakart üzerindeki ekran kartı ile sistemi açmayı dene eğer aynı şeyi yaparsa sorunun ekran kartından olduğu anlamış olursun,bunu bir dene sonucu yaz.

Son Düzenleme: Jubei76 ~ 06 Mart 2011 20:47
arkapencere
06-03-2011, 22:01   |  #7  
OP Yeni Üye
30 mesaj

Beyler yorumlarınızı okudum.  

Öncelikle Fanlar gayet iyi calışıyor zaten işlemci fanını yeni değitirdim 40 gün civarı oldu.Eskimişti.
Kısa devre olayı için ise kasayı 1 haftada 50 kere actım açık herhangi bir kablo veya metal bir parçaya rastlamadım.

Jubei kardeşim senin önerin bugün aklıma geldi öğlen vakıtları 3 5 kere denedım anakartın kendı girişine taktım monitör kablosunu bu sefer pc çalışıyor ama monitöre görüntü gelmiyordu.

Peki arkadaşlar ufak sorum olacak 
Açıkçası bende sorunun PSU power supply den kaynaklandıgını dusunuyorum.Ama öyle olsa ben bu power supply i 5 senedir kullanıyorum hiçbir sorun yoktu şimdi neden sorun çıkardı veya çıkarabılır onuda öğrenebilirsem çok iyi olur.Ve bunu kendim test edemezmiyim PSU dan yapıp yapmadığını?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler...

Son Düzenleme: arkapencere ~ 06 Mart 2011 22:03
Mami4gs
06-03-2011, 22:12   |  #8  
Yıllanmış Üye
412 mesaj

Okyacaka zamanım yoktu kısaca göz attım hatam olduysa affola;
Aynısı bana yeni aldpım pc de oldu.Çok sinirlenmiştim kasanın içni açtınm baktım deneye bileceğim hereşyi denedim fanlar,ekran kartı fanı falan herşey çalışıyordu...Sonra gün elektirk kesildğini hatrıladım ve gece yatarken fişi düğmesinden kaptamıştım.Hemen elctro worlde gittim yeni VOLTAJ DENGELEYİCİLİ bir fiş aldım şimdi süper çalışıyor.

DEXTER 26
06-03-2011, 22:13   |  #9  
DEXTER 26 avatarı
Yıllanmış Üye
1,018 mesaj

5 sene dıyorsan kullanıma baglı yıpranmadan miyadını doldurmus olmalı

arkapencere
06-03-2011, 22:22   |  #10  
OP Yeni Üye
30 mesaj

Hmm evet doğru ekran kartına yeterli güç gelmediği için açamıyor .oyunları vs ..Ki pc yi bile zor açtım :)
 Peki böyle devam etsem bir süreliğine bir tahribat veya herhangi sorun olurmu anakartta ?

Ama DEXTER kardesım ben birşey daha söylemeyi unuttum ekran gelme gitmesi yoktu.Pc yi zor bela açtım ve açtığımda gelme gitme yoktu hafif oynadım ekran kartına takılan kablo ile ondan sonra bu durum çıktı benim oynamamın bi etkisi varmı acaba ?

Kusuruma bakmayın sorularımla yordum sizi ama tam sorunu tespit etmeden yanlış hamle yapmak istemiyorum.
Saygılar..

DEXTER 26
06-03-2011, 22:28   |  #11  
DEXTER 26 avatarı
Yıllanmış Üye
1,018 mesaj

ekran kartına guc veren kabloylamı oynadın ekran kartın modelı nedir eger gevsedıyse tekrar kontrol edın yada kabloyu degıstırın tum pc malzemecılerınde olur bir 2 lira bişey

arkapencere
06-03-2011, 22:33   |  #12  
OP Yeni Üye
30 mesaj

Ekran kartı ile monitör arası olan kablo yu oynattım ekran kartına takılı olan tarafını keske yapmasaydım pc acıkkene yaptım ondan sonra gıdıp gelmeye basladı gerçi simdi gidip gelmiyor ama oyunlarda anında kitleniyor pc o dediginiz kablo beni bahsettigimse alırım.Saten almayı düşünüyorum o kabloda ezile ezile bir hal oldu.

Ekran kartının modeli kıytırık saten 
                           NDIVIA Ge Force 8400 GS

Son Düzenleme: arkapencere ~ 06 Mart 2011 22:39