arkadaşlar size çok önemli bir konu bahsedeceğim ve önemli bir sorundan biraz uzun bir yazı olacak o yüzden inşallah yararlı olurum şimdi öncelikle sistemim:
anakart:asus p5q se2 p45 1600 mhz
işlemci:intel e7400 lga775 3 mb 1066 mhz
ram:kingston 2 gb 800 mhz
ekran kartı:sapphıre hd4830 1 gb 256 bit
kasa:asus tab22 350 w (psu yok...)
monitör:lg w2253s 21.5ınc 1980x1024
psu:hıgh power 500 w hpc-500-h12s
şimdi arkadaşlar ben bunu geçen sene yani 2010 şubatta aldım.aldığım para 1300 tl idi.tamamıyla kendim araştırdım aldım.almaz olaydım yani bir sorun var ve ben bu sorunu aldığım günden beri çekiyorum.aslında size anlatınca komik gelecek.şimdi bu parçaları ben seçtim zaten seçtiğiminde kötü olduğunu biliyorum.ben size baştan anlatim.ben çok araştırdım ama tabi kendi başıma bir sürü bilgisayarcı gezdim ve zaman geçtikçe de sistemi güçlendirdim ekran kartı falan ama kasayı güçlendirmek hiç benim aklıma gelmemişti neyse pc yi zar zor aldım.sonra neyse parçaları falan takık ben hemen zaten oyun falanda hazırlamıştım aldığım gün 7-8 tane oyun kurdum ve kurdurdum sonra akşamına bilgisayar çöktü ve format yedi evet gerçektende ilginç bir durum.neyse aldım önceleri baya hoşuma gitti hızlı falan sonra ben bu pc ye gende oyunlar müzikler falan ne varsa attım arada bir de format attırıyodum neyse ilk vukuat şu monitörde monitör sağ tarafta el feneri tutulmuş gibi ışık geliyordu bide yazılar sağ tarafa doğru yansıma yapıyordu.neyse garantiye gönderdik yenisi ve bir üstü geldi w2253s bu geldi daha çok hoşuma gitti ama 20 gün sonra bundada yansıma olmaya başladı şans mı tesadüfmü yoksa bir sorun mu bilmiyorum.neyse iyi güzel dedik bunuda garantiye gönderdim orda denediler onda yansıma olmadı yani ya benim kasadan yada kablodan dedik neyse bu arada benim ekran kartı yandı yenisi geldi.bu aradada hani yansıma sorunu ekran kartında olsa o değişti sorunun gitmesi gerekir neyse taktık gene yansıma var tamam o önemli değil ama sonuçta o da gene bir sorun bu arada daha doğrusu hep ben pc deki gücün kendi gücü olmadığını düşünüyordum ve öylede bir yavaşlama yani bir etkisizlik olduğunu baştan beri hep hissettim.neyse oyunlarda falanda bu iyice belli olmaya başladı mesela crysis güzel çalışıyodu ama gene yavaştı sonra daha hafif oyunlarda mesela test drıve unlımıted ve euro truck oyunlarında he donuyodu mesela far cry 2 de çok daha rahat oynuyodum ve sonra o görüntü sorunu acaba kablodan mı kaynaklanıyor dedim ve kabloyla oynayınca monitöre bağlı olanla ekranda kıpırdama oluyo yani düzelip gidiyo gibi oluyodu neyse kabloyu değiştirdim gene aynı yani bende ne yapacağımı bilmiyom ama ben bu sıralarda hep forumlarda falan konular açıyorum araştırıyorum ama inşallah bu son konum olur çünkü bıktım herşeyden alan olsa satacam yani neyse hep power ın düşük diyolardı falan bende biliyorum işte başta dediğim gibi sisteni yavaş yavaş yükseltirken ekran kartını falan powerı ellememiştim.neyse artık paraya kıydım iyice araştırdım gelecek içinde iyi olan hıgh power ı almaya karar verim artık bütün sorunlar biter diye düşünüyodum yani o yansıma güç oyunlardaki donmalar vs. he şunuda söyliim benim tamamiyle virüssüz arşivim var yani arşivde yaptım işte 500 gb lık bir arşiv var ama bunlar kesinlikle virüssüz arşiv acaba bu mu bilgisayarı yavaşlatıyor diye düşünmedim de değil yani neyse psu yu aldım taktım gene pc kendi gücünün geldiğini hissettirmedi gene yansıma var ve aslında benim bu pc nin gücünün az olduğunu anlamama bir oyun farkettirdi gta4.oyunda en düşük seviyeler de bile donuyor oynayamıyorsun ama forumlarda 4650 daha iyi çalıştırıyor.sonra bir tanıdığın internet cafesi var neyse özellik bakımından benimkinden kötü olan pc gta 4 ü bende farkla iyi oynatıyor ve buda benim daha çok sinirimi bozuyor hiç virüslü falan diyede düşünmeyin güncellemeleri falan eski diye onuda denedim en yeni güncellemeleri kurdum ama gene sonuç aynı neyse gitmişken dedim ram de mi bir sorun var onuda denedim başka bir ram taktım slot değiştirdim gene aynı sonra program falan mı dedik bunuda denedim biraz program falan sildim gene aynı bu arada xp sp3 kullanıyorum.ram alcaktım 4 gb ta çıkartacaktım sonra win 7 veyatta p kurman bgerek dediler vazgeçtik.sonra dedim yeter artık ekran kartımı değşştirecem dedim daha 2 gün öncede karar vermiştim yılbaşından önce palit gtx 460 768 mb ddr5 192 bit i alacaktım ama sonra bilgisayarcıya sordum şimdi benim anakartla ram ddr 2 olduğundan dolayı ddr3 kartı zaten kısıtlarmış e ddr 5 tede hiç güç vermezmiş yani boşa gider dedi.hadi anakart ddr 3 olsa neyse veyatta işlemcin anakarta bağlı olmasa yani i5 veyatta i7 olsa olurdu ama böyle olmaz dedi ve banada mantıklı geldi ve böyle bir şeyin de olduğna inanıyorum.çünkü öyle sallama bana mal satmak veyatta satmamak için yapacak bir pc ci değil.neyse şimdi bundanda yani ekran kartı almak tanda vazgeçtim.
şimdi benim sizden istediğim şey şu :
1-böyle bir şey var mı
2-bu saydığım nedenler başka neyden olabilir
3-pc mi satsam kaça satarım monitörsüz satacağım ve muhtemelen o power yerinede başka bir power koyar öyle satarım yani gene ekran kartına falan yetecek bir psu koyarım hıgh ı koymam çünkü ben onu geleceğe uygun olarak aldım.bu pc kaça gider ve alabilecek olanlarda bana burdan ulaşırsa sevinirim.yani bilmiyorum hee içinde arşivimle birlikte satacam bide zaten yani 25000 tane müzik 5 tane full dizi 200 e yakın film çeşit çeşit programlar hatta autocad 2007 format cd si 20 den fazla oyun çeşitli yüzlerce resim yani zaten bir bu arşivi satsan 1 milyardan fazla tutar çünkü kesinlikle virüssüz ve hiç bir şekilde alınmayacak bir arşiv ama ben 1000 tl ye satamazmıyım ne diyorsunuz bu kadar müzik arşivle falan yada pahalı ve ucuz mu neyse herkese teşekkürler herkesden yorum bekliyorum iyi forumlar...
büyük sorun yardım lütfen satılık pc ve daha...
uzun bir konu ama ben uzun anlattım cevap verilmeyecek bir konu değil...
abi belki saçma diceksin ama pcde yansıma oluyosa monitörde yanında mıknatıs felan hoperlo varsa oda yapar banada olmuştu yazılar kaydı kareler felan yanında hoperlo vardı aldım ordan düzeldi. hepsini okuyamadım gözüm acıdı sende maşallah ansiklopedi gibi yazmışın inşallah sorun kalmaz..
öncelikle yorumu yazdığın için teşekkürler ikincisi çok güzel bir yere değindin çünkü ben bu pc yi aldım alalı hep o oparlör yanında var ve geneldede yansıma var peki masanın üst rafında olsa ne olur...
monitörün şaftı kayar al hemen bende oldu monitörün sağa gitti yakınlaştırıp uzaklaştırdım bir iki kere renkler yerine geldi mıknatıs monitörü etkiler sakın yanına koyma yardımcı olabildiysem ne mutlu hoperlör görüntü karelerini kaydırıyor bi daha koyma oraya uzağa koy..
monitörün şaftı kayar al hemen bende oldu monitörün sağa gitti yakınlaştırıp uzaklaştırdım bir iki kere renkler yerine geldi mıknatıs monitörü etkiler sakın yanına koyma yardımcı olabildiysem ne mutlu hoperlör görüntü karelerini kaydırıyor bi daha koyma oraya uzağa koy..benim hala sağtarafta bozukluk var biraz gözle karelerin çöktüğü görünüyor bi deney yap tvnin üzerine mıknatıs koy bak ne oluyor biraz bekle hemen görüntü bozulur..
valla olabilir teşekkürler peki diğer yazdıklarımla ilgili bir fikri olan yok mu...
abi sen dediğimi yabana atma hoperlörü al yanından hepten gider içindeki mıknatıs kutucukları kaydırıyor..