arkadaşlar, ben C'de ne kadar boş yer var diye baktım 7,02 vardı. Neyse hiçbirşey indirmeden internette şöyle 2-3 saat dolaştım -takıntı oldu bende- yine boş alana baktım. Bir baktım 7,00 daha sonra da 6,99 falan diye gidiyor. ne oluyor bilgisayara? bir çözümü var mı?
C: boş alan değeri azalıyor
Acaba sistem geri yükleme ve onarma dosyalarını mı saklıyor diye geçirdim bi an aklımdan? Doğru mu bilemeyeceğim ama.
İhtiyaç duymayacaksanız sistem geri yüklemeyi kapatmayı deneyiniz.
Var olan dosyaları silerseniz de alan açılır. Windows 7'de: Sistem --> Sistem Özellikleri --> Sistem Koruması sekmesi --> S.G.Yüklemeyi kapatmak istediğiniz alanı seçin ve "Yapılandır"a tıklayın. Açılan menüden gerekli seçenekleri kapatın. Alt taraftaki Sil seçeneği ile varolan sistem geri yükleme verilerini silin.
*Alıntıdır.
İhtiyaç duymayacaksanız sistem geri yüklemeyi kapatmayı deneyiniz.valla şu an anlını öpmek istiyorum. 2 gb birden boşaldı :D çok çok çok çok çok teşekkürler paylaştığın için bu bilgiyi <3Var olan dosyaları silerseniz de alan açılır. Windows 7'de: Sistem --> Sistem Özellikleri --> Sistem Koruması sekmesi --> S.G.Yüklemeyi kapatmak istediğiniz alanı seçin ve "Yapılandır"a tıklayın. Açılan menüden gerekli seçenekleri kapatın. Alt taraftaki Sil seçeneği ile varolan sistem geri yükleme verilerini silin.
*Alıntıdır.
Ne demek rica ederim ama öpmesek iyi olur :D
daha fazla yer kazanmak için geri yukleme noktalarınıda sılebılırsın aynı sorun bendede vardı vista kullanıyordum 30 gb kadar yer acılmıstı ama sıstem gerı yukleme noktası onemlı bısey :D
Diskiniz üzerinde %temp% alanı bulunmaktadır s,istemin atık dosyaları burada bırakılır burdakileri silsenizde bir zararı yok. Başlat çalıştırdan yada arama alanında komutu girin sizi oraya yönlendirecektir.
Diskiniz üzerinde sağtık yapıp temizlemeyi açın temizliğinizi gelişmiş galde yaparsanız geri yükleme alanlarının en son en iyi geri yükleme hali bırakılarak diğerleri silinecektir.
İndirme yaptığınız dosyaları diskinizin farklı bir alanına c: disk yerine d: diske taşıyın..
Bilgisayarınızın masa üstü işlemlerini azaltmayı deneyin.
Açılışta işlem yürüten gereksiz izleyicilerin varlığıda diskinizi doldurabilir. Örneğin detaylı logon kayıtlayıcıları yadadaha ilerisi Masa üstü video alan uygulama yada virüs tipili tam mod izleyiciler de diskinizi doldurur.
Bu dediklerimi yapabilirseniz. Diskiniz diskinizideki Windows işlemlerinin yapısal özelliğine göre % 80 üzerinde boş yer açacaktır.
Diskiniz üzerinde %temp% alanı bulunmaktadır s,istemin atık dosyaları burada bırakılır burdakileri silsenizde bir zararı yok. Başlat çalıştırdan yada arama alanında komutu girin sizi oraya yönlendirecektir.yaptım, işime çok yaradı, çok teşkkürler ama:Diskiniz üzerinde sağtık yapıp temizlemeyi açın temizliğinizi gelişmiş galde yaparsanız geri yükleme alanlarının en son en iyi geri yükleme hali bırakılarak diğerleri silinecektir.
İndirme yaptığınız dosyaları diskinizin farklı bir alanına c: disk yerine d: diske taşıyın..
Bilgisayarınızın masa üstü işlemlerini azaltmayı deneyin.
Açılışta işlem yürüten gereksiz izleyicilerin varlığıda diskinizi doldurabilir. Örneğin detaylı logon kayıtlayıcıları yadadaha ilerisi Masa üstü video alan uygulama yada virüs tipili tam mod izleyiciler de diskinizi doldurur.
Bu dediklerimi yapabilirseniz. Diskiniz diskinizideki Windows işlemlerinin yapısal özelliğine göre % 80 üzerinde boş yer açacaktır.
"Diskiniz üzerinde sağtık yapıp temizlemeyi açın temizliğinizi gelişmiş galde yaparsanız geri yükleme alanlarının en son en iyi geri yükleme hali bırakılarak diğerleri silinecektir." demişsin ya; ben C:'ye sağ tık yaptım temizleme diye bir şey yoktu.