C: boş alan değeri azalıyor

seto__
23-03-2012, 19:59   |  #1  
seto__ avatarı
OP Yönetici
Teşekkür Sayısı: 43
881 mesaj

arkadaşlar, ben C'de ne kadar boş yer var diye baktım 7,02 vardı. Neyse hiçbirşey indirmeden internette şöyle 2-3 saat dolaştım -takıntı oldu bende- yine boş alana baktım. Bir baktım 7,00 daha sonra da 6,99 falan diye gidiyor. ne oluyor bilgisayara? bir çözümü var mı?

Kapalı Hesap (203561)
23-03-2012, 22:18   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 132
4,310 mesaj

Acaba sistem geri yükleme ve onarma dosyalarını mı saklıyor diye geçirdim bi an aklımdan? Doğru mu bilemeyeceğim ama.

Kapalı Hesap (203561)
23-03-2012, 22:21   |  #3  
Kapalı Hesap
4,310 mesaj

İhtiyaç duymayacaksanız sistem geri yüklemeyi kapatmayı deneyiniz.

Var olan dosyaları silerseniz de alan açılır. Windows 7'de: Sistem --> Sistem Özellikleri --> Sistem Koruması sekmesi --> S.G.Yüklemeyi kapatmak istediğiniz alanı seçin ve "Yapılandır"a tıklayın. Açılan menüden gerekli seçenekleri kapatın. Alt taraftaki Sil seçeneği ile varolan sistem geri yükleme verilerini silin.

*Alıntıdır.

seto__
24-03-2012, 13:20   |  #4  
seto__ avatarı
OP Yönetici
881 mesaj
Alıntı: son_goku  
İhtiyaç duymayacaksanız sistem geri yüklemeyi kapatmayı deneyiniz.

Var olan dosyaları silerseniz de alan açılır. Windows 7'de: Sistem --> Sistem Özellikleri --> Sistem Koruması sekmesi --> S.G.Yüklemeyi kapatmak istediğiniz alanı seçin ve "Yapılandır"a tıklayın. Açılan menüden gerekli seçenekleri kapatın. Alt taraftaki Sil seçeneği ile varolan sistem geri yükleme verilerini silin.

*Alıntıdır.

valla şu an anlını öpmek istiyorum. 2 gb birden boşaldı :D çok çok çok çok çok teşekkürler paylaştığın için bu bilgiyi <3

Kapalı Hesap (203561)
24-03-2012, 14:34   |  #5  
Kapalı Hesap
4,310 mesaj

Ne demek rica ederim ama öpmesek iyi olur :D

seto__
24-03-2012, 19:04   |  #6  
seto__ avatarı
OP Yönetici
881 mesaj
Alıntı: son_goku  
Ne demek rica ederim ama öpmesek iyi olur :D
şaka dedim canım :D neyse tekrardan sağol :)

superleggera
26-03-2012, 01:10   |  #7  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
70 mesaj

daha fazla yer kazanmak için geri yukleme noktalarınıda sılebılırsın aynı sorun bendede vardı vista kullanıyordum 30 gb  kadar yer acılmıstı ama sıstem gerı yukleme noktası onemlı bısey :D

mustafa2116
26-03-2012, 11:46   |  #8  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj

Diskiniz üzerinde %temp% alanı bulunmaktadır s,istemin atık dosyaları burada bırakılır burdakileri silsenizde bir zararı yok. Başlat çalıştırdan yada arama alanında  komutu girin sizi oraya yönlendirecektir.

Diskiniz üzerinde  sağtık yapıp temizlemeyi açın temizliğinizi gelişmiş galde yaparsanız geri yükleme alanlarının en son en iyi geri yükleme hali bırakılarak diğerleri silinecektir.

İndirme yaptığınız dosyaları  diskinizin farklı bir alanına c: disk yerine d: diske taşıyın..

Bilgisayarınızın masa üstü işlemlerini azaltmayı deneyin.

Açılışta işlem yürüten gereksiz izleyicilerin varlığıda diskinizi doldurabilir. Örneğin detaylı logon kayıtlayıcıları yadadaha ilerisi Masa üstü video alan uygulama yada virüs tipili tam mod izleyiciler de diskinizi doldurur.

Bu dediklerimi yapabilirseniz. Diskiniz  diskinizideki Windows işlemlerinin yapısal özelliğine göre % 80 üzerinde   boş yer açacaktır.

seto__
26-03-2012, 17:18   |  #9  
seto__ avatarı
OP Yönetici
881 mesaj
Alıntı: mustafa2116  
Diskiniz üzerinde %temp% alanı bulunmaktadır s,istemin atık dosyaları burada bırakılır burdakileri silsenizde bir zararı yok. Başlat çalıştırdan yada arama alanında  komutu girin sizi oraya yönlendirecektir.

Diskiniz üzerinde  sağtık yapıp temizlemeyi açın temizliğinizi gelişmiş galde yaparsanız geri yükleme alanlarının en son en iyi geri yükleme hali bırakılarak diğerleri silinecektir.

İndirme yaptığınız dosyaları  diskinizin farklı bir alanına c: disk yerine d: diske taşıyın..

Bilgisayarınızın masa üstü işlemlerini azaltmayı deneyin.

Açılışta işlem yürüten gereksiz izleyicilerin varlığıda diskinizi doldurabilir. Örneğin detaylı logon kayıtlayıcıları yadadaha ilerisi Masa üstü video alan uygulama yada virüs tipili tam mod izleyiciler de diskinizi doldurur.

Bu dediklerimi yapabilirseniz. Diskiniz  diskinizideki Windows işlemlerinin yapısal özelliğine göre % 80 üzerinde   boş yer açacaktır.

yaptım, işime çok yaradı, çok teşkkürler ama:
"Diskiniz üzerinde  sağtık yapıp temizlemeyi açın temizliğinizi gelişmiş galde yaparsanız geri yükleme alanlarının en son en iyi geri yükleme hali bırakılarak diğerleri silinecektir." demişsin ya; ben C:'ye sağ tık yaptım temizleme diye bir şey yoktu.

mustafa2116
26-03-2012, 17:33   |  #10  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
3,012 mesaj

sağtıklayıp özellikerden giriniz çıkan ekranda görebilirsiniz.

mustafa2116
27-03-2012, 15:19   |  #11  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
3,012 mesaj

C:\Windows\Prefetch
C:\Windows\SoftwareDistribution\Download

Bu iki alanda riskli alnalardır Sisteminizin iç işleyiş sistemini ellemeyin.

Aksi halde boş güncellemeler gereksiz bekleyişler ve uzun vadede sistemin kendini tekrarlamasını sağlamış olursunuz.