slm arkadaşlar son zamanlarda vb6 ve delphi kullanıcıları C# veya C++ ya geçmeyi planlıyor... bende vb6 kullanıyorum... bana bunların hangisini neden tavsiye edersini... linux desteği varmı bunların delphi de klix versiyonu var. bunlarında öle bi versiyonu varmı? c# da ASM komutları kullanılıyonu? kusura bakmayın çok soru sordum... şimdiden TŞK ederim....
C++,C#
Selam
c# 'nin c++' ye gore biraz daha zor olduğunu biliyorum.
c++'nin linux desteği var. C# 'yi bilmiyorum. İkisininde asm desteği var. Bana kalırsa C++ derim. Tabi bu senin kararın
Ayrıca java yı unutma; geleceği parlak bir dil.
Şuanda C# Çok popüler bir dil. Ve microsoftun gözbebeği, .net in prensidir. Vista bu dil ile yazılmıştır doğru.
Öğrenimine gelince. C dillerinden bir dil olduğu için insanın gözünü korkutabilir ilk etapta. Çünkü c zor bir dildir. C den sonra c++ çıkmıştır. Çok güçlü ve zor bir dildir c++ da.
Fakat microsoft C# ı çıkarırken, hem çok güçlü bir dil, hemde kolay öğrenilen bir dil şeklinde çıkarmıştır. Yani C#; C++ kadar güçlü ve Visual basic kadar öğrenimi kolay bir dildir. Ben vb.net programcısıydım. Ama c# geçtim. Seninde geçmeni öneririm. Hem daha zevkli bir yapısı var.
Javaya gelince. Java tüm platformlarda çalışabilen bir dildir. Java ilede herşeyi yapmak mümkün. Şuanda c# kadar tutulmuyor ama c# dan fazla konuşuluyor. Ve ilerde javanın c# ı geçeceğine inanıyorum ve söylüyorum. Dikkate alın javayı.
C# ın tüm özelliklerini öğrenmek istiyorsan console uygulamalarından başla. Windows Formlara hemen geçme. Çünkü console ekranında c# ın tüm komutlarını kullanıp öğreneceksin. Sefer Alganın Her yönüyle c#kitabını tavsiye ederim.
Kolay gelsin.
C ve C++ güçlü ve sağlam bir dil doğru fakat o kadar da zor değil çalışınca herşey olur arkadaşım gözün C ailesinden korkmasın.
C#'a gelince C# : C/C++'ın güçlülüğünü,visual basic'in kolaylığını yanlış hatırlamıyorsam java'nın da bir miktar özelliklerini barındıran bir dildir.Zaten "ademaktepe" arkadaşımız çok güzel anlatmış.
Eğer C ailesini hiç bilmiyorsan Turbo C (C)'den başlamalısın derim,bu tabiki senin seçimin fakat dos ortamından window'a geçiş senin için daha kolay olur.
C ile msdos programı yapabilirsin.Donanımlarıda yönetebilirsin,ayrıca bazı oyunlarda C ve C++ ile yazılır...
C++ ile görsel/masaüstü programları yapabilirsin.
C# ile de web programlama yapabilirsin.
C/C++ karmaşık diller olduğu için eğer bu dilleri öğrenirsen başlangıç için söylüyorum sadece,halt edemeyeceğin dil yok derim.
Saygılarımla...