Merhaba arkadaşlar adres defteri lazım bana şimdi hocaya KOD 2 yi gösterdim ama kabul etmedi dedi menülü olcakmış örneğin 1'e basınca "yeni kayıt ekle" 2'ye basınca "kayıtı ara" 3'e basınca "kayıtı sil" gibi menüler olması lazımmış + adres defterini kaydederken tek bir txt dosyasına kaydetme yapacakmıs.Ben birkaç şey yaptım ama KOD 1'in içini yapamadım :( aşağıda 2 tane kod var eksiklerimi tamamlar mısınız ? Yardım eden herkeze şimdiden çok teşekkürler
KOD 1
- [ Tüm kodu seç ] [ Yeni Pencerede Göster ]
int deger = 0; Console.WriteLine("Hoşgeldiniz"); Console.WriteLine("Programa Yeni Kayıt Eklemek İçin 1 Basınız!.."); Console.WriteLine("Programın Kayıtlı Adres Defterini Aramak İçin 2 Basınız!.."); Console.WriteLine("Programdaki Kayıtlı Adres Defterini Silmek İçin 3 e Basınız!.."); deger = int.Parse(Console.ReadLine()); if (deger == 1) { Console.Clear(); Console.WriteLine("Yeni Kayıt Ekleme Sayfasına Hoşgeldiniz"); } else if (deger == 2) { Console.Clear(); Console.WriteLine("Kayıtlı Adres Defterini Arama Sayfasına Hoşgeldiniz."); } else if (deger == 3) { Console.Clear(); Console.WriteLine("Kayıtlı Adres Defteri Silindi"); } if (deger > 3) { Console.WriteLine("HATALI NUMARA GIRDINIZ "); Console.WriteLine("LUTFEN TEKRAR DENEYINIZ"); } Console.ReadKey();
- [ Tüm kodu seç ] [ Yeni Pencerede Göster ]
List<string[]> lst = new List<string[]>(); bool ExitProgram = false; while (!ExitProgram) { Console.Clear(); Console.WriteLine("Oluşturulan Toplam Adres Defteri: " + lst.Count); Console.WriteLine("\nYeni Oluşturulan Adres Defteri: \n"); string str1, str2, str3, str4, str5, str6, str7, SoruCevabi; Console.Write("Adınızı Giriniz: "); string s1 = Console.ReadLine(); Console.Write("Soyadınızı Giriniz: "); string s2 = Console.ReadLine(); Console.Write("Yaşınızı Giriniz: "); string s3 = Console.ReadLine(); Console.Write("Yaşadığınız Ülkeyi Giriniz: "); string s4 = Console.ReadLine(); Console.Write("Ev Adresinizi Giriniz: "); string s5 = Console.ReadLine(); Console.Write("E-Posta Adresinizi Giriniz: "); string s6 = Console.ReadLine(); Console.Write("Telefon Numaranızı Giriniz: "); string s7 = Console.ReadLine(); string[] addressBook = { s1, s2, s3, s4, s5, s6, s7 }; lst.Add(addressBook); Console.WriteLine(); for (int i = 0; i < lst.Count; i++) { str1 = addressBook[0]; str2 = addressBook[1]; str3 = addressBook[2]; str4 = addressBook[3]; str5 = addressBook[4]; str6 = addressBook[5]; str7 = addressBook[6]; Console.WriteLine( "\nOluşturulan Adres Defteri " + (i + 1) + ": \nAdı: {0} \nSoyadı {1} \nYaşı: {2} \nYaşadığı Ülke: {3} \nEv Adresi: {4} \nE-Posta Adresi: {5} \nTelefon Numarası: {6} ", str1, str2, str3, str4, str5, str6, str7); } Console.WriteLine( "\n *** Adres Defteri Oluşturduğunuz İçin Teşekkür Ederiz *** \n *** Hazırlayan Can KORAY *** "); TextWriter dosya = new StreamWriter(@"C:\Adres Defteri " + s1 + " " + s2 + ".txt"); try { dosya.WriteLine("Adı: " + s1); dosya.WriteLine("Soyadı: " + s2); dosya.WriteLine("Yaşı: " + s3); dosya.WriteLine("Yaşadığı Ülke: " + s4); dosya.WriteLine("Ev Adresi: " + s5); dosya.WriteLine("E-Posta Adresi: " + s6); dosya.WriteLine("Telefon Numarası: " + s7); } finally { dosya.Close(); } Console.WriteLine("\nAdres Defteri C: Dizinine Kaydedildi !"); Console.Write("\nDevam Etmek İçin Herhangi Bir Tuşa Basınız \nYada Programdan Çıkmak için [Q] Tuşuna Basınız "); string nextTask = Console.ReadLine().ToUpper(); if (nextTask == "Q") ExitProgram = true; SoruCevabi = String.Empty; Console.Write("\nYaptığım Adres Defteri Programını Beğendiniz mi ? [E/H]"); SoruCevabi = Console.ReadLine(); switch (SoruCevabi) { case "E": Console.Write("Bu Programı Tercih Ettiğiniz İçin Teşekkür Ederim "); break; case "H": Console.Write("Yanıtınız İçin Teşekkür Ederim "); break; default: Console.Write("Geçersiz İşlem "); break; } Console.ReadKey();