c# dersleri

Kapalı Hesap (101323)
30-06-2010, 10:28   |  #1  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
3,337 mesaj

biraz programnlamanın temeli hakkıında bilgi vereyim    benim programlama bilgim orta sayılır yazdığım programları chip online da bulabilirsiniz   öncelikle  kodları ezberlemeyin  ne işe yaradığını  ve   mantığını anlamaya çalışın c#   sadece üzerinde uğraştığım dil   kodların  c# ta  önce kodu yazarsınız  .exe haline   dönüştürürsünüz ama aslında .exe ye   tıklayınca bir derleme daha gerçekleşir  MSIL  veya  diğer adıyla CIL    kodu   makine koduna    010101 binary    2 lik sisteme dönüşür   cpu nun  tek anlacağı dil budur  herhangi  bir  compiler ı açın     parantez  içine şu kodları yazın   Console.Wrtite("");
Console.ReadKey  Console.Wrtite(""); ekrana  yazı vurur  readkey ise   bizden bir tuş bekler  Console.ReadLine();  deseydik bizden bir  enter bekleyecekti   biraz  değişken türlerinden bahsenedeyim  mesela byte  0 ile  255  arasında  sayı alır  8   bittir  
int   yani integer    0 ile 35000 arasında sayı alır  aslında 35000 değil de farklı bişey ama tam hatırlayamadım   long   ise  çok büyük sayıları alır 9  milyar  gibi  biraz  tür dönüşümden bahsedeyim    int  sayı  =Convert.ToInt32(Console.ReadLine));   bu bir tür dönüşümdür    Console ReadLine ile  okunan değer string olduğu için  biz onu integer a çeviririz Convert metoduda bu işe yarar mtetodlar  iş parçacıklarıdır   property ler ise özellikdtir  propertyler    renk  yazı  gibi özellikleri  ayarlarsınız
tüm bunları  hiçbiryere bakmadan  kafamdan yazdığım için yanlışlar oılabilir   tabi daha sonralarda kitaplardan yardım alırım tabiki    değişkenlerden bahsedeyim    değişkenler ikiye ayrılır   Value  Type   değer tipi  Referance Type  Referans Tipi      bunların hepsi ramde saklanır  value type  stack  bölgesinde saklanır  referance type  heap bölgesinde saklanır   birde  mikro  işlemcilerim üstünde register bölgesi vardır  bu bölge çok profesyonel programlama bilgisi gerektitir assembly diliyle uğrasanlar bu bölgeye hakimdir 
değer  tiplerinden örnekler vereyim    byte  short    ushort    int  long uslong gibi     basıda u oılanlar sadece  işaretsiz tipleri alırlar   bytwe 8 bit int 32 bit  long ise 64 bittir   char ise    string dizisidir   mesela 
maraz kelimesi string de şöyledir "maraz"    ama char da ’m’   ’a’   ’r’ ’a’ ’z’  böyledir daha iyi anylabilmeniz için boşluk  bıraktm float ise ondalıklı sayıları saklamak için kullanılır   double ise float  a benzer bir değişkendir  birazda operatörlerden bahsedeyim   mesela casting  operatörü  büyük türü küçük türe dönüştürmek  için kullanılır mesela  int a=(byte);   a= 5;   b=100  ;   
     döngülere girelim  birazda  c# da 4 tane döngü vardır    for  while do while    foeach  aralarında farklı olan olan  ise do while dır  do while da döngü en az  1 kere  döner for(;;) bu şekilde sonsuz döngü kurmuş olursunuz  döngüden çıkmak  için break;  deyimi kullanılır  birazda  karsılastırma ifadelerinden bahsedeyim if  ve  else    örnek  if(i=0 ;  i<=1; i++)  
(

Console.Write("");
)

else

(

Console.Write("");

)

bunun gibi

şimdilik bu kadar yeter inanın bunların hepsini beynimden yazdım     ilerde  kitaptan faydalanırım 
hepsini  kafadan yazdım  yanlışlarım varsa uyarın     devam ettirmemi isterseniz devam ettirim tabiki hemen devam ettiremem bende ilerliyorum sonuçta     
tüm bildiklerim bunlar  değil   hepsi aklıma  gelmedi  biraz daha  bildiğim şeyler var

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (101323) ~ 30 Haziran 2010 16:14
Kapalı Hesap (101323)
30-06-2010, 10:30   |  #2  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
3,337 mesaj

bunları cw dede yayınlamayı düşünüyorum ondan     chip online dan bahsettim
bunları okuyan c#  ın temelinni alır     

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (101323) ~ 30 Haziran 2010 10:31