biraz programnlamanın temeli hakkıında bilgi vereyim benim programlama bilgim orta sayılır yazdığım programları chip online da bulabilirsiniz öncelikle kodları ezberlemeyin ne işe yaradığını ve mantığını anlamaya çalışın c# sadece üzerinde uğraştığım dil kodların c# ta önce kodu yazarsınız .exe haline dönüştürürsünüz ama aslında .exe ye tıklayınca bir derleme daha gerçekleşir MSIL veya diğer adıyla CIL kodu makine koduna 010101 binary 2 lik sisteme dönüşür cpu nun tek anlacağı dil budur herhangi bir compiler ı açın parantez içine şu kodları yazın Console.Wrtite("");
Console.ReadKey Console.Wrtite(""); ekrana yazı vurur readkey ise bizden bir tuş bekler Console.ReadLine(); deseydik bizden bir enter bekleyecekti biraz değişken türlerinden bahsenedeyim mesela byte 0 ile 255 arasında sayı alır 8 bittir
int yani integer 0 ile 35000 arasında sayı alır aslında 35000 değil de farklı bişey ama tam hatırlayamadım long ise çok büyük sayıları alır 9 milyar gibi biraz tür dönüşümden bahsedeyim int sayı =Convert.ToInt32(Console.ReadLine)); bu bir tür dönüşümdür Console ReadLine ile okunan değer string olduğu için biz onu integer a çeviririz Convert metoduda bu işe yarar mtetodlar iş parçacıklarıdır property ler ise özellikdtir propertyler renk yazı gibi özellikleri ayarlarsınız
tüm bunları hiçbiryere bakmadan kafamdan yazdığım için yanlışlar oılabilir tabi daha sonralarda kitaplardan yardım alırım tabiki değişkenlerden bahsedeyim değişkenler ikiye ayrılır Value Type değer tipi Referance Type Referans Tipi bunların hepsi ramde saklanır value type stack bölgesinde saklanır referance type heap bölgesinde saklanır birde mikro işlemcilerim üstünde register bölgesi vardır bu bölge çok profesyonel programlama bilgisi gerektitir assembly diliyle uğrasanlar bu bölgeye hakimdir
değer tiplerinden örnekler vereyim byte short ushort int long uslong gibi basıda u oılanlar sadece işaretsiz tipleri alırlar bytwe 8 bit int 32 bit long ise 64 bittir char ise string dizisidir mesela
maraz kelimesi string de şöyledir "maraz" ama char da ’m’ ’a’ ’r’ ’a’ ’z’ böyledir daha iyi anylabilmeniz için boşluk bıraktm float ise ondalıklı sayıları saklamak için kullanılır double ise float a benzer bir değişkendir birazda operatörlerden bahsedeyim mesela casting operatörü büyük türü küçük türe dönüştürmek için kullanılır mesela int a=(byte); a= 5; b=100 ;
döngülere girelim birazda c# da 4 tane döngü vardır for while do while foeach aralarında farklı olan olan ise do while dır do while da döngü en az 1 kere döner for(;;) bu şekilde sonsuz döngü kurmuş olursunuz döngüden çıkmak için break; deyimi kullanılır birazda karsılastırma ifadelerinden bahsedeyim if ve else örnek if(i=0 ; i<=1; i++)
(
Console.Write("");
)
else
(
Console.Write("");
)
bunun gibi
şimdilik bu kadar yeter inanın bunların hepsini beynimden yazdım ilerde kitaptan faydalanırım
hepsini kafadan yazdım yanlışlarım varsa uyarın devam ettirmemi isterseniz devam ettirim tabiki hemen devam ettiremem bende ilerliyorum sonuçta
tüm bildiklerim bunlar değil hepsi aklıma gelmedi biraz daha bildiğim şeyler var
c# dersleri
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
3,337 mesaj
Son Düzenleme: Kapalı Hesap (101323) ~ 30 Haziran 2010 16:14