Bilgisayara yeni format atıldı ve sadece 7 GB'lik tomb raider yüklendi extra olarak.C diskinde kalan boşluk 2GB. Oyun oynarken ve ara sıra oynamazkende kapanıyor pc.Bilgisayarcıda hatasını kabul etti.Şimdi pc'yi tekrar görmesi gerektiğini söylüyor.Ücretsiz.Fakat ben bilgi almak istiyorum. C'de ne kadar boşluk olması gerekir.Formata rağmen,sadece bir oyuna rağmen,2GB bırakmışlar.Windows'u silip üzerine yüklemişlerdir ondan olmuştur diyorlar.Bu doğru mu? Bilgisi olan bir uzman varsa,bilgi verirse çok sevinirim.Bilinçsizce yaptırmak istemiyorum pc'yi.En azından bilgi edinmiş olarak teslim edeyim.
C diskinde ne kadar boşluk olmalı?
gereken
"Microsoft® Windows® XP Home Edition kullanabilmeniz için aşağıdakiler gereklidir:
300 MHz veya üstü işlemci hızına sahip PC; minimum 233 MHz gereklidir;* Intel Pentium/Celeron ürün ailesi, AMD K6/Athlon/Duron ürün ailesi veya bunlarla uyumlu bir işlemci önerilmektedir
128 MB veya üstü RAM (minimum 64MB desteklenmektedir; performans düşebilir ve bazı özellikler çalışmayabilir)
1.5 GB kullanılabilir sabit disk alanı*
Super VGA (800 x 600) veya üstü çözünürlükte video bağdaştırıcısı ve monitör
CD-ROM veya DVD sürücüsü
Klavye ve DVD kod çözücü kartı veya DVD kod çözücü yazılımı "."microsoft"
2gb c için çok azzz windows un rahat çalısabilmesi için en az 10-15 gerekli galiba ne kadar gerekli olduğunda tam bir tahmin yapamam fakat 2gb çok azz
40 Gigabyte harddisk için önerilen c: alanı 20,80 için 30,120 için 40,160 için 50,250 için 100
2 gb yeterlidir takasada en az 650mb yer kullanacağını varsayarsak.ama zaten xp minimum 1.2 gb tutuyor tam güncel haliylen.windows olan bölüme herdaim en büyük bölüm atanmalıdır hatta hiç yedek barındırılmayacaksa 40gb diskin hepsini xp'ye vermekte fayda vardır.
Bilgiler için çok teşekkür ederim.Yeni format atılmış pc.de olacak şey mi bu bilemiyorum.Yarın götürücem ve hatalarını düzeltecekler ama umarımki formatlamazlar.Yazık bi pc.ye 15 günde bir format mı atılır.Zaten bu son.Casper servisine götürmeyeceğim artık. Formattan geldi,programlar C diskinde : ACD See, ATI,ATI Technologies,Common Files,İnternet Explorer,Java,Messenger,Media Player,Mac Afee,Ad Aware,MS Office,Nero,Winzip,Winrar,Outlook express,Net Meeting,Network Associates vb.. Yani bunlar,genel,temel şeyler. Extra büyük bir program,özel bir program yok. Artı Tomb Raider Legend. Kalan boşluk 2GB.Oysa önceki formatta ben C'ye 3 oyun yükledim ve 1 sene rahat oynadım. Hiç sorunsuz.. Ama şu an yaptıkları,gerçekten,ilgisizlik.Windows sanki 2 tane yüklü gibi...Pc onlarda tüm gün kaldı.Test ediyoruz bakım yapıyoruz dediler ve gün içindede birkaç kez aradım sordum genede ilgisizliklerinden kurtululamadım.Biraz daha fazla para verip,başka yere yaptırsam bunları çekmezdim belki.Pc formattan geleli 15,20 gün oldu.Oyun oynarken hemen kapanıp açılıyor.Müzik dinlerken kapanıyor ve sistem ciddi hatadan kurtarıldı uyarısı çıkıyor.Umarım kalıcı bir hata olmaz hard diskte.Tek yapabildiğim internete bakabilmek.casper servisinin üstün yetenekleri bunlar.Pc.yi götür getir boyuna...
Peki XP minimum 1,2 GB tutuyorsa,bunlar pc.yi neyle doldurmuşlar böyle....Programlara bakıyorum özel birşey yok.Her yerine baktım. windowsu,2 keremi yüklemişler? Windows'su silip yüklemiş olabilir arkadaşlar dediler. Nasıl bu kadar dolu olabiliyor.Bakıyorum,silecek birşey bulamıyorum doğrusu..ve bunu naparak düzeltecekler...format mı atmaları lazım...demekki yarın iyice bi kızacağım serviste:)
Bu arada ileride yenileyeceğim pc.yi..Bu markayı almam hata ise,bana iyi ve serviside çok iyi olan ve benim gibi format atmayı vs bilmeyen,bu işlere vakti olmayanlar için en iyi ve güvenilir hizmeti veren markalar önerirseniz çok sevinirim...
butterfly79Bilgisayara yeni format atıldı ve sadece 7 GB'lik tomb raider yüklendi extra olarak.C diskinde kalan boşluk 2GB. Oyun oynarken ve ara sıra oynamazkende kapanıyor pc.Bilgisayarcıda hatasını kabul etti.Şimdi pc'yi tekrar görmesi gerektiğini söylüyor.Ücretsiz.Fakat ben bilgi almak istiyorum. C'de ne kadar boşluk olması gerekir.Formata rağmen,sadece bir oyuna rağmen,2GB bırakmışlar.Windows'u silip üzerine yüklemişlerdir ondan olmuştur diyorlar.Bu doğru mu? Bilgisi olan bir uzman varsa,bilgi verirse çok sevinirim.Bilinçsizce yaptırmak istemiyorum pc'yi.En azından bilgi edinmiş olarak teslim edeyim.normalde yeterli ama remin düşükse o boşluk tombraider oynarken yetmeyebilir.bide o 2 gb nin hardskin üzerinde farklı noktalarda olduğu düşünürsek harddiskin yerinde olmak istemezdim :D
butterfly79Bilgiler için çok teşekkür ederim.Yeni format atılmış pc.de olacak şey mi bu bilemiyorum.Yarın götürücem ve hatalarını düzeltecekler ama umarımki formatlamazlar.Yazık bi pc.ye 15 günde bir format mı atılır.Zaten bu son.Casper servisine götürmeyeceğim artık. Formattan geldi,programlar C diskinde : ACD See, ATI,ATI Technologies,Common Files,İnternet Explorer,Java,Messenger,Media Player,Mac Afee,Ad Aware,MS Office,Nero,Winzip,Winrar,Outlook express,Net Meeting,Network Associates vb.. Yani bunlar,genel,temel şeyler. Extra büyük bir program,özel bir program yok. Artı Tomb Raider Legend. Kalan boşluk 2GB.Oysa önceki formatta ben C'ye 3 oyun yükledim ve 1 sene rahat oynadım. Hiç sorunsuz.. Ama şu an yaptıkları,gerçekten,ilgisizlik.Windows sanki 2 tane yüklü gibi...Pc onlarda tüm gün kaldı.Test ediyoruz bakım yapıyoruz dediler ve gün içindede birkaç kez aradım sordum genede ilgisizliklerinden kurtululamadım.Biraz daha fazla para verip,başka yere yaptırsam bunları çekmezdim belki.Pc formattan geleli 15,20 gün oldu.Oyun oynarken hemen kapanıp açılıyor.Müzik dinlerken kapanıyor ve sistem ciddi hatadan kurtarıldı uyarısı çıkıyor.Umarım kalıcı bir hata olmaz hard diskte.Tek yapabildiğim internete bakabilmek.casper servisinin üstün yetenekleri bunlar.Pc.yi götür getir boyuna...sorun başka bişeyde olabilir.C nin toplam boyutunu yazabilirmisiniz.zaten bizim en büyük sorunumuz casper gibi markaların iyi bilgisayar satmadığı.teknolojiyi 3 sene geriden takip ediyorlar + en dandik marka parçalar kullanılıyor + bide piyasayı kırıp kaliteli pc toplayanlara fiyatta rekabet olanağı bırakmıyorlar + bide bu pc toplayanlara merdiven altı imlat yapılıyor diye haberler çıkartıyorlar medyada.
C'nin toplam boyutu 19,5 GB. Temel programlar dışında hiçbir şey yok. Birde Tomb Raider oyunu var. Baktım zaten tüm programlar,8 GB tutuyor yaklaşık.E geriye ne kalıyor.Windows olsun 2GB.Napmışlar anlamadım.Bu son götürüşüm olacak servise.Çoluk çocuk olsa daha iyi yapar pc.yi.
Bugun baktırdım.Sorun,bana yükledikleri oyunun kurulum klasörünün masa üstündede kalmasıymış.Onu dvd.ye aktarıp,masaüstünden silince,yer boşaldı.Şu an 7,80 GB yer var C diskinde. Başka sorun yok dediler,formata vs gerek yok dediler. Oyunun kurulum klasörünü masaüstünden silmem gerektiği hakkında bilgi verselerdi bende silerdim ama ben onu oyunun kendi klasörü sandım,silersem oyunu da oynayamam sandım. Şu an oyunu oynadım bir bölüm.Pc kapanmadı. Sanırım 7,80 GB boşluk yeterli.Programlar,8 GB yaklaşık,windows'ta 2GB olsa,genede biraz fazlalık ama onu da bilemiyorum artık.Belgelerde AMD ATI felan yüklü.Ana programlarmış bunlar.Silebileceğim birşey yokmuş yani artık..Eee oyunda oynayamayacaksak rahatça,bilgisayarın ne anlamı var değilmi.Bilgisayar hem bilgi hem eğlence için sonuçta..
Sorun çözülmedi:(Oyun oynarken gene açılıp kapandı pc.Acaba ısındığı için olabilir mi? Başka hiçbir sorun yok dediler pc.de. 7,80 GB boşlukda kaldı. Formattan önce oyunun sonuna gelmiştim,genede böyle kapanmıyodu:( Çözemedim ben bu durumu.Ekran kartı yeni,geçen sene aldım ve ram 512 onu da geçen sene yeniledim.Teknik servis baktı.Hiçbir mekanik sorun yok dedi.Olsa zaten parça değiştirelim der memnuniyetle.Anlamadım gitti.Niye kapanıp açılıyo oyunda..
sanırım burdan yardımcı olmak zor.oyunda reset attığna göre bir sürü sebebi olabilir.bunu teknik servisçi arkadaşların çözmesi gerekiyor.
İşlemcin P4 ise ısınma sorunu olabilir.
PSU yani güç kaynagın yetersiz gelip sistemi resetleyebilir.
Ramlerinde sorun olabilir.
Ama benim aklıma ilk ısınma olarak geliyor. Eğer yapabliyorsan bilg. balkona çıkart ve yaglı boya fırcası ile (temiz tabi) sogutucu blokları ve fanları yavaşça temizle. Psu ıcınde de pislik vardır. Bu şii yaparken mumkunse elk.süpürgesinin İTİCİ kısmı ile de tozları ittirmeye çalış... Fanlara fazal baskı yapma yoksa eksenlerınden kaçar ve ses yapmaya zamanlada bozulmalar görülür.
PSU sorunlu olabilir ama bu düşük bir ihtimal diye düşünüyorum. Eğer dandik olduguna inanıyorsan kendıne sağlam bir PSU al derim.
RAM'ler sorunlu olabilir.Teker teker deneme yapabiliyorsan yap veya başka bir arkadaşından ödünç ram alıp dene.
HDD kısmına gelince bence adam gibi bir format atsınlar ve sadece sistemi yüklesinler. Gereken programları istersen sen yükleyebilirsin. (tabi bu işten anlıyorsan)
Eğer daha kapsamlı yardım isterim dersen bana PM atabilirsin. Sistem kurmak veya donanımla ilgili.
bence sen alabilirsen hardisk al bir hardisk al burayı tıkla fiyatına benim sana önerdiğim bu
Vallahi,ben pc.nin içini açmayı bilmiyorum.Hangi parça nedir bilmiyorum. O yüzden bu dediklerinizi yapamam sanırım. Zaten yapabilsem servise götürmezdim.Tüm bunları onların yapması gerekiyordu. Fanı temizleyin dedim,herşeyi söyledim. Ona göre para alıyorlar. Ama oyundan atıyor hata raporu çıkıyor yada pc kapanıyor. Oyun oynayamıyorum artık pc.de. Formattan önce C diskinde 3 oyun vardı,oynuyordum,şimdi 1 oyun bile oynayamıyorum. Bilsem başka yere götürürdüm..
Oyunu kaldırıp tekrar kurdum. Daha uzun süreli oynadım ama gene pc kapanıp açıldı. Mekanik bir sorun yok, yeni formatlandı. Ekran kartı 128,ram 512,geçen sene yeni takıldı. Bi parçası bozuk olsa servis kesin söylerdi hem de memnuniyetle. Değiştirmem için. Ama oda yok dendi. Geriye tek birşey kalıyor. Hava çok sıcak ve pc bu yüzden ısınıp kapanıyor sanırım. Bulunduğu ortam çok sıcak ve kablolarla dolu. Neden bu herhalde. Serin havada denemeli birde.