Selam,
Diyelim ki elimde bir dosya var "ABC.txt".Ben bu texte olan bilgileri okuyup başka bir txt dosyasına yazmak istiyorum. Nasıl yapabilirim.?
Selam,
Diyelim ki elimde bir dosya var "ABC.txt".Ben bu texte olan bilgileri okuyup başka bir txt dosyasına yazmak istiyorum. Nasıl yapabilirim.?
burda anlatması baya uzun once fopen komutuyla dosyayı acman gerekiyor okuduklarını fscanf komutuyla alıp başka bir dosyaya fprintf komutuyla yazman gerekiyor
C ++ demiştim,C de yazmacağım neyse yine de sağol arkadaşım :)
:) aynı işlemler orada da aynı şekilde :)
Buldum,paylaşıyım bari işe yarasın :)
#include <fstream>
using namespace std;
int main()
{
ofstream OpenFile("Yeni_Dosya.txt"); //yeni dosya oluşturur
ifstream SaveFile("Xyz.txt"); //hali hazırda olan dosya
char ch;
while(!SaveFile.eof()) //bu döngü dosya sonuna gelene kadar (end of file) dosyayı okur
{
SaveFile.get(ch);//okuma işlemi get(); ile yapılır
if (SaveFile.fail()) {
return 0;
}
OpenFile.put(ch); //put ile okunan bilgiler yeni oluşturulan dosyaya atılır//'scallywag'
}
Yukarıdaki yazılan koda gore,dosyadaki son karakter yeni dosyaya yazılacaktır ! Ornegin Merhaba yazılan bir txt dosyası bu sekilde okundugu takdirde,yeni acılan txt dosyası icerisinde son harf olan,sadece a harfi olacaktır.O halde,eldeki okunacak arac bir string olmalıdır.Okuma ise >> (Extraction) operatoru veya read() fonksiyonlari ile yapılmalıdır.Yeni bir dosyaya yazma işlemi ise tam tersi << (Insertion) operatoru veya write() fonksiyonlari ile yapilmalidir.get() fonksiyonu karakterleri tek tek okuyan bir fonksiyondur.
Başarılar