Arkadaşlar ben C# programına henüz yeni başladım. C# ve Ms Dos a pek aşina değilim açıkçası... Çok basit bir ödevim var. Ama bi türlü yapamadım. O da şu: Ekrana "merhaba dünya" yazan basit bir uygulama. Ancak bunu herhangi bir derleyici ile yazmayacakmışız. Not defterinden kodları yazıp ilk_kod.cs olarak kaydedip c# dosyalarını koyduğumuz klasöre kaydedeceğiz.Sonrada bu klasörü MS DOS tan açıp programı öyle çalıştıracağız. Masaüstüne csharp adlı klasör açıp, not defterinde gerekli kodları yazıp .cs uzantılı olarak kaydettim. Ama bu klasörü ms dos tan bir türlü açamıyorum. Habire "komut söz dizimi yanlış" diye bir yazı çıkıyor. Masaüstündeki klasörü ms dos tan nasıl açacağım? .NET Framework 3.0 bilgisayarımda kurulu zaten. Yardımcı olursanız sevinirim...
C# dosyalarını açma
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
14 mesaj
sanalortam net forumda görmüştüm. yanlış hatırlamıyorsam csc.exe diye bir vstudio derleyici exe var. bu exe cs uzantılı dosyaları exe haline getiriyor. vstudio içindede dos ekranına benzeyen bir kısayol var o kısayolu açıp "cs.exe notepadkodunuz.cs" yaparsan yazdığın kodu exe yapar. yani çalışır hale getirir.
ama bi kaç parametre var onları şuradan ören çünkü bende fazla bilmiyorum :))
http://sanalortam.net/SPBB/viewtopic.php?f=7&t=264
kolay gelsin...
Son Düzenleme: ahmetcenkal ~ 02 Aralık 2010 17:01