Arkadaşlar C de bir ödevin var. Girilen sayılardan bana en büyüğünü söyleyecek bir kod hazırlamam gerekiyor. Google'dan bakınca buluyorum. Fakat sorun şu ki derste şimdilik öğrendiğimiz konular while,for döngüleri. Bu bildiklerimle bunu nasıl başarabilirim? Fikirlerinizi paylaşır mısınız?
C++ En Büyük Sayıyı Bulma Kodu
Array komutunu henüz derste görmedim. Sanırım en iyisi yarını bekleyip hocanın bu kadarcık kısıtlı bir konuyla bunu nasıl bşardığını öğrenmek
Program bu şekildedir. Maximum sayıyı sıfır belirlersin array'deki sayılara for yada while ile tek tek gider if kullanarakda tek tek max ile kontrol edersin max'dan buyuk olan max olur.Sonunda yazdırırsın.Array 0 dan baslar a[0],a[1].. hepsi girdiğin 1 sayıyı tutar.
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
int main()
{
int a[10];
int max=0,i=0;
printf("Enter some integer numbers");
printf("\n");
//while döngüsü başlangıc
while(i<5){
scanf("%",&a);
if(a>max)
max=a;
i++;
}/*while döngüsü bitiş*/
printf("En buyuk sayi:%d\n",max);
system("PAUSE");
return 0;
}
Edit:slinip yeniden kondu
Malesef henüz stdio.h ve math.h dışında bir kütüphane görmedik
emre1990Malesef henüz stdio.h ve math.h dışında bir kütüphane gö#include <stdlib.h>'ı silebilirsin ,system("PAUSE"); satırını silmek şartıyla ,
çok gereği yok pause etmenin .
onun yerine scanf koy ,
scanf("%d",&i); bu iyidir system("PAUSE"); yerine yaz .
Bu programda array kullanmak bana göre fuzulidir.
program şu şekilde optimize edilebilir
- [ Tüm kodu seç ] [ Yeni Pencerede Göster ]
int main() { int input; int max=0; printf("Enter some integer numbers (-1 for exit)"); printf("\n"); do{ scanf("%",input); if (input == -1) break; if(input>max) max=input; }while (true); printf("En buyuk sayi:%d\n",max); return 0; }