C# fikir verin lütfen

7tepe_cse
29-02-2012, 03:41   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
11 mesaj

Merhaba arkadaşlar, bu hafta yapmam gereken bir ödevi kısaca anlatacağım ve sizden fikir istiyorum sadece.. Ödevleri C# ile yazıyoruz, problemim C# ı ilk defa kullanacağımızdan dolayı syntax ı ve genel yapısı hakkında pek bilgim yok, uzatmadan ödeve geçeyim..
        Bir hastaneye kayıt yapacak olan hastaların (patient registration) kaydını yapacağız. Kullanıcı hastanın adını, soyadını ve hastalığını girecek ve benimde mevcut olan bir dosyadan o hastalığa bakan doktoru bulup bu kaydı yapmam lazım. Burda bizden istenilen ve benim de yapamadığım; kullanıcı istediği kadar hasta girecek ve bütün işlemlerin sonunda benim bu hastaları bir dosyaya yazdırmam lazım. Örneğin program kapatıldıktan sonra elimde şöyle bir dosya olacak:

Name             Last Name         Disease           Doctor
 john               kayl                    flue               simith
mary                tue                   cancer            kayl

gibi..aynı kodu daha önce C ile yazmıştım o yüzden şöyle bir fikrim var: bir struct tanımlayıp kullanıcının girdiklerini burada tutabilirim..

struct patient{
   String name, lastname, disease, doctor};

Ama mesele ben kullanıcının kaç tane hasta gireceğini bilmediğimden dolayı bu structları nasıl elimde tutacağım, struct tutan array tanımlayabiliyormuyuz C#'ta, bi class oluşturarak bu clasın objeleri şeklinde tutmayı düşündüm önce ama dielim adam 100 hasta girecek ben her seferinde nasıl bi obje oluşturacağım ve her objeye nasıl farklı isim vereceğim bunu çöcemediğimden dolayı vazgeçtim ondan..Fikir verirseniz çok sevinirim, şimdiden teşekkürler....

Kapalı Hesap (153535)
29-02-2012, 16:35   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 27
2,297 mesaj

Sana verilen ödeve göre illa ki bu bilgileri bir dosyaya mı yazdırman gerekiyor?Onun yerine veritabanı kullansan işin çok kolaylaşır.Yani name,last_name,disease,doctor gibi alanlar olacak ve sen buraya verileri gireceksin.

Kapalı Hesap (153535)
29-02-2012, 16:51   |  #3  
Kapalı Hesap
2,297 mesaj
Alıntı: duyarsız  
Merhaba arkadaşlar, bu hafta yapmam gereken bir ödevi kısaca anlatacağım ve sizden fikir istiyorum sadece.. Ödevleri C# ile yazıyoruz, problemim C# ı ilk defa kullanacağımızdan dolayı syntax ı ve genel yapısı hakkında pek bilgim yok, uzatmadan ödeve geçeyim..
        Bir hastaneye kayıt yapacak olan hastaların (patient registration) kaydını yapacağız. Kullanıcı hastanın adını, soyadını ve hastalığını girecek ve benimde mevcut olan bir dosyadan o hastalığa bakan doktoru bulup bu kaydı yapmam lazım. Burda bizden istenilen ve benim de yapamadığım; kullanıcı istediği kadar hasta girecek ve bütün işlemlerin sonunda benim bu hastaları bir dosyaya yazdırmam lazım. Örneğin program kapatıldıktan sonra elimde şöyle bir dosya olacak:

Name             Last Name         Disease           Doctor
 john               kayl                    flue               simith
mary                tue                   cancer            kayl

gibi..aynı kodu daha önce C ile yazmıştım o yüzden şöyle bir fikrim var: bir struct tanımlayıp kullanıcının girdiklerini burada tutabilirim..

struct patient{
   String name, lastname, disease, doctor};

Ama mesele ben kullanıcının kaç tane hasta gireceğini bilmediğimden dolayı bu structları nasıl elimde tutacağım, struct tutan array tanımlayabiliyormuyuz C#'ta, bi class oluşturarak bu clasın objeleri şeklinde tutmayı düşündüm önce ama dielim adam 100 hasta girecek ben her seferinde nasıl bi obje oluşturacağım ve her objeye nasıl farklı isim vereceğim bunu çöcemediğimden dolayı vazgeçtim ondan..Fikir verirseniz çok sevinirim, şimdiden teşekkürler....

Örneğin 100 hasta girilicekse
string[] hasta=new string[100] böyle bir array tanımlayarak istediğin sonuca ulaşabilirsin.

7tepe_cse
01-03-2012, 11:15   |  #4  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
11 mesaj

veri tabanı kullanamıyoruz şimdilik, program sonunda dosyaya yazmamız lazım...
 string [] hasta derken "hasta" structı tutan bir array mi oluyor?

Kapalı Hesap (153535)
01-03-2012, 19:34   |  #5  
Kapalı Hesap
2,297 mesaj
Alıntı: duyarsız  
veri tabanı kullanamıyoruz şimdilik, program sonunda dosyaya yazmamız lazım...
 string [] hasta derken "hasta" structı tutan bir array mi oluyor?
Hayır max 100 elemandan oluşan bir array oluyor.