Merhaba arkadaşlar, bu hafta yapmam gereken bir ödevi kısaca anlatacağım ve sizden fikir istiyorum sadece.. Ödevleri C# ile yazıyoruz, problemim C# ı ilk defa kullanacağımızdan dolayı syntax ı ve genel yapısı hakkında pek bilgim yok, uzatmadan ödeve geçeyim..
Bir hastaneye kayıt yapacak olan hastaların (patient registration) kaydını yapacağız. Kullanıcı hastanın adını, soyadını ve hastalığını girecek ve benimde mevcut olan bir dosyadan o hastalığa bakan doktoru bulup bu kaydı yapmam lazım. Burda bizden istenilen ve benim de yapamadığım; kullanıcı istediği kadar hasta girecek ve bütün işlemlerin sonunda benim bu hastaları bir dosyaya yazdırmam lazım. Örneğin program kapatıldıktan sonra elimde şöyle bir dosya olacak:
Name Last Name Disease Doctor
john kayl flue simith
mary tue cancer kayl
gibi..aynı kodu daha önce C ile yazmıştım o yüzden şöyle bir fikrim var: bir struct tanımlayıp kullanıcının girdiklerini burada tutabilirim..
struct patient{
String name, lastname, disease, doctor};
Ama mesele ben kullanıcının kaç tane hasta gireceğini bilmediğimden dolayı bu structları nasıl elimde tutacağım, struct tutan array tanımlayabiliyormuyuz C#'ta, bi class oluşturarak bu clasın objeleri şeklinde tutmayı düşündüm önce ama dielim adam 100 hasta girecek ben her seferinde nasıl bi obje oluşturacağım ve her objeye nasıl farklı isim vereceğim bunu çöcemediğimden dolayı vazgeçtim ondan..Fikir verirseniz çok sevinirim, şimdiden teşekkürler....