C# ile İlk Programımız.

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
yusufkurt
19-02-2005, 11:15   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2005

using System;

namespace ChipForum
  {
    class MyClass
     {

       public static void Main(string[] args)
         {
         Console.WriteLine("Chip Forumları");
         }
     }
  }

C# ile Programlamaya yeni başlayan veya merak edenler için yazdığım bu kısa örnek Konsol'da "Chip Forumları" diye bir yazı yazacaktır.Bunu C ye yeni başlayanların Ekrana "Hello World" yazmasına benzetebilirsiniz.

Programda bazı dikkat çekici noktalar war.

İlk satırda

using System;

diye bir kod war.Bunu c veya c++ daki #include deyimine benzetebilirsiniz.Ve Her c# programında bunu mutlaka yazmalısınız.Bu sınıf kütüphanesidir.Ve programınızda kullanacağınız bir çok fonksiyon ve diğerleri için şablonlar içermektedir.

ikinci satırda

namespace ChipForum

diye bir kod war.namespace deyimi bir isim alanı belirtir.İsim alanlarının içinde sınıflar barınır.C# da her fonksiyon mutlaka bir sınıfın içinde yazılması gerekir.Bu yüzden C de kullandığınız main fonksiyonunu C# da Main olarak kullanıyorsunuz(İlk harfi Büyük M ) ve bunuda bir sınıfın içinde yazmak zorundasınız.namespace deyimi ile oluşturulan sınıflar bir kapsülleme yaratır ve sizin oluşturduğunuz sınıfları diğer sınıflardan korumanıza yardımcı olur.Ne koruması peki bu ? Bu koruma eğer grup halinde program geliştiriyorsanız yani takım halinde program yazıyorsanız sınıflarınızın koruma altına alınması içindir.
     

Ve son olarak Console.WriteLine("Chip Forumları");

yazarak Konsola "Chip Forumları" yazdırıyorsunuz.Bu c deki

printf("Chip Forumları \n"); yazmaya denk bir kod dur.