int x;
x = Convert.ToInt32(textBox1.Text);
switch (x)
{
case 10:
MessageBox.Show("Girilen değer 10");
break;
case 30:
MessageBox.Show("Girilen değer 30");
break;
default:
MessageBox.Show("Girilen değer 10 ve 30 dışında bi değerdir");
break;
}
arkadaşlar bu programı çalıştırdığımda x = Convert.ToInt32(textBox1.Text); kod sarı renkli oluyo giriş dizesi doğru değil uyarısı veriyo ve program yanıt vermiyo sizce neden böyle oluyo sistem 64 bit olduğu için mi c# 2008 express kullanıyorum sistemim win7 rtm 64 bit
c# program hatası
bu kodda sorun yok ama basit bi kod olmus düşün bakalım ya textboxa sayı yerine harf girilirse ne olacak ?
bitle alakalı değil bence:)zaten buton,textbox ve label ekledim amacım textboxa sayı yazıp butona tıklayınca değerin labelde görünmesini sağlamaktı yeni başladım c#a onun için tam bilmiyorum..
sen bi buton ekle kodları oraya yaz bi dene bakalım ne olacak.
Çünkü örneğin 10 girmeye çalışıyon 1'e bastığın gibi sonuç üretmeye çalışır bunun için hata veriyor
Ben vb.net biliyorum ama c# ile çok benzediği için sana bir öneride bulunabilirim. try... catch.. kodunu kullanarak bu hatanın üstesinden gelebilirsin. Mesela bir butona basıldığında yapılması gereken işlemleri try bloguna, olası bir hatada yapılmasını istediğin kodlarıda catch bloguna yazıcaksın. Mesela senin kodlarını buna uygun şekile yazdım:
int x;
try
{
switch (x)
{
case 10:
break;
case 30:
break;
default:
break;
}
}
catch
{
}
Senin yazdığın kodda örneğin 25 yazarsan hata vermiyor ama 1,25 yazarsan hata veriyor. Try catch blogu sayesinde herhangi bir hatada programın kırılmasını engelleyebilir ve programın senin istediğin şekilde devam etmesini sağlayabilirsin. Mesela yukarıdaki kodları yazıp programı çalıştırdığın zaman 1,25 yazarsan catch blogundaki kod çalışır yani messagebox çıkar. Verdiğim örnekte kodun en sade halini gösterdim sana, tabi istersen daha detaylı hale getirilebilir.
Yav insan bi bakarda sonra çıkar :)
Ben vb.net biliyorum ama c# ile çok benzediği için sana bir öneride bulunabilirim. try... catch.. kodunu kullanarak bu hatanın üstesinden gelebilirsin. Mesela bir butona basıldığında yapılması gereken işlemleri try bloguna, olası bir hatada yapılmasını istediğin kodlarıda catch bloguna yazıcaksın. Mesela senin kodlarını buna uygun şekile yazdım:oldu vallaha denedim gerçekten sorun çözüldü çok teşekkür ederim..
int x;
try
{
switch (x)
{
case 10:
break;
case 30:
break;
default:
break;
}
}
catch
{
}
Senin yazdığın kodda örneğin 25 yazarsan hata vermiyor ama 1,25 yazarsan hata veriyor. Try catch blogu sayesinde herhangi bir hatada programın kırılmasını engelleyebilir ve programın senin istediğin şekilde devam etmesini sağlayabilirsin. Mesela yukarıdaki kodları yazıp programı çalıştırdığın zaman 1,25 yazarsan catch blogundaki kod çalışır yani messagebox çıkar. Verdiğim örnekte kodun en sade halini gösterdim sana, tabi istersen daha detaylı hale getirilebilir.
Yav insan bi bakarda sonra çıkar :)