arkadaşlar yaptığım programı başka bilgisayarlada kullanılması için bilgisayarda .net freamwork kurulu olmasımı lazım ?
c# projesinin başka bilgisayarlarda çalışması
Setup projesi haline getirmen gerekli ilk önce.Tam bilmiyorum ama .Net Framework'ün de kurulu olması gerekiyor.
Kodunu hangi frameworke göre build ettiysen en az .net framework un o versiyonu bilgisayarda yüklü olmas lazım. Setup projesi yaptıgın zaman ve install dosyasıyla programını yüklemeye çalışırsan ilk olarak .net framework ün uygun versiyonun bilgisayarda kurulu olup olmadığını kontrol eder.
hayır çalıştıramazsınız. Kodunuzu compile ettiğiniz zaman makina diline çevrilmiyor kodunuz diğer dillerdeki gibi. MIL ( microsoft intermediate language ) diline çevriliyor kodunuz. Sonradan .ner framework appliationı çalıştırırken makina koduna çeviriyor. .net framework ile aynı işlevi görecek başka araçlar olabilir. Ama .net veya benzeri bir araç olmak zorunda. Yani en azından ben öyle biliyorum diyim.
Evet mümkün. Setup projesini hazırladıktan sonra setup projesinin üzerine sağ tıklayıp özelliklere gidin. Orada prerequisites diye bir seçenek var oradan "download prerequisites from the same location as my application" ( 2. seçenek) seçiyorsunuz. .Net framework versiyonu otomatik olarak seçili olacaktır zaten, o bölümde herhangi bir değişiklik yapmanıza gerek yok.
setup porjesiinternetten baktımda daha açık bir anlatım varmı sizin elinizde linkhttp://www.dreamincode.net/forum ... udio-setup-project/