"C- State" den dolayı bilgisayarım restart atıyor

termuka
06-04-2013, 12:59   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
71 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2006

Slm arkadaşlar.
Bende Hp dv6 6010-st laptop var. Ürün özelliklerine buradan bakabilirsiniz. Bilgisayar aldığım günden beri periyodik olmayan aralıklarla restart atıyordu. Bende bilgisayarı aldığım günden 1 ay sonra servise gönderdim fakat servis herhangi bir sorun bulunamamıştır diyerek bilgisayarı geri iade ettiler.

Bende konuyu yabancı forumlardan araştırarak sorunun biostaki "c-state" ayarlarından kaynaklandığını tesbit ettim. Fakat bildiğiniz üzere bilgisayarın bios menuleri ileri düzey müdehalelere üretici firma tarafından kapatılmış. Dolayısıyla "c-state" ayarını stock bios ile yapamadığımdan, "mydigitallife.info" adresindeki arkadaşların yapmış olduğu modlu biosu kullanarak bios kilidini açtım.

Bu şekilde "c-state" ayarını kapatabildim. Sorunsuz bir şekilde 1,5 sene bilgisayarı kullandım ta ki düne kadar. Dün bilgisayarımı kapatıp açtıktan sonra bilgisayar half brick oldu. Bende bios pilini çıkarıp fabrika ayarlarına getirerek sorunu giderdim ama bu sefer "c-state" i disable yaptığımda bilgisayar half brick oluyor. Yabancı forumlardan bulabildiğim bütün modlu biosları denememe rağmen sorun devam etmekte. Bu sitelere göre bilgisayarın half brick olmasının sebebi biosun "RSA sign" lı olmasındanmış.

Şimdi, C-state ayarını nasıl disable edebilirim? Windows altından disable etmenin yolları var mı? Konu hakkında yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Bu arada tahmin edebileceğiniz üzere periyodik olmayan aralıklarla bilgisayar tekrar restart atmaya başladı.