selamlar! c sürücüsünde görünmeyen bir şey sürücüyü dolduruyor.tarihi geçmiş bir kaspersky internet sec. programı var,tarama yaptığında "jawaws.exe" dosyasının tehlikeli olduğunu gösteriyor,ama silmiyor,şansımı deneyip elle sildim,ama sonuç sıfır:) windows xp pro 2002 sp2 kurulu.netten herhangi bir antivirüs ya da malware programı indirip çalıştırmayı denedim(c'de yer olmadığı için d'ye yükledim)ancak çalıştır dediğimde geçerli bir win32 uygulaması değil diyerek iptal ediyor.pc'yi restart ettiğimde ilk açıldığında 4-6mb yer görünüyor c:'de,ama bir dakika kalmadan doluyor.bu konuda bilgi sahibi olanınız var mıdır? ilginize ve cevabınıza şimdiden teşekkürler
c sürekli doluyor
bendede o sorun var o virüsten kaynaklı değil sanırsam
ama neden olduğunuda bilmiyorum eski bilgisayarımdada vardı kendiliğinden doluyor sürekli
gizli dosyaları göstertmeyi becerdim bir şekilde,regedit'ten bulup dizenin değerimdeğiştirdim,kaspersky labs altında 49,5 gb'lık 5000 küsür dosya çıktı ortaya,ne olduğuna bakmadım,hepsini sildim,bir süre daha dosya oluşturmaya devam etti.programı da kapattıktan sonra işlem durdu.sorunun kaspersky'den kaynaklandığını düşündüm başta,ancak biraz mantıksız geldi;kötü amaçlı bir yazılım da böyle bir şey yapabilir mi bilmiyorum.birazdan avg,ad-aware filan yükleyip topyekün saldıracağım,artık bahtıma ne çıkarsa:)) yarın bir değişiklik olursa haberdar ederim.
muhtemelen makinanızda zararlı var. yüklü olan programda temizleyemiyor ve karantinaya alıyor dolayısıyla dediğiniz adet kadar dosya ortaya çıkıyor. yapacağınız güncel bir yazılımla makinanızı güvenli kipte başlatıp full taramadan geçirmelisiniz. Hatta lisanslı bir yazılım edinirseniz ki önerilen budur güncelliğini sağlamanız daha kolay olacaktır. Artı makinanızı da güvenli bir şekilde kullanabilirsiniz. Deneme sürümü olan yazılımlar bir süre sonra güncelleme yapamdığı için sadece başlangıçta bir kaçını görüyor ama temizlemiyor. bu durumda da karantinaya alma yoluna gidiyor. makina da şişiriliyor.
Bunun dışında makiana çıkabilecek muhtemel sorunlara karşı ileride bir tarihteki yapılandırmaya geri dönemi sağlayabilmek için işletim sistemi zaman zaman mevcut yapılandırmanın yedeğini alabilir bu durumda da benzer sorun ortaya çıkar ancak bu dediğiniz boyutlarda olmaz. süresi geçen yedekleri temizlemek kısmen sorunu çözebilir.
Öncelikle makinanızı güvenli ve güncel bir yazılımla mutlaka taramalısınız.
Güncel:
Ayrıca makinanızın bakımını yapmakta geçici dosyaların temizlenmesi konusunda size yer kazandıracaktır. bunun için bilgisayarımdan disk üzerinde sağ tuşa basarak özelliklere girmeniz ve diski temizle tuşuna basmanız gerekecektir.