c:\ sürücüsü silindi

cemsy
28-05-2008, 18:15   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj

merhaba arkadaşlar,
tamamiyle anlamadan bir işe kalkışılırsa benim gibi, işte böyle olur. problemim şu, yardımlarınızı bekliyorum.

xp yüklerken, c sürücüsünü silip format attım. xp yüklendi. bu ana kadar güzel ama şimdi her türlü olay için (müzik, ağ aklınıza ne gelirse) sürücüler yüklü değil diye mesaj veriyor.

benim şimdi ne yapmam gerekiyor, lütfen yardım.
şimdiden teşekkürler

waybe
28-05-2008, 18:41   |  #2  
Yıllanmış Üye
2,376 mesaj

driverlerini yükledin mi pcnin?

_AFD_
28-05-2008, 18:43   |  #3  
Yıllanmış Üye
596 mesaj

belki bu işine yarar

Banned
28-05-2008, 18:45   |  #4  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Anladığım kadarı ile sizin sorununuz sistem kurulu olan diskinizin harfi c den farklı ve bu sebeble sorun yaşadığınızı düşünüyorsunuz.

Çözüm::

Bu makalede, Microsoft Windows XP'de, Disk Yönetimi ek bileşenini kullanarak bir sürücünün, disk bölümünün veya birimin sürücü harflerinin nasıl atanacağı, değiştirileceği ya da kaldırılacağı anlatılmaktadır.

Disk Yönetimi ek bileşeni, sabit diskleri ve içerdikleri disk birimlerini veya bölümlerini yönetmek için kullanılan bir yönetim aracıdır. Disk Yönetimi ek bileşenini, bilgisayarınızın sabit diskleri, CD-ROM sürücüleri ve diğer taşınabilir ortam aygıtlarındaki sürücülerin, disk bölümlerinin veya birimlerin sürücü harflerini eklemek, değiştirmek ya da kaldırmak için kullanın.

Bilgisayarınız, A ile Z arasında en fazla 26 sürücü harfini kullanabilir. Sabit disk sürücüleri için C ile Z arasındaki harfleri kullanın. Sürücü harfleri A ve B, disket sürücüler için ayrılmıştır. Ancak, bilgisayarınızda disket sürücü yoksa, bu harfleri taşınabilir sürücülere atayabilirsiniz.

Sürücü harfi atamalarını değiştirmeden önce, aşağıdaki öğeleri not alın:
•        Sistem biriminin veya önyükleme biriminin sürücü harfini değiştirmek, Disk Yönetimi ek bileşeninin yerleşik bir özelliği değildir.
•        Çoğu MS-DOS tabanlı ve Microsoft Windows tabanlı program, ortam değişkenleri ve diğer değişkenler için özel sürücü harflerine başvurur. Sürücü harfini değiştirirseniz, bu programlar düzgün çalışmayabilir.

Üste
Sürücü harfi nasıl atanır
Bir sürücüye, disk bölümüne veya birime sürücü harfi atamak için, şu adımları izleyin:
1.        Administrator olarak veya Administrators grubunun bir üyesi olarak oturum açın.
2.        Sırasıyla Başlat'ı, Denetim Masası'nı ve sonra da Performans ve Bakım'ı tıklatın.

Not Performans ve Bakım görüntülenmiyorsa, 3. adıma gidin. Performans ve Bakım, yalnızca Kategori görünümünü kullanıyorsanız Denetim Masası'nda görüntülenir. Klasik görünümü kullanıyorsanız, Performans ve Bakım görüntülenmez.
3.        Yönetim Araçları'nı tıklatın, Bilgisayar Yönetimi'ni çift tıklatın ve soldaki bölmede Disk Yönetimi'ni tıklatın.
4.        Sürücü harfi atamak istediğiniz sürücü, disk bölümü, mantıksal sürücü veya birimi sağ tıklatın ve Sürücü Harfi ve Yolu Değiştir'i tıklatın.
5.        Ekle'yi tıklatın.
6.        Henüz seçili değilse, Şu sürücü harfini ata'yı seçin ve varsayılan sürücü harfini kabul edin veya kullanmak istediğiniz sürücü harfini tıklatın.
7.        Tamam'ı tıklatın.
Belirttiğiniz sürücüye, disk bölümüne veya birime sürücü harfi atanır ve bu sürücü harfi, Disk Yönetimi aracında uygun sürücü, disk bölü veya birimde görüntülenir.

Üste
Sürücü harfi nasıl değiştirilir
Bir sürücü, disk bölümü veya birimdeki var olan bir sürücü harfini değiştirmek için, şu adımları izleyin:
1.        Administrator olarak veya Administrators grubunun bir üyesi olarak oturum açın.
2.        Sırasıyla Başlat'ı, Denetim Masası'nı ve sonra da Performans ve Bakım'ı tıklatın.
3.        Yönetim Araçları'nı tıklatın, Bilgisayar Yönetimi'ni çift tıklatın ve soldaki bölmede Disk Yönetimi'ni tıklatın.
4.        Sürücü harfi atamak istediğiniz sürücü, disk bölümü, mantıksal sürücü veya birimi sağ tıklatın ve Sürücü Harfi ve Yolu Değiştir'i tıklatın.
5.        Değiştir'i tıklatın.
6.        Henüz seçili değilse Şu sürücü harfini ata'yı seçin, kullanmak istediğiniz sürücü harfini tıklatın ve sonra da Tamam'ı tıklatın.
7.        Sürücü harfi değişikliğini onaylamanız istendiğinde Evet'i tıklatın.
Belirttiğiniz sürücü, disk bölümü veya birimin sürücü harfi değiştirilir ve yeni sürücü harfi, Disk Yönetimi aracında uygun sürücü, disk bölü veya birimde görüntülenir.

Üste
Sürücü harfi nasıl kaldırılır
Bir sürücü, disk bölümü veya birimdeki var olan bir sürücü harfini kaldırmak için, şu adımları izleyin:
5.        Kaldır'ı tıklatın.
6.        Kaldırma işlemini onaylamanız istendiğinde Evet'i tıklatın.
Sürücü harfi, belirttiğiniz sürücü, disk bölümü veya birimden kaldırılır.

Üste
Sorun Giderme
•        Varolan bir sürücü harfini değiştirmeye çalıştığınızda, aşağıdaki hata iletisini alıyorsunuz:
Birim_etiketi_sürücü_harfi birimi şu an kullanımda.
Devam ederseniz, yeni sürücü harfi atanacaktır; ancak bilgisayarınız yeniden başlatılana kadar, birime erişmek için eski sürücü harfini kullanmaya devam edebilirsiniz. Eski sürücü harfi, bilgisayar yeniden başlatılana kadar atama işleminde kullanılamaz.

Uyarı: Bir disk biriminin sürücü harfini değiştirmek programların çalışmamasına neden olabilir.
Bu hata iletisi, sürücü, disk bölümü veya birimde kullanılmakta olan dosyalar varsa görüntülenebilir. Bu dosyalar, siz veya ağdaki başka bir kullanıcı tarafından kullanılıyor olabilir. Bu sorunu gidermek için aşağıdaki yöntemlerden birini kullanın:
•        Hata iletisini aldığınızda Hayır'ı tıklatın. Birimdeki dosyaları kullanan tüm programlardan çıkın ve sonra da sürücü harfini değiştirin. Bunu yapmak için, disk birimini sağ tıklatın, Sürücü Harfi ve Yolu Değiştir'i tıklatın ve sonra da Değiştir'i tıklatın.
•        Sürücü harfi değişikliğini onaylamak için, Evet'i tıklatın.
•        Varolan bir sürücü harfini kaldırmaya çalıştığınızda, aşağıdaki hata iletisini alıyorsunuz:
Birim_etiketi_sürücü_harfi birimi şu an kullanımda.
Devam ederseniz, sürücü harfi kaldırılacaktır; ancak bilgisayarınız yeniden başlatılana kadar, kullanılmaya devam eder.

Uyarı: Bir disk biriminin sürücü harfini değiştirmek programların çalışmamasına neden olabilir.
Bu hata iletisi, sürücü, disk bölümü veya birimde kullanılmakta olan dosyalar varsa görüntülenebilir. Bu dosyalar, siz veya ağdaki başka bir kullanıcı tarafından kullanılıyor olabilir. Bu sorunu gidermek için aşağıdaki yöntemlerden birini kullanın:
•        Hata iletisini aldığınızda Hayır'ı tıklatın. Birimdeki dosyaları kullanan tüm programlardan çıkın ve sonra da sürücü harfini kaldırın. Bunu yapmak için, disk birimini sağ tıklatın, Sürücü Harfi ve Yolu Değiştir'i tıklatın ve sonra da Kaldır'ı tıklatın.
•        Bilgisayarın bir sonraki yeniden başlatılmasında sürücü harfini kaldırmak için Evet'i tıklatın.

Üste
Referanslar
Diskpart komut satırı yardımcı programını kullanarak disklerinizi yönetme hakkında daha fazla bilgi için, Microsoft Bilgi Bankası'ndaki makaleyi görüntülemek üzere aşağıdaki makale numarasını tıklatın:
300415 (() Diskpart komut satırı yardımcı programının açıklaması (Bu bağlantı, bir kısmı veya tamamı İngilizce olan içeriğe işaret edebilir)
Bağlı sürücüler oluşturma hakkında daha fazla bilgi için, Microsoft Bilgi Bankası'ndaki makaleyi görüntülemek üzere aşağıdaki makale numarasını tıklatın:
307889 (() Windows XP'de NTFS dosya sistemine bağlı sürücüler nasıl oluşturulur ve kullanılır (Bu bağlantı, bir kısmı veya tamamı İngilizce olan içeriğe işaret edebilir)
Temel diskleri yapılandırma hakkında daha fazla bilgi için, Microsoft Bilgi Bankası'ndaki makaleyi görüntülemek üzere aşağıdaki makale numarasını tıklatın:
309000 (() Windows XP'de Disk Yönetimi kullanılarak temel diskler nasıl yapılandırılır
Dinamik diskleri yapılandırma hakkında daha fazla bilgi için, Microsoft Bilgi Bankası'ndaki makaleyi görüntülemek üzere aşağıdaki makale numarasını tıklatın:
308424 (() Windows XP'de Disk Yönetimi kullanılarak dinamik diskler nasıl yapılandırılır (Bu bağlantı, bir kısmı veya tamamı İngilizce olan içeriğe işaret edebilir)
Daha fazla bilgi için, Microsoft Bilgi Bankası'ndaki makaleyi görüntülemek üzere aşağıdaki makale numarasını tıklatın:
326683 (() Windows XP yüklendiğinde sistem bölümüne beklenenden farklı bir sürücü harfi atanabilir (Bu bağlantı, bir kısmı veya tamamı İngilizce olan içeriğe işaret edebilir)

_AFD_
28-05-2008, 18:47   |  #5  
Yıllanmış Üye
596 mesaj

belki bu da işine yarar:
resimli anlatım:

cemsy
28-05-2008, 19:21   |  #6  
OP Taze Üye
8 mesaj

hepinize teşekkürler hızlı yardımlarınız için.
ama olay şöyle;
zannederim waybe arkadaşımın dediği cünkü media playerda müzik çalmaya kalktığımda "ses aygıtı yüklü değil", sound max i yüklemeye kalktığımda yükleme sırasında "drıver lar yüklü değil, setup devam edemiyor diyor, network içinde aynı uyarılar.
yani ben xp yükleme sırasında c sürücüsünü komple silip(hatta uyarıda verdi sürücüdeki bütün bilgiler sistem ayarları komple silinecek, eminmisiniz diye)
sıfır bir c sürücüsü yaptım ve xp yi oraya yükledim.

cemsy
29-05-2008, 13:58   |  #7  
OP Taze Üye
8 mesaj

sağ olun arkadaşlar, sorun çözüldü.