C++ Switch Case Yardım !

emrahevci
15-08-2010, 15:12   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj

S.a Ben C++ Yeni Başladım Ve Biyerde Takıldım Yardım Edermisiniz ??

[ Tüm kodu seç ] [ Yeni Pencerede Göster ]
#include <cstdlib> #include <iostream> #include <conio.h> using namespace std; int main() {             char islem;                    cout << "Yasin :";     cin >> islem;                    switch (islem)     {            case '1':                                  cout << "Dur Daha Yeni Dogdun"<<endl;break;            case '2':                                  cout << "Dur Daha Yeni Dogdun"<<endl;break;            case '3':                                 cout << "3 Yasindasin Bi 6 Yasina Gelde Alfabe Ogren"<<endl;break;            case '4':                                  cout << "4 Yasindasin Bi 6 Yasina Gelde Alfabe Ogren"<<endl;break;            case '5':                                  cout << "1 Sene Kalmıs Ha Gayret Okula Git Sona Gel"<<endl;break;            case '6':                                  cout << "Bi İlk Okulu Bitir Bakalim"<<endl;break;            case '7':                                  cout << "Bi İlk Okulu Bitir Bakalim"<<endl;break;            case '8':                                  cout << "Bi İlk Okulu Bitir Bakalim"<<endl;break;            case '9':                                  cout << "Bi İlk Okulu Bitir Bakalim"<<endl;break;            case '10':                                  cout << "Bi İlk Okulu Bitir Bakalim"<<endl;break;            case '11':                                  cout << "Orta Okula Gecmisin Bi Bitir Bakalim"<<endl;break;            case '12':                                  cout << "Orta Okula Gecmisin Bi Bitir Bakalim"<<endl;break;            case '13':                                  cout << "Orta Okula Gecmisin Bi Bitir Bakalim"<<endl;break;            case '14':                                  cout << "Liseye Gecmisin Dur Xd"<<endl;break;                    }     getch ();     return 0;           }
10 ' a Geldimi Hata Mesajı Geliyor Farkli Bir Kodmu Var ??

E32KERNEL
16-08-2010, 09:25   |  #2  
Yeni Üye
26 mesaj

char ,genelde tek karakter alıyor.9'a kadar sorun yok .Bundan dolayı sorun çıkarmış olabilir.
İslem degiskeninin türünü char yerine int yapıp deneyebilirsin.
Tabi case '10'  yerine case 10 yazacaksın yani,tırnakları kaldır....

Bu arada tam olarak ne hatası veriyor ?

Son Düzenleme: E32KERNEL ~ 16 Ağustos 2010 12:05
emrahevci
16-08-2010, 13:56   |  #3  
OP Taze Üye
10 mesaj

Tesekkürler Çok Yardımcı Oldun  int yazdığımda olmamıştı demekki ' işareti yüzündenmiş
Hata ise sizin dediğiniz gibi  char 9 karakter alıyormus  onun için  derlemiyordu
Tekrar Teşekkürler...

E32KERNEL
16-08-2010, 15:16   |  #4  
Yeni Üye
26 mesaj

Ben de sana teşekkür ederim.
Aslına bakarsan sorun ' işaratinde değil,değişkeni char türünde tanımlaman da...  :)

Kolay gelsin ...