[C#] Türkiye Geneli Proje Yarışması için Fikir

Josiah
22-11-2009, 16:24   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
17 mesaj

Arkadaşlar ben Kağıthane Profilo Anadolu Teknik Lisesi Bilişim Teknolojileri Bölümü / Veri Tabanı Programlama 12. sınıf öğrencisiyim.. bu sene bir proje yarışması varmış Türkiye genelinde ve programlama hocamız snıftan en iyi programlama bilen 4 kişiyi seçti..

C# dilinde bi proje yapıcaz ancak çok dikkat çekici bi proje lazım..  Aslında yarışmaya çok sağlam projeler girmiyo mesela geçen sene Okul Portal 1.0 die bi proje Türkiye 2.si olmuş, Web Tabanlı Online Sipariş-Stok Kontrol Modülü diye bi proje de Türkiye 4. sü olmuş..

Sizin fikirleriniz benm için çok önemli aklınıza gelen çok uçuk kaçık projeler dışındaki projeleri benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum.

hsnhsynisler
22-11-2009, 19:54   |  #2  
Yıllanmış Üye
267 mesaj

bu yarışmanın resmi bir sitesi varmı

Josiah
22-11-2009, 21:24   |  #3  
OP Taze Üye
17 mesaj
Alıntı: hsnhsynisler  
bu yarışmanın resmi bir sitesi varmı
zaten yarışmayı Milli Eğitim Bakanlığı düzenliyor.. yarışmaya özel olarak değilde erkek teknik öğretim sitesi var orda yarışma ile ilgili bilgiler var..

hsnhsynisler
22-11-2009, 23:16   |  #4  
Yıllanmış Üye
267 mesaj

Teşekkürler

HakkyX
23-12-2009, 16:24   |  #5  
Üye
82 mesaj

Arkadasım ben sana yardımcı olabilirim C#.NET uzmanıyım ilk önce C# Bilgin ne düzeyde bunu öğrenebilirmiyim ?

Josiah
23-12-2009, 17:24   |  #6  
OP Taze Üye
17 mesaj
Alıntı: HakkyX  
Arkadasım ben sana yardımcı olabilirim C#.NET uzmanıyım ilk önce C# Bilgin ne düzeyde bunu öğrenebilirmiyim ?
C# bilgim.. 2 senedir haftada 17 saat olmak üzere aktif olarak C#.NET dersi alıyorum.. Okulun Gelir-Gider Otomasyon programını ben yazdım ve şu an tüm idare onu kullanmakta.. çok yüksek bi bilgiye sahip değilim ancak yaşıma göre iyi olduğunu düşünüyorum.. (yaşım 18) sormak istedğiniz daha özel sorular varsa msn adrsim : [email=Josiah@windowslive.com]Josiah@windowslive.com[/email]

ilginiz için teşekkür ederim.

HakkyX
25-12-2009, 02:09   |  #7  
Üye
82 mesaj

Hmm arkadasım.. proje için son gün ne zaman bana bilgi ver ben sana ona göre proje önericem..
Basvuru Tarihi : ?
Projey Dosyası, Sunum Dosyası vs. Teslim Tarihi : ?
sanırım c# iyi derecede biliyorsun uçuk kaçık olmayacak 1. gelebilecek projeler önericem sana..

Josiah
25-12-2009, 15:50   |  #8  
OP Taze Üye
17 mesaj
Hmm arkadasım.. proje için son gün ne zaman bana bilgi ver ben sana ona göre proje önericem..
Basvuru Tarihi : ?
Projey Dosyası, Sunum Dosyası vs. Teslim Tarihi : ?
sanırım c# iyi derecede biliyorsun uçuk kaçık olmayacak 1. gelebilecek projeler önericem sana..
27 aralık başvuru tarihi.. teslim tarihi de 2-3 hafta sonra olması lazım..Dosyaları biz hocalarla hallederiz.. keşke biraz daha önce yazsaydın az zaman kaldı.. yinede deneyelim şansımızı..

bycelebi
26-02-2010, 00:57   |  #9  
Taze Üye
4 mesaj

Aslında yarışmaya çok sağlam projeler girmiyo mesela geçen sene Okul Portal 1.0 die bi proje Türkiye 2.si olmuş
Arkadaşın sağlam değil dediği projeyi şuan bir çok okul kullanıyor ve bir çok teşekkür alıyorum. Okullar joomla kurup ekletileriyle uğraşacaklarına artık Okul Portal 1.0 projesini kullanıyor veya şöyle söyleyeyim bir çok okul her yıl aldığı özel scripte para vermekten kurtulup bu projeyi kullanıyor.

Kendi scriptimizi yazdık ve bunu açıkca internet ortamında ücretsiz olarak yayınladık. İsteyen herkes üstünde istediği değişikliği yapıp farklı scriptlere çevirebiliyorlar.
Projemizi sağlam değil olarak tabir ettiğinizden dolayı kırıldım doğrusu. Umarım siz daha iyilerini yapıp bizlerle paylaşırsınız.

HakkyX
06-03-2010, 15:53   |  #10  
Üye
82 mesaj

bycelebi kardeşim projede ne bir fikir var nede bi zorluk o yüzden arkadaş sağlam değil demiş okey ;) cin olmadan adam çarptığınımı zannediyorsun sen. çok bilmişlik yapıp daha iyisini siz yapında görelim deme millete laf sokma :)) bişi sorucam yaptgınız projede hangi teknolojileri kullandınız ? bana sakın asp.net, php, flash falan demeyin bana WCF,AJAX vb. yapıları ve kullangığınız mimariyi biraz anlat hadi.. hiiii yoksa butonun altınamı yazıyorsunuz kodları veya kendinizi biraz geliştirip metodmu kullandıgnız veyaa biraz daha zorladık class mı kullandınız .d.d hadi yol al koçum burda kimsei ezmenin alemi yok ezeni ezerler ;)

Son Düzenleme: HakkyX ~ 06 Mart 2010 15:55
bycelebi
08-03-2010, 14:33   |  #11  
Taze Üye
4 mesaj
bycelebi kardeşim projede ne bir fikir var nede bi zorluk o yüzden arkadaş sağlam değil demiş okey ;) cin olmadan adam çarptığınımı zannediyorsun sen. çok bilmişlik yapıp daha iyisini siz yapında görelim deme millete laf sokma :)) bişi sorucam yaptgınız projede hangi teknolojileri kullandınız ? bana sakın asp.net, php, flash falan demeyin bana WCF,AJAX vb. yapıları ve kullangığınız mimariyi biraz anlat hadi.. hiiii yoksa butonun altınamı yazıyorsunuz kodları veya kendinizi biraz geliştirip metodmu kullandıgnız veyaa biraz daha zorladık class mı kullandınız .d.d hadi yol al koçum burda kimsei ezmenin alemi yok ezeni ezerler ;)

Kimseyi ezmek gibi bir niyetim yok. Bir proje hazırlandı ve bunun için emek harcandı. Kazanırız inşallah diye dua edildi. Projeye basit denmesine kırıldım bunuda düzgün bir dille anlattım. Ben şu dili biliyorum böle yaptık şöle yaptık diye hava atma niyetinde değilim zaten öyle biri olamam.
Siz 3 ay 4 ay bu proje için hazırlansanız sonra buna basit deseler kırılırsınız.
Bende bunu düzgün bir dille dile getirdim. Tekrar sölüyorum kimseyi ezme niyeti içersinde değildim ve değilim.

Josiah
08-03-2010, 14:40   |  #12  
OP Taze Üye
17 mesaj

sanırım yanlış anlaşıldım.. benm basit dememden kasıt Okul Portal programını çok orijinal bi program olmadığı..
Emek verilmiş olabilir, bir çok fedakarlık yapılmış olabilir ancak bu, o projenin çok orijinal bir fikir yada ilk görüldüğünde ; "işte bu!" denecek bir proje olmadığını dile getirdim.. bu kadar uzatmaya gerek de yok..

bycelebi
08-03-2010, 14:47   |  #13  
Taze Üye
4 mesaj
Alıntı: Josiah  
sanırım yanlış anlaşıldım.. benm basit dememden kasıt Okul Portal programını çok orijinal bi program olmadığı..
Emek verilmiş olabilir, bir çok fedakarlık yapılmış olabilir ancak bu, o projenin çok orijinal bir fikir yada ilk görüldüğünde ; "işte bu!" denecek bir proje olmadığını dile getirdim.. bu kadar uzatmaya gerek de yok..

Evet işte bu denilecek bir proje değildi ama sizinde dediğiniz gibi proje için baya bir emek harcanıldı. Ben uzatmak veya tartışma konusu açılsın diye yazmamıştım. Ama yanlış anlaşıldım. Dediğiniz gibi uzatmaya gerek yok Teşekkürler. İyi çalışmalar diliyorum herkese..

sasalamba
11-04-2010, 22:33   |  #14  
Taze Üye
11 mesaj

projeyi merak ettim nerden bulabilirim gorebilirim ??

bycelebi
22-05-2010, 09:47   |  #15  
Taze Üye
4 mesaj
Alıntı: sasalamba  
projeyi merak ettim nerden bulabilirim gorebilirim ??

Google'a  "Okul Portal 1.0" yazarsanız bir çok forumlarda indirme linkleri var. Direk link yazmıyorum reklama girer diye.