Dizüstü bilgisayarımı orjinal bir şekilde XP ile yeni format attıktan ve güncelledikten sonra, tekrar düzenledim. Ancak MS Security Essentials yükledikten sonra, D sürücücüsüne çift tıkladığımda "Birlikte Aç> Bu dosyayı açmak için kullanacağınız programı seçin" ibaresi çıkmakda ve D sürücüsünü açamamaktayım. Aynı durum C sürücüsü içinde geçerli. Gerçi C sürücüsüne zaten sistem kurulu olduğu için devamlı kullanmayacağım. Bu durumu nasıl düzeltebilirim?
C: ve D: sürücülerini niye açamıyorum?
D: koy d nin içine gir bütün dosyalarını harici hardiske veya c ye taşı taşıdık dan sonra d ye sağ tıkla biçimlendirde. düzelecektir.
Autorun virüsü ile aynı durumdasın. Yeni format atmışsın virüs kapma ihtimali düşük ama imkansız değil. XP CD'nde virüs olabilir ya da format sonrası kurduğun programlar 3.parti siteler olduğu içindir.
Arkadaşlar yardımlarınız için Teşekkürler... Sonuç şu şekilde gerçekleşti! Bu olaydan 2 gün sonra MS Security Essentials güncellendikten sonra ben bu sorunu çözmeye çalışırken D: 'ye çift tıkladığımda MS Sec. Ess. virüs bulduğunu kaldırmam gerektiğini söyledi. Bu virüsleri kaldırdıktan sonra herşey normale döndü. Windows'u orjinal cd' ile kurmuştum, MS Security Essentials'ı Chip dergisinin verdiği dvd'den kurmuştum ayrıca 3. parti internet sitelerindende herhangi bir yükleme yapmamıştım. Ama yinede internete bağlı olduğu anda bu virüsler bulaşmış sanırım. Bulaşan virüs ise bu; (VirTool:INF/Autorun.gen!A)